JO17-3; Zaterdag 7 oktober tegen ‘s-Gravenzande JO17-3

Het begon goed. Ik bedoel met het weer. Was en voelde lekker aan toen we naar het veld gingen nadat ik in de kleedkamer de jongens had toegesproken. Geconcentreerd en alert beginnen. Dat is het aller belangrijkste, jongens. Houd het achterin dicht en zorg dat we de eerste 10 a 15 minuten geen tegendoelpunt incasseren. Daar schort het nog wel eens aan. Je bent verantwoordelijk voor je territorium en zorg voor rugdekking.

Veld 3 op het gras. Lekker op een echt grasveld maar dat dit ook tegenwerkt, bleek later. Het veld was nog bezet maar veld 4B was leeg en daar konden we even warmlopen en de rondo doen. Ik zag de tegenstander ook op het veld zijn warming-up doen en kan dan gelijk even kijken wat ze doen qua traptechniek, aanname en controle van de bal. Zag er goed uit en ik verwachte goede tegenstand. Na twee wedstrijden stonden wij 1 en 2 in competitie, dus feitelijk een topper. Ook dat hun een JO17-3 zijn, geeft mij aan dat het een grote vereniging is en dus beschikken over veel “goede”spelers. Wij hebben in onze competitie veel JO17-1 of JO17-2 teams en dan weet je dat daar altijd wel wat mindere spelers zullen tussenzitten. Wij hadden 4 afmeldingen en als ik dan wat versterking nodig heb, is het fijn als dit uit JO17-2 komt. Niets ten nadelen van een lager team maar nu kwam het zo uit omdat JO17-2 ook thuis speelt. Zij speelde na ons om 15:00 uur en de overige teams spelen uit rond dezelfde tijd als ons. Dus wij hadden Max Steen en Mike Mookhoek te gast.

Over gasten gesproken. Vorige week was ik te gast bij HBSS en dat liep, in mijn ogen, niet zo fijn. Kan laten zien hoe het wel moet, thuis bij mijn cluppie. Zag drie man sterk langs de kant en dus even hartelijk welkom heten bij Zwaluwen en vragen of ze koffie aangeboden hebben gekregen bij het wedstrijdsecretariaat. Ik vertegenwoordig Zwaluwen en als Hoofdklasser moet je wel zorgen dat het fijn is om naar Zwaluwen te komen en dat je hen laat weten dat ze welkom zijn. Nog wat informatie over en weer uitgesproken en het ijs brak al snel. We wensen elkander veel succes en hopen op een fijne wedstrijd zodat we ook met een fijn gevoel het weekend in gaan. Soms maak ik ook mee dat de coach van de tegenstander zo in zijn rol opgaat dat vriendelijkheid soms lastig te vinden is. Denken dat ze een Champions League wedstrijd gaan spelen of zo. Zijn gewoon pubers die een balletje willen trappen en iedereen wenst een fijne, leuke, spannende wedstrijd en je hoopt dat het normaal verloopt en soms win je en soms verlies je en de scheidsrechter is ook maar een mens die zijn best probeert te doen en er soms naast zit (alhoewel die van vorige week het wel een beetje bont maakte).

Het begon te regen. Niet hard maar wel van die regen die nooit meer ophoud en waar je zo nat van wordt. Ik had mijn mooie Zwaluwen jas aan en dacht: “Zo lekker warm, laat maar komen” maar aan het eind van de wedstrijd voelde ik de regen door de jas komen….. Brrrrr.

Wat een wedstrijd. Niveau was goed van beide teams. We hielden stand tot we gingen “handballen” in de 16. Oeps, foutje en penalty tegen. Tsja, dan kom je beetje onnodig op 0 – 1 achter. We herpakte ons en begonnen we wat kansje te krijgen maar wederom beperkte ons scorend vermogen op de gelijkmaker. Laatste minuut iets te veel risico en met een hele mooie uitbraak van hen, kwamen we met 0 – 2 achter. Net voor rust. Zo jammer.

In de rust hoefde ik niet veel te zeggen want het ging goed. Enige was de zuivere passing. De bal glipt door op het natte veld en vaak was de dieptepass voor de keeper. Zij hadden een goede keeper die ruim uit zijn doel de ballen kon opvangen en wegtrappen. Iets meer naar de buitenkant spelen en probeer buiten de 16 laag op de goal te schieten. Keeper heeft het te makkelijk als de ballen op borsthoogte komen en nu moet je gebruik maken van het natte veld en laag in de hoeken schieten. Makkelijker gezegd dan gedaan maar probeer het.

In het begin van de tweede helft kregen we welgeteld 3 opgelegde kansen en toch ging er geen van deze 3 er in. Poeh, dan wordt het lastiger en lastiger. Weer waren we de tweede helft beter dan de tegenstander. We zette ze vast en ze kwamen er sporadisch uit maar de verdediging controleerde goed en het balletje op de keeper liep. Eindelijk kwamen we er heel goed uit en met voldoende man voor de goal, viel hij eindelijk goed voor de voeten van Sem die uithaalde en de aansluiting maakte 1 – 2. Nu doorgaan.

Dat deden we en er kwamen schoten en mogelijkheden maar we zijn te lief en niet meedogenloos genoeg in de 16. We hebben het wel geprobeerd maar de schoten waren iets te hoog en dus makkelijk voor de keeper en soms schoten we een vrije trap op de keeper terwijl het neerleggen op de penalty-stip handiger zou zijn vanwege de regen en zanderigheid en foutje eerder gemaakt is. Valt hij dan goed….

En zo zie je, Valt hij niet bij ons dan valt hij wel aan de andere kant 1 – 3. Nog 13 minuten spelen en duimen voor de verrassing. Iets te laat maar wel verdiend kreeg Mike de bal mooi mee en vuurde op goal. Ging er mooi en lekker in. 2 – 3 maar helaas te weinig minuten om het echt te keren. Hopelijk een 3 – 3 maar helaas het mocht niet baten. Toch iets beter dan de tegenstander maar de potige westlanders sleepte de overwinning uit het vuur en ging met 3 punten naar huis.

De coach kwam naar mij toe terwijl ik nog in de dug-out mijn spullen aan het bij-elkaar-rapen was. Hij vond het een fijne en spannende wedstrijd. Ik feliciteerde hem en we wisselde nog wat vriendelijkheid en details uit. Laatste 5 minuten dacht hij dat ze de overwinning weg zouden geven maar ze hadden mazzel en geluk. Tsja, wedstrijd gespeeld. Kan hem niet meer veranderen dus accepteren. Volgende keer wij weer.

Leuk dat ondanks het slechte weer een hoop ouders er bij aanwezig waren en zelfs de geblesseerde spelers Zoë en Marnix. Dank aan Max en Mike voor de hulp en Matthijs van Buijtenen voor het vlaggen in de eerste helft..

Komende twee zaterdagen vrij. Is misschien wel even lekker. Deze week trainen, daarna herfstvakantie hebben en dan weer trainen en op naar de uitwedstrijd (28/10) bij en tegen Victoria ’04. Leuk, een uitwedstrijd dat je op de fiets kan doen.

Stand doelpuntenmakers (inclusief bekercompetitie):

  • 5          Sem de Jongste
  • 3          Jarno van den Bosch
  • 1          Jelle Zonneveld
  • 1          Lars Zwanenburg
  • 1          Maarten Hoefnagel
  • 1          Mike Mookhoek (ingevallen tegen ’s-Gravenzande d.d. 7/10).

Eric
(trainer/coach JO17-3)