JO17-3; Zaterdag 17 februari tegen Alexandria ‘66 JO17-3

De tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Aanvang 16:30 uur op veld 3. Voor mij geen probleem. De hele dag de tijd om mijn zaakjes te doen en afsluiten met een partijtje voetbal.

Door ziek, zwak en misselijk van spelers en spelers die op tijd weg moeten i.v.m. werk, twee andere spelers geregeld en een tactische opstelling gemaakt. Moet lukken dit keer om een lekkere overwinning te pakken.

Ik kijk naar veld 3 en zie twee nieuwe teams het veld oplopen om aan hun wedstrijd te beginnen. Wow, als die nu beginnen, dan trappen wij niet voor 17:00 uur af en dan halen we het niet voor donker. Even naar het wedstrijdsecretariaat en Peter lost het op door ons op veld 1 te zetten. Gelijk beginnen als Zwaluwen 1 klaar is. Prima.

Alles gaat goed en gezellig met de heren van Alexandria gepraat. We hebben er allebei vertrouwen in dus dat beloofd wat.

Wedstrijd was redelijk. Beetje rommelig door soms goed te spelen en soms ook niet maar de tegenstander doet dat ook. Bij mij moeten de jongens zelf vlaggen en tsja de een doet dat beter dan de ander en nu hadden we er een die totaal niet wist wat vlaggen inhield. Ga je op voetbal en ken je de regels niet !. Dus een buitenspeldoelpunt tegen.

We kregen echt mooie en fraaie kansen maar mijn jongens hebben doelpunten-vrees. Lijkt wel of ze niet willen of uitslag krijgen als het lukt. Zelfs in de laatste 5 minuten, het staat 0 – 2, hebben we nog kans om met een overwinning van het veld te gaan. Van de vele mogelijkheden gaat er 1 in, 2 op de paal, 1 op de lat en 2 net naast. Sommige actie kan je gewoon uitspelen maar men neemt de verkeerde beslissing. Dan gaat het echt niet lukken. Zonde.

Nu even pas op de plaats. Sommige spelers op vakantie, sommige herstellen van een blessure of sommige moeten gewoon even de accu opladen. Ik ga even onder het mes (kleine operatie) en pak het na de voorjaarsvakantie weer op.

Eric

(trainer/coach JO17-3)