JO19-2; Zaterdag 20 oktober uit tegen VFC JO19-3

Vervolg van de Bekercompetitie. Enerzijds leuk en niet zo’n heel verre uitwedstrijd, anderzijds zie ik dat dit VFC 2e klasse speelt. Huh, wij spelen 3e klasse. Dan is het natuurlijk “ons kent ons” in Vlaardingen en ik vernam al spoedig dat dit een heel sterk team zou zijn.

Kansloos verlies je dan ook met 11 – 1. Sterker, zij zeggen dat ze in de 2e klasse ook niet veel tegenstand kennen. Tsja, daar sta je dan als coach. De hele week de schijn ophouden dat we dit wel aankunnen en vergeet niet dat we …. en dat we ….. bla bla bla. Tsja, ik moet er “de moet” wel in houden. Achteraf zei ik nog “Had ik anders VFC moeten bellen en zeggen dat we niet komen en dat ze de overwinning cadeau krijgen!”. Zou op niet zo veel begrip rekenen voor zo’n actie. Nee, we gaan gewoon de strijd aan.

Zowel de eerste 30 minuten van de 1e helft alsmede de eerste 30 minuten van de 2e helft gaven wij goed partij. De laatste 15 minuten in beide helften liepen ze echter over ons heen. Kan zijn dat mijn laatste wissel, waarbij ik 4 man wissel, toch niet de sterkst mogelijke opstelling geeft dan dat ik dacht. Op papier wel maar in de praktijk niet. Daar liep ik in eerdere wedstrijden ook tegenaan. Waar ligt dat nou aan. Daar heb ik de afgelopen dagen eens over nagedacht.

Conclusie, op papier denk ik dat dit het sterkste team is echter o.b.v. de afgelopen week verrichtte trainingsarbeid niet. Sommige zijn of op dinsdagavond of op vrijdagavond en soms op beide dagen niet komen trainen. Aha, soms denk je dat studie in de weg zit om te trainen echter het blijkt dat schoolreizen, ziekte, blessure, of iets anders een training in weg zit en dat zit niet in hun dna om te melden. Het meeste verneem je achteraf zoals ook dat het uitgaan op vrijdagavond iets later is geworden dan ze dachten.
Ik ga vanaf heden beter bijhouden wie wel en wie niet op dinsdag en vrijdag komen trainen. Ik schrijf dit op donderdag en afgelopen dinsdag waren er 9 van de 16. Als die er aankomende vrijdag ook zijn, vormen zij de basis van mijn team in de eerste helft. Diegene die alsnog vrijdag komt trainen, mag eerder invallen en iets meer minuten maken dan diegene die helemaal niet is komen trainen. Kijken of dit helpt om de wedstrijd te winnen en ook wat eerlijker. Sommige jongens zie ik altijd en sommige wat minder. Afijn, bla bla bla.

Ondanks de uitslag was het een prima partij voetbal waar we hopelijk van geleerd hebben. Ik vond het bijna allemaal goed vanuit VFC. De ontvangst, schone kleedkamer, vriendelijk, een werkelijk top scheidsrechter en nazorg. Een klein dingetje en dat geldt voor de coach van VFC. Doe niet zo vervelend joh. Je zegt dan nog wel “Niets aardigs voor de tegenstander. Is de tegenstander en nog wel een derby ook die we moeten winnen en dus na de wedstrijd misschien pas vriendelijk zijn”. Nou, na de wedstrijd kreeg ik een slap handje en iets van een bedankje waar de oprechtheid vanaf straalde …NOT. Ach, je zal altijd dergelijke mensen houden die een wedstrijdje van pubers op een zaterdagmiddag als het hoogte punt in hun wekelijkse beslommering zien.

Ik appte zondagmiddag aan de jongens dat ik trots ben dat we de strijd zijn aangegaan en voor hun inzet. Ik heb weer wat geleerd en hopelijk de jongens ook. Als we iedere wedstrijd zo spelen in onze 3e klasse en de tegenstander zo onze wil op leggen, dan rust je in de eerste helft al met een voorsprong en breid je die zo in de tweede helft uit.

Komende zaterdag dus tegen de koploper in de competitie met 9 punten. Laten we dan gelijk maar zo beginnen. Als we dan de 3 punten pakken, komen wij op 7 punten en vinden we weer aansluiting bij de koplopers wat bij ons hoort, vind ik.

Eric
(trainer/coach JO 19-2).