JO19-2; Zaterdag 2 februari tegen v.v. Lyra JO19-2

Ben ik weer van even afwezig geweest te zijn vanwege de winterstop.

Die winterstop had achteraf wel tot februari mogen duren. Want we hebben de wedstrijd tegen Spijkenisse ingehaald. Op basis van de glijpartijen in de 1e helft, was het niet te doen. 2e helft ging beter om te voetballen. Het veld ontdooide echter de wedstijd helaas niet. We verliezen met 5 – 1 (het had 3 – 3 of 4 – 4 moeten kunnen worden).

Spijkenisse moest met 6 doelpunten verschil winnen om 1e in de najaarcompetitie te worden en dat lukte dus “net” niet. Na het fluitsignaal ontaarde het diverse opstootjes en dat was absoluut niet fijn om mee te maken. Afgelopen dagen hier uitgebreid over gehad en we zette er nu een punt achter want dat het anders moet en kan, laten we wel zien tegen v.v. Lyra en het was weer zoals we het vaker deden en doen. Ik hoop nimmer meer de tegenstander te zijn waaruit een beslissing kan vallen. Zie het liever andersom.

Dan na een weekend sneeuw op de velden en een algehele afgelasting van wedstrijden mogen we weer de wei in. We hebben beperkt kunnen trainen want door vele afmeldingen heb ik wat trainingen voorbij laten gaan of met een beperkte groep getraind. Ik ben zeer benieuwd wat we op de mat kunnen leggen.

Ook met 3 afmeldingen (geschorst, ziek en andere verplichting) doen we het “maar” met 2 wissels. Ik heb mij over de tactiek hiervan gebuigd en denk een ideaal scenario te hebben samengesteld.

Bij Lyra was het enige chaos met de indeling van de kleedkamers. 2 jongens van rond de 15 jaar oud zijn opgesteld hiervoor en de sleutel van kleedkamer 21 was er niet. Dan maar een andere mogelijke kleedkamer echter die sleutels waren er ook niet en we hebben nog maar 30 minuten tot de wedstrijd. Een kleedkamer NU zou wel bijzonder fijn zijn. Al schouderophalend kreeg ik niets tot de “huismeester” opdaagde en met zijn grote bos sleutels wat ging proberen. Uiteindelijk kregen wij kleedkamer 13 toebedeeld. Nou, als dat maar geen ongeluksgetal is/wordt 😊.

Vriendelijke scheidrechter en teambegeleider van Lyra heette ons van harte welkom en niets stond een prettige wedstrijd in de weg. Vanaf het begin ging het gelijk op. Wij maakte een fantastisch doelpunt. Eindelijk eens van afstand geschoten en wat vloog die er mooi in. Het was wel een wedstrijd waarbij je dacht: Oeps, die gaat er in! Maar wat schetste onze verbazing, reddingen of net naast bleef de schade aan beide kanten beperkt tot we daadwerkelijk die en tegen kregen. Met 1 – 1 gingen we de rust in.

Tweede helft zou ik na 15 minuten toch echt mijn as wisselen en op hoop van zegen deed ik dit. Ik moet zeggen dat de jongens dit prima oppakte en 8 minuten voor het einde viel het balletje in ons voordeel (eindelijk eens) in het doel van de tegenstander.

We speelde de wedstrijd goed uit maar billenknijpen was en bleef het tot het eindsignaal klonk.

Vriendelijk bedankte wij de scheidrechter, teambegeleider en aanvoerder van Lyra voor de prettige wedstrijd en dat kregen wij ook te vernemen van hen. Het was een leuke, spannende en sportieve wedstrijd. Ze hadden er daardoor vrede mee en we wenste elkander edoch een fijn weekend.

Komende zaterdag een uitdagende tegenstander. Victoria uit Vlaardingen. Zij speelde in de najaarscompetitie in de 4e klasse en gaan het proberen in de 3e klasse. Ik hoop wederom op een leuke, spannende en sportieve wedstrijd en dat de beste mogen winnen.

Eric
(trainer/coach JO19-2)