JO19-2; Zaterdag 1 september thuis tegen CKC JO19-2

De afgelopen week officieel begonnen!. Aan het einde van de vakantie had ik al een grote groep jongens die wilde trainen. Dus we waren al een beetje gewent geraakt aan elkaar. Logisch want de kern van 9 a 10 spelers bleef bij elkaar en aan het einde van het vorige seizoen kwamen al wat jongens op mij af of ze volgend seizoen in mijn team mochten. Zodoende had ik op papier al een aardig team bij elkaar. Op papier zag het er ook goed uit dus, hoewel vorig jaar de 3e klasse net iets te hoog gegrepen was, wil ik het met deze groep toch weer proberen. We zijn sterker en hebben wat wissels. Dat zou de basis moeten zijn om mee te komen.

Welk team we zouden worden was langere tijd onduidelijk. De 19-1 is in ontwikkeling en wat te doen met de overblijvers/afvallers. Oké, dat is duidelijk. Maakt mij niet uit welk nummertje als het maar 3e klasse is. Uiteindelijk kwam het antwoord en zijn wij de 19-2 geworden.

Dus we zijn begonnen, schreef ik. Dinsdagavond iedereen opgeroepen zodat we wat algemene informatie, afspraken/regels, de plekjes in het veld en de speelwijze met elkaar kunnen afstemmen. De what’s app groep enkel en alleen gebruiken voor zaken

1. Dat ons team aangaat,
  2. Hoe te gebruiken,
  3. Tijdig afmelden zeker als je al weet er over een paar weken er niet bij bent.
  4. Aanvraag vervoer (uitwedstrijd)
  5. Etc..

Afijn, voor de meeste bekend. Geeft mij rust en duidelijkheid en voor de groep ook.

Het was een fijne training, voor mij. Kan mij voorstellen dat de jongens tegen een bal wilde trappen maar de theorie is gewoon voor de eerste training en daarna komt de praktijk en de trainingen. We sloten wel af met even lekker tikken tegen de bal en tot vrijdag waar we dieper op de speelwijze ingaan.

Dan de wedstrijd. Opstelling had ik vrijdag al kenbaar gemaakt en zodoende er vrijdag mee getraind, dus dat was duidelijk. Nog wat aanvullende uitleg en daar gingen we.

Ik had een vermoeden maar toch werd ik aangenaam verrast hoe ze het oppakte en uitvoerde. Wat een heerlijke pot voetbal. Tegenstander was goed getraind maar toch overklaste we ze op den duur. Enerzijds door onze snelle links – en rechtsbuiten, goed middenveld en zeer stabiele en soliede achterhoede. Door om de 15 minuten te wisselen, bleef ik een energieke ploeg hebben die gas wilde en kon geven. Enig minpuntje was, naast de kleine foutjes doordat we nog niet voldoende getraind hadden, dat we op slag van rust de 2 -1 tegen kregen.

Dat aangestipt in de rust betekend dat we op dezelfde voet verder moeten gaan en zorgen voor doelpunten. Blijft het namelijk zo dat zal het lastiger en lastiger worden.

Afijn, de jongens gingen op dezelfde voet verder en al spoedig liepen we naar een 5 -1 voorsprong. Dan valt het op dat de concentratie weg gaat lopen en slordigheden om de hoek komen kijken waardoor het 5 – 2 werd maar uiteindelijk herstelde we hiervan en klonk het eindsignaal op 6 -2. Het was een goed begin.

Coach van CKC vond het een fijne pot en vroeg mij om mijn 06-nummer om contact te houden. Dat wanneer het mogelijk is om nog een tegen elkaar te oefenen, we dit kunnen afstemmen.

Dat is ook nog eens een leuke manier om een compliment te krijgen. Dit zegt meer dan bedankt en tot ziens.

Nog wel een kanttekening. Hoewel het een leuke, sportieve en attractieve wedstrijd was, liet het mij wel achter met twee geblesseerde spelers. Ik twijfel bij een actie of die per ongeluk was. Scheidrechter floot niet en gaf ons geen penalty. Mijn speler kon niet verder en had een flink “ei” op zijn enkel. Hij was dus weldegelijk geraakt maar als de scheidsrechter niet fluit, tsja dan is het dus een twijfel geval. Wij hebben geen VAR.

Mijn keeper werd wel overduidelijk geraakt. Onbesuisd doorgaan van de CKC speler echter de scheidrechter floot wel voor overtreding maar geen geel.

Laatste 5 minuten kreeg een speler van mij wel geel voor een actie waarvan de scheidrechter vond dat het de tweede keer was.

Afijn, laat ik voorop stellen dat de scheidrechter goed, tot zeer goed floot en we hadden een scheidrechter. Eerst stond op de lijst “zelf fluiten” en dat lukt mij niet. Ik vond alleen dat die CKC speler die doorging op de keeper een gele kaart moest hebben. Vond ik, maar ik zeg niets tegen de scheidrechter (schrijf het nu wel) want die bepaald.

We zijn en blijven mensen die het allemaal zo goed mogelijk willen doen.

Nog even aan de jongens. Ja, ik weet wie scoorde en kan je naam vermelden maar we doen het met elkaar en als je de bal niet krijg, kan je ook niet scoren. Dus de assist c.q. harde werken achterin zou ik ook allemaal bij naam moeten noemen.

Eric
(trainer/coach JO19-2)