Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

JO13-3; Verbetering ondanks verlies

Schipluiden, 3 oktober 2020

Door het weggaan van keeper Semi moest Zwaluwen JO13-3 op zoek naar een nieuwe keeper. Het werden er zaterdag (tijdelijk) twee. In de eerste helft keepte Ikaalo en Zakaria verdedigde in de tweede helft het doel. Complimenten voor deze jongens want je moet het maar durven, zonder training in zo’n groot doel gaan staan. Er werd met 7-1 verloren van Schipluiden JO13-2 maar ten opzichte van de wedstrijd tegen VDL was er zeker een verbetering te zien.

 

Rustig begin

Door het Coronavirus mogen er geen ouders kijken naar wedstrijden, alleen begeleiders van de bezoekende partij. Hierdoor is het aan de kant erg rustig. Ook de wedstrijd begint rustig. Beide teams beginnen goed aan de wedstrijd al krijgt Schipluiden gaandeweg een overwicht. Dit overwicht leidt tot een grote kans maar doordat Ikaalo goed zijn doel uit komt weet hij te redden. Niet veel later een behoorlijke waarschuwing als Schipluiden de 1-0 maakt. Gelukkig wordt deze afgekeurd vanwege buitenspel. Of deze waarschuwing echt tot de spelers doorkomt …

 

Schipluiden drukt overwicht uit in doelpunten

… waarschijnlijk niet. Schipluiden speelt verzorgd voetbal. Vaak via de zijkant waar het snelle spelers heeft of via combinaties door het midden. Een aantal hoekschoppen weten we te overleven maar dan gaat het mis. Bij een verdedigende actie wordt de bal niet goed weggewerkt en wordt strak onder de lat ingeschoten. Dit doelpunt telt wel; 1-0. De 2-0 volgt na een voorzet uit een vrije trap en wordt in het doel gewerkt. Een doelpunt uit het boekje (overname, snelle actie, voorzet, afmaken) zorgt voor de 3-0. Als de bal door de handen van Ikaalo glipt wordt het 4-0 en de 5-0 volgt nadat de verdediging uit elkaar wordt gespeeld. Zo gaat het wel erg hard.

 

Zwaluwen doet wat terug

Zijn er geen kansen voor Zwaluwen? Ja zeker wel, echter zit het niet mee. Na een goede aanval komt Tygo voor het doel maar de boomlange keepster komt uit en weet de bal op te pakken. Ilyas vuurt nog een behoorlijk hard schot op doel af. Helaas wordt deze geblokt door een speler van Schipluiden. Of hij dit bewust doet is niet bekend maar pijn heeft hij wel. Jammer want dit schot had zo maar in het doel kunnen verdwijnen. Dan weet Zwaluwen de eer te redden. Een schot van Tygo vanaf links wordt door de keepster gestopt en ook op de rebound van Ilyas heeft ze nog een antwoord maar als de bal aan de rechterkant komt weet de goed meegelopen Ryan alsnog te scoren. Met een 5-1 stand zoeken beide teams de kleedkamer op.

 

Spel gaat op en neer

Zwaluwen komt goed uit de kleedkamer en krijgt via Semih, na een goede actie en voorzet van Ilyas, de eerste kans maar de keepster redt. Aan de andere kant is het wel raak. Na een solo lijkt het schot houdbaar maar gaat toch in het doel. 6-1. Weer een aanval van Zwaluwen maar dit leidt niet tot een uitgespeelde kans. Dan een mooie actie van Ryan op het middenveld. Met een effectbal (à la Dennis Bergkamp tegen Newcastle United) tikt hij de bal links langs een tegenstander en gaat er aan de rechterkant langs. Hij haalt de achterlijn, geeft een voorzet maar Tygo komt helaas niet tot een schot. Na een voorzet van Ilyas schiet Semih nog in het zijnet. Hierna is het weer de beurt aan Schipluiden.

 

 

 

Drukte voor het doel van Zakaria

Zakaria heeft al een aantal goede reddingen gemaakt, waarvan er eentje knap uit de hoek maar in deze fase heeft hij het wel erg druk. Na een redding op een poging blijft de bal hangen. Een nieuwe poging eindigt op de lat. Nog is de bal niet weg maar weet Zakaria weer te redden. Niet veel later een hoekschop maar ook deze beland op de lat. Schipluiden blijft de zijkanten op zoeken waar het simpelweg sneller en technischer is. Er volgen gevaarlijke voorzetten vanaf de zijkanten waar, gelukkig, geen doelpogingen uit volgen. Toch valt de 7-1 en het is een mooie. Een boogbal ploft keurig in het doel en ditmaal heeft Zakaria geen kans.

 

Hilarisch moment

Nog een laatste mogelijkheid voor Zwaluwen als Semih aan kan leggen voor een schot. Het gaat echter ver naast het doel van Schipluiden. Vlak voor tijd dan een opvallend moment. Een speler van Schipluiden probeert de bal weer met een boogbal in het doel te schieten maar ditmaal zonder succes. De bal blijft op het dak van het doel liggen. Spelers van Zwaluwen en Schipluiden proberen de bal over de lat te krijgen maar dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het levert hilarische beelden op wat in zwart-witbeeld zeker niet had misstaan in ouderwetse lachfilms. Het had makkelijker geweest als de scheidsrechter had geholpen maar deze keek op ruime afstand met de handen op de rug naar het tafereel …

 

Opstelling: Ikaalo, Abdimajid, Sean, Hosi, Zakaria, Ryan, Mazin, Aden, Semih, Tygo en Ilyas

Wissels: Muket, Lawrence en Agit