JO19-2; Zaterdag 29 september thuis tegen MSV JO19-1

In de ochtend werd ik al gefeliciteerd in de What’s-App-groep met mijn verjaardag. 51 jaar oud en ik ben dus Eric “niet meer zo” de Jongste benoemd. Tussen de berichtjes ook wat foto’s van “baksels” die gemaakt werden. IJzerkoekjes en appeltaart was vorige week ter sprake gekomen en gelijk maar besteld. Dit is toch geweldig en het geeft gelijk aan hoe de sfeer in de groep is. TOP.

We hadden eerst de wedstrijd gepland staan met een aanvangstijd van 16:45 uur. Dat is niet de fijnste tijd voor een wedstrijd. Dinsdagavond kreeg ik al te vernemen dat een blok om 15:00 uur vrij was gekomen. In de avond al de melding van MSV dat dit gehonoreerd zou worden, dus lekker naar de 15:00 uur. Zwaluwen 1 speelt ook thuis en dan is het wat drukker en gezelliger op de vereniging. Ook TOP.

Het schoot mij te binnen dat ik geen enkele afmelding had en dat we dus compleet zijn. Dat is ook weer TOP. Weer TOP !. Ja, het weer was ook TOP. Mooi moment voor een TOP foto van het team.

We waren, bijna allemaal, op tijd aanwezig voor de voorbereiding. Mijn eigen zoon presteert het op deze bijzondere dag te laat te komen. Lekker gedaan en bedankt, gozert.

Na de voorbespreking melde ik de opstelling en nog wat aandachtspuntjes. We gingen naar het warming-up veld voor de foto, warming-up en de rondo en dit verliep allemaal redelijk soepel met deze “pubers”.

Toen we dachten te kunnen beginnen, melde men dat we reserve-shirtjes aan moesten en dus weer even terug naar de kleedkamer. Afijn, toen we weer op het veld stonden melde de scheidrechter dat het wedstrijdformulier van MSV niet in orde was. Tsja, wachten duurt lang en de jongens stonden nu al een tijdje stil. Niet echt lekker voor de voorbereiding maar aan het begin van de competitie kan je dergelijke situaties meemaken.

1e helft:

We begonnen goed en sterk maar afronden lukte niet. Ik vond MSV klungelig voetballen en ik dacht dat we dit wel zouden afstraffen. Het lukte maar niet en we kregen echt goede mogelijkheden. Ik had de opstelling(en) zo gemaakt dat er evenwicht zou zijn. Ik wist van 2 spelers dat ze conditioneel misschien wat achter zouden liggen i.v.m. een schoolreis en vorige week niet voetbalde en trainde. Ik kreeg later in de week 2 jongens die zich wat grieperig voelde. Dus daar hou je rekening mee want ze wilde wel voetballen.

Om de 15 minuten wisselen, wist ik dat blok 2 niet het sterkste was maar dit moet lukken. Helaas vielen hier 2 goals maar ook nog eens voor MSV. 0 – 2 achter. Dat is niet TOP.

Mijn laatste 15 minuten zou het sterkst mogelijke team zijn en gelukkig kreeg ik gelijk doordat we scoorde en geen tegendoelpunt incasseerde. Rust 1 – 2.

In de rust toch iets meer mijn stem verheft en gevraagd om met iets meer passie en agressie te spelen. We zijn weer zo lief aan het voetballen. Duels aangaan en winnen. Vorige week verloren wij het hier op en het ziet er weer naar uit. In de allereerste wedstrijd gingen wij met een 2 – 1 voorsprong rusten. Dat tegendoelpunt viel ook nog eens in de laatste minuut voor de rust maar toen konden wij het wel afmaken in de tweede helft. De wedstrijd daarop rustte we met een 0 – 2 voorsprong maar i.p.v. er in de tweede helft er overheen te gaan speelde we de tweede helft 1 – 1 puur doordat we dachten er al te zijn. Vorige week rustte we ook met een 0 – 2 voorsprong en geven we het in de tweede helft weg door 3 tegentreffers, puur door een gebrek aan inzet en wilskracht. We wonnen de duels niet meer.

2e helft:

Zelfde opstelling(en) als in de eerste helft maar de laatste 15 minuten toch 1 speler aan de kant gehouden. Hij was op. Hij zag het zelf niet maar ik wel en ik ben de coach. Doordat het gelijk opging bleef er lang een goal uit. Er waren aan beide kanten mogelijkheden om een treffer te maken. Gelukkig maakte ik voor de laatste 15 speelminuten een juiste inschatting en dat werd gelukkig beloond met een fraaie treffer. Eindstand 2 – 2.

Wederom vond ik dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen maar omdat mijn spelers niet meedogenloos genoeg zijn, krijg je de deksel op je neus. Ja, we hadden hem ook kunnen verliezen dus met een gelijkspel mag je best tevreden zijn. Toch vond ik het TOB i.p.v. TOP. De B voor Belabberd (bij vlagen), Beter, Best, en waar je een B voor kan gebruiken. Volgende week wel TOP. De P voor Professioneel, Perfect, Prestatie, en waar de een P voor kan gebruiken: Uhhhh, Punten 😊

Eric
(trainer/coach JO 19-2)