JO13-3; Lijn beker wordt doorgetrokken

Maassluis, 19 september 2020

Na een minder succesvol bekerseizoen waarin werd verloren van Zwartewaal JO13-1G (1-7), Hellevoetsluis JO13-3 (1-6) en Botlek, SC JO13-2 (2-3, waarbij de scheidsrechter behoorlijk van invloed was) was het de hoop dat Zwaluwen JO13-3 de competitie beter zou starten. Helaas bleek dit na afloop niet zo te zijn. Er werd met 7-0 verloren van VDL JO13-3.

Niet van eigen helft

Als de bal na de aftrap op de helft van Zwaluwen komt, krijgen de Vlaardingers deze er ook bijna niet meer af in de eerste helft. Veel ballen gaan door het midden (zelfs met uitverdedigen), ook als er ruimte aan de zijkant ligt, en als deze worden verloren dan staan de spelers van VDL al dichtbij ons 16 meter gebied. Als we de bal wel hebben dan is er te weinig diepgang waardoor we niet van eigen helft komen. Zo maken we het VDL erg makkelijk om tot kansen te komen. De 1-0 komt dan ook vrij snel. Een boogballetje over onze keeper levert het eerste doelpunt op.

Score loopt aardig op

Door het vele balverlies op eigen helft krijgen de spelers van VDL een behoorlijk aantal kansen. Niemand kan zeggen dat er niet hard wordt gewerkt door Zwaluwen, er lukt alleen heel weinig. Tussendoor wordt er (soms gedwongen vanwege lichte blessures) gewisseld maar we kunnen niet voorkomen dat het 2-0, 3-0 (na een hoekschop waarbij de bal bij de eerste paal binnenvalt) en 4-0 (via de binnenkant van de paal) wordt. Zo loopt de score aardig op en mogen we de lat, onze keeper Semi en het feit dat VDL nog grote kansen mist dankbaar zijn dat het hierbij blijft.

Sporadische mogelijkheden

Het lukt Zwaluwen in de eerste helft slechts twee keer om op de helft van VDL te komen en richting een kans te gaan. Helaas blijft het bij goed bedoelde pogingen en krijgt de keeper van VDL eigenlijk niets te doen en is het voor hem maar gelukkig dat de zon schijnt en het niet al te koud is. Gezien de kansenverhouding en het spelbeeld mag het een klein wonder heten dat we met een 4-0 achterstand gaan rusten.

Donderspeech

Het kan bijna niet anders of Ricardo en Damian hebben de jongens in de kleedkamer getrakteerd op een donderspeech. Zonder dat het tot echte kansen leidt, komt Zwaluwen beter in de wedstrijd. Er is iets meer diepgang en ook de passing is iets beter verzorgd. Verdedigend gaat het ook beter waardoor VDL moeilijker tot kansen komt. Dan het moment waarop we lang moesten wachten. Na wat gerommel op het middenveld krijgt Ilyas de bal. Hij weet zich langs twee verdedigers te worstelen en zo komt de weg naar het doel van VDL open te liggen. De keeper van VDL komt uit om zijn doel te verkleinen maar hoeft verder niet in actie te komen. Ilyas raakt de bal verkeerd waardoor het schot zonder gevaar naast het doel gaat. Bij deze ene kans zal het blijven voor Zwaluwen.

Tweede helft kantelt

Na de goede start van Zwaluwen in de tweede helft komt VDL weer beter in de wedstrijd en beginnen de kansen zich op te stapelen. Semi weet erger te komen met belangrijke reddingen. Verdedigend krijgen we het weer lastiger en moeten soms alle zijlen bijzetten om de bal weg te krijgen waarbij Sean een hoop wegwerkt. Ook met fris gewisselde spelers komen we steeds minder onder de toenemende druk uit. Zwaluwen komt bij vlagen nog van de eigen helft af maar het 16 meter gebied van de tegenstander blijkt een brug te ver. Gezien het spelbeeld is het weer wachten op doelpunten van VDL.

VDL loopt weer uit

Na een rustige periode van tegendoelpunten weet het thuisteam in het laatste deel van de wedstrijd verder uit te lopen. Een goede en snelle aanval wordt bekroond met een mooi doelpunt in de bovenhoek (5-0). Hierna krijgen we weer een tegendoelpunt uit een hoekschop (6-0) waarbij er niet goed wordt opgelet bij de eerste paal. Vlak voor tijd wederom een mooi schot in de bovenhoek wat de eindstand op 7-0 bepaald.

Opstelling: Semi, Agit, Sean, Lawrence, Mazin, Muket, Aden, Zakaria, Tygo, Semih en Ilyas

Wissels: Hosi, Ryan en Ikaalo