JO17-3; Verslag van de laatste 3 wedstrijden

Beste lezer,

N.a.v. het debacle bij de uitwedstrijd tegen BVCB heb ik mij even rustig gehouden in het schrijven van een verslag. Dit laatste verslag heb ik op een trainingsavond voorgelezen voordat we begonnen met de warming-up. Ik riep ze bij mij en gezamenlijk liepen we, onder luid “wat gaan we doen?” even naar binnen. Op de vraag “wie heeft het verslag gelezen” kreeg ik op een enkele na een negatieve reactie. Na het voorlezen en nog iets aanvullend gezegd te hebben, kreeg ik veel bijval en had ik het idee dat het kwartje is gevallen.

5 weken verder gaat het nog immer met ups and downs. Geen enkele training zijn we volledig geweest c.q. met te veel afmeldingen dan maar de training annuleren en dus staaf mijn opmerking om 1x in de week te trainen nog immer. Toch iets voor volgend seizoen om lagere teams 1x in de week voor anderhalf uur te trainen i.p.v. 2x in de week met een onvolledige groep. Het is voor mij bijzonder lastig om trainen voor te bereiden voor …. Tsja, hoeveel zouden er komen en welke oefening kan dan.

Afijn, de wedstrijd uit tegen Excelsior ’20 was best goed. We verloren weliswaar met 4-3 maar dat kwam voornamelijk doordat we het achterin niet dicht hielden. Een eigen doelpunt en twee grote fouten zorgt er voor dat 3 doelpunten van Excelsior voorkomen hadden kunnen worden. Meest verrassend was het laatste kwartiertje. Opeens begonnen wij te combineren (tikken) en de driehoekjes te vormen. Het was van een zeldzaam goed niveau en resulteerde dat we heel vlot 2 x scoorden. De wedstrijd was net te kort om dit door te zetten voor een verdiend gelijkspel alhoewel als we het achterin dicht hadden gehouden, zat er een 1e overwinning gewoon in.

Twee weken later thuis tegen Vitesse Delft waren we gewoon beter. Niet goed spelend maar wel beter. Wij werden een beetje meegetrokken in het slechte “hotsenknotsenbegonia-voetbal” van Vitesse Delft. Zonde hoor want het eindigde in 4-4 en deze hadden we gewoon moeten winnen. Eigenlijk geldt ook hetzelfde als tegen Excelsior ’20. Achterin niet dicht houden en wederom een knullig eigen doelpunt.

Dan afgelopen zaterdag. Uit bij de koploper DSO (5 gespeeld en alle 5 gewonnen). Als dat maar goed gaat. We hebben inderdaad verloren met 4-1. Maaarrrrr, In de rust stond het 1-1 en wij hadden absoluut voor moeten staan. Mijn tactisch plan werkte bijzonder goed en de jongens voerde dit optimaal uit. Scoorden we de 0-1 en met nog 4 minuten te spelen, konden we het helaas niet opbrengen dit zo te houden en wederom door een eigen doelpunt kwam het op 1-1 en toen was het rust.

Dan had ik, of wij, de pech dat een speler niet was komen opdagen en i.p.v. 2 wissels had ik er maar 1. De tegenstander had er 3 en dus verloren wij het in de tweede helft gewoon op conditie en uithoudingsvermogen. Scheelt echt hoor of je als speler 60 minuten of 80 minuten voluit kan gaan. Of dat je blessures kan opvangen met je wissels.

Een ding moet mij echter bijzonder van het hart. Dat is ook aan het adres van de ouders van mijn spelers.

De uitwedstrijd tegen BVCB gaf vervoersproblemen. Op het allerlaatste moment was er gelukkig nog een ouder die wilde rijden en 4 spelers kon meenemen. Hij kon zijn agenda aanpassen.

Ik hoopte dat dit een incident zou zijn en dus voor de uitwedstrijd tegen DSO gaf ik al vroeg aan in de whatt’s-App-groep dat vervoer essentieel is. Een week van te voren nogmaals en op de dinsdagavond trainen aan de spelers.

Het schetst mijn verbazing dat dit op een vrijdag alsnog een issue werd.

1. Alleen ik en een andere ouder konden rijden.
  2. Mario Krommenhoek zou moeten fluiten bij Zwaluwen maar zag de bui ook al hangen.
  3. Vrijdag namiddag en avond alsnog 3 spelers die om vervoer vroegen.

Dus met maar 3 auto’s en 12 spelers. Een speler ging op eigen gelegenheid maar kon niemand meenemen (familie). Oh ja, 1 speler kwam niet opdagen, dus 11 spelers vervoeren.

Het is dan weliswaar gelukt maar absoluut niet ideaal.

Ik deelde dan ook mede dat we vanaf heden geen voetbalvereniging meer zijn maar een kinderdagopvang met als vrije tijd besteding voetbal.

Dus de jongens voor aanvang van de wedstrijd in de kleedkamer medegedeeld dat wanneer je op voetbal wilt, er ook een plicht is om bijtijds aan je ouders te vragen of je naar de uitwedstrijd gebracht kan worden. Zo niet, dan bijtijds dit melden in de whatt’s-App-groep en niet wachten tot donderdag en zeker niet tot vrijdag.

Aan de ouders: Eerst kijken of je zoon een uitwedstrijd heeft alvorens andere dingen te plannen. Heb je voor je zoon vervoer geregeld, dan kan je die andere activiteit plannen.

We hebben vooralsnog alleen op 26 mei een verre uitwedstrijd. Mocht dit weer zo gaan dan geldt: 3x is scheepsrecht en annuleer ik de wedstrijd. 3 punten aan de tegenstander en de boete van de KNVB verhaal ik op mijn spelers.

Ik hoop en verwacht dat het zover niet komt.

Eric