JO19-2; Zaterdag 15 december thuis tegen AGE-GGK JO19-1

Ben ik weer van even afwezig geweest te zijn.

Soms zijn er verplichtingen waar je niet onderuit kunt of wilt waardoor je op zaterdag niet bij de wedstrijd kunt zijn. Anderzijds heb ik een liesblessure opgelopen wat met “rust nemen” zou moeten verdwijnen.

Fijn dat Richard Slegtenhorst en/of Mario Krommenhoek mij hebben waargenomen v.w.b. trainingen en begeleiding. Jammer is wel dat je in de app dan lees dat we de uitwedstrijd bij en tegen Excelsior ’20 JO19-2 d.d. 24 november verliezen met 4 – 1. Verneem dan wel dat het wat geflatteerd is maar ik kan het niet beoordelen. Ik weet wel dat we regelmatig de beter voetballende ploeg zijn maar dit niet kunnen uitdrukken in doelpunten. Wat individuele fouten achterin verklaart de (te) vele tegendoelpunten.

Hoewel je met een liesblessure geen training kan geven, kan je wel op zaterdags coachen. Dus op zaterdag 1 december thuis tegen Kethel Spaland JO19-2 ben ik er bij. Deze tegenstander is redelijk bekend. Onze overburen zullen we maar zeggen en ik verneem van sommige jongens dat ze elkaar kennen van school of dergelijks. Dat maakt het altijd extra leuk en dan hoef je sommige niet te motiveren want dat zijn ze dan al. Kethel Spaland staat helemaal onderaan en het beloofd een eenvoudige partij voetbal te worden en dat was het ook. We stuurden ze met een 6 – 1 overwinning voor ons naar huis.

Als ik naar de stand kijk, leer ik dat wij nog 2 pittige wedstrijden voor de boeg hebben. Als we die allebei met 1 – 0 winnen, kunnen we nog als 5e eindigen maar dan moeten we dus zowel van de huidige nummer 1 (Spijkenisse) winnen, en als we dat dan doen, moeten we weer met 1 – 0 winnen van de dan op nummer 1 (AGE-GGK). Dat wordt lastig maar niet onmogelijk

Wat schetst mijn verbazing als in het weekend van 8 december onze uitwedstrijd tegen Spijkenisse wordt afgelast door de vereniging. Huh, zo slecht weer was het niet en overal wordt gevoetbald. Ook op de site van Spijkenisse lees ik niet veel afgelastingen maar waarom deze dan wel. Veel blessures, afmeldingen of een baaldag? Nee, ik denk dat ik het al weet en dat blijkt later in de week. De wedstrijd is inmiddels gepland op 19 januari 2019 en dan weten ze met hoeveel doelpunten ze moeten winnen voor de 1e plaats mits wij een resultaat halen tegen AGE-GGK. Ach ja, zo kan het ook.

Afgelopen zaterdag dus gevoetbald tegen AGE-GGK. Ik snap dat deze tegenstander op 1 wedstrijd na alles gewonnen heeft. Wat spelen zij prima voetbal en zij hebben een aanvoerder die op het middenveld alles controleert, twee benig is en spelinzicht heeft. Als je om je heen dan jongens heb lopen die ook wel wat kunnen, speel je in de 3e klasse om de 1e plaats.

Wij speelden dan ook wel aardig en gaven lange tijd aardig partij maar door een verkeerde terugspeelbal gevolgd door een overtreding in de 16, krijg je een penalty tegen en rust je met een 0 – 1 achterstand.

In de tweede helft, wat vaak onze minder helft is, lopen we op een gegeven moment achter de feiten aan en verlies je met 0 – 5.

AGE-GGK heeft zijn zaakjes op orde. Zij zijn dan een kleinere vereniging en wij spelen dan tegen hun 19-1 maar ze zijn ook als een 19-1 georganiseerd. 3 mans begeleiding en ze wisselen alleen als het echt hoognodig is of in de laatste 15 a 10 minuten van de wedstrijd. Complimenten aan dit team en na afloop deel ik dat ook aan hun coach mede. Aardige gozer die coach en voorafgaand aan de wedstrijd ook een leuk en geanimeerd gesprek met hem gehad. Zo zou ik tegenstanders vaker willen zien. Met waardering en respect naar elkaar, de beuk er in door de spelers en een scheidrechter die het begeleid. Over de scheidrechter gesproken. Wij hadden voor het eerst de heer M. Kruidenier. Man op leeftijd maar hij floot perfect. Wat was dat heerlijk en een verademing. Deze meneer zou ik wel vaker willen hebben dat hij onze thuiswedstrijden floot.

Wij hadden veel moeite met de tegenstander en loste duels niet altijd voetballend op. Hij floot en ik vond het nog terecht ook. Hun nummer 7 was lastig en wij probeerde hem vaak onreglementair af te stoppen dus krijgt hij vaak de vrijetrap mee tot hij het zat was en een handgemeen aanging. Dat was niet zo handig van hem want hij kreeg de vrije trap mee en nu kreeg hij daarnaast een gele kaart net als mijn speler. Soms, het is moeilijk, moet je je schouders ophalen en accepteren. Als hij niets had gedaan, was het een vrije trap voor hem en een gele kaart voor mijn speler. Afijn 10 tegen 10 gingen we verder.

Al met al sluiten we 2018 een beetje in mineur dan af. 0 – 5 is onze grootste verliespartij en zo zou je eigenlijk niet willen eindigen. Als ik de poule nog een doorneem zie ik sowieso 4 verliespartijen die we niet hadden moeten verliezen. Uit tegen ’s-Gravenzande had je moeten en kunnen winnen, Thuis tegen MSV had je moeten en kunnen winnen, uit tegen Poortugaal had je moeten en kunnen winnen en thuis tegen Rijnmond Hoogvliet Sport had je moeten en kunnen winnen (zie de verslagen). Dan heb je 11 punten meer en sta je met 21 punten 3e. Wedstijd tegen Excelsior ’20 kan ik niet beoordelen maar die staan 10e met 2 winst en 7 verlies dus denk ik “die had toch ook wel gewonnen kunnen worden”. Dan gaat het enkel en alleen tussen ons en AGE-GGK en ….. Spijkenisse.

Nou, als ik dus nu naar de stand kijk, dan moet Spijkenisse met 6 – 0 van ons winnen zodat zij met AGE-GGK gedeeld 1e zijn. Nu ze dit weten zal zaterdag 19 januari dus voor hun een wedstrijd zijn. Voor mij is het dan een oefenwedstrijd want daarna begint de voorjaarscompetitie en hebben we nieuwe ronden, nieuwe kansen of heeft de KNVB besloten de poules zo te houden en dat er returns komen. Dat zou ik wel veel leuker vinden alhoewel we dan niet meer voor de 1e plaats kunnen gaan. We zien wel.

Ik wens een ieder hele fijne dagen.

Eric
(trainer/coach JO19-2)