JO11-7M verzorgd spel en zeer strijdlustig

Vandaag gaan de meiden – samen met de harde kern – al vroeg op pad richting Hoek van Holland.

Niet voor een strandtraining, maar een wedstrijd tegen de plaatselijke HVC’10 die op derde plek staan in de competitie.

Het was zo vroeg dat de zon nog geen zin had om zich te laten zien, en de harde kern voor hun doen nog tam waren en smachtte naar een “bakkie pleur” of thee.

Bij aankomst heerst er een duidelijk beleid: voetbal is plezier en respect voor elkaar. Dit wordt nogmaals benadrukt bij ontvangst van de kleedkamersleutel, waarbij een kaart wordt overhandigd met “gedragsregels”, je kleedkamer en het veldnummer. Top geregeld dus!

Waar we bij Zwaluwen zorgen dat het veld altijd klaar staat voor een wedstrijd, is dat bij onze gastheer van vandaag dan weer wat minder geregeld. Geen paniek, doen we het gewoon ff zelf.

Na een goede en stevig warming-up, zien we daar de eerste zonnestralen en onze tegenstander. Een tegenstander die zich verbaasd dat ze tegen een compleet meisjesteam moeten spelen.

Afgelopen donderdag tijdens het Zwaluwen meisjestoernooi is het nogmaals bevestigd, de JO11-7M heeft de stijgende lijn qua spel ingezet. Strijdlust en verzorgd spel is aanwezig, de beslissende eindpass of afwerking moet beter. Maar wat een verschil met het begin van dit seizoen.

Ook vandaag beginnen we meteen goed aan de wedstrijd, en komen we een aantal keer goed voor het doel van HVC. De tegenstander lijkt verrast of last van onderschatting, want nagenoeg alles doen ze vanuit stilstand. Maar ja, die eindpass of het schot op doel komt er dan nog niet.

Lang is dit het spelbeeld: zwaluwen speelt verzorgd voetbal en komt dicht bij het doel van HVC, HVC beperkt zich tot het counteren met enkele snelle en vaardige spelers.

Uit een van de counters ontbreekt bij Zwaluwen de scherpte, en kan is de behendige spits van HVC scherp in de afronding (1-0) in de 18”…. Balen uiteraard, erg vertekenend maar gelukkig zien we dat de dames dit meteen willen rechtzetten.

Het is een aanval over veel schijven, die bij Lisa uitkomt…. Met een fantastische steekpass zet ze Chloë vrij voor de keeper en de 1-1 (21”) is een feit.

Net voor rust eenzelfde soort situatie voor het doel van HVC, alleen nu is het Chloë die teruglegt op Megan en die fantastisch uithaalt in de kruising 1-2 (23”), hebben we dit niet eerder gezien van d’r zus in MO15-1? We kunnen het dus wel blijkbaar….

Helaas weten we dit niet vast te houden tot de rust. Het slotakkoord is voor HVC, die in de 24” de 2-2 eruit weten te slepen.

Overigens voor dat moment een terechte uitslag, waar beide ploegen mee kunnen leven.

In de rust blijkt er geen tijd te zijn om de kleedkamer op te zoeken, en ook wat te drinken volgt pas na de wedstrijd. Waarom is dit in het Westland zo gebruikelijk?

Na wat omzettingen en wissels – en een ijskoud AA-tje van de sponsor – zijn we klaar voor de 2e helft. HVC probeert Zwaluwen meteen vast te zetten, en uit een van de eerste corners verdwijnt de bal wat gelukkig achter onze keeper. Wat een domper 3-2 (27”)

Ook nu weer de weerbaarheid en strijdlust van Zwaluwen. Goed verzorgd spel maakt de ene goede aanval na de andere aanval mogelijk. Het is eigenlijk wachten op de gelijkmaker van Zwaluwen….

Met kunst en vliegwerk en vereende krachten weet HVC hun doel schoon te houden. Af en toe gevolgd door een counter richting ons doel.

De counters zijn niet meer zo scherp als in de 1ste helft, waardoor de druk op het doel van HVC steeds groter wordt.

Ook bij Zwaluwen zien we de krachten wegvloeien en is het spel wat minder verzorgd, maar het geloof in de gelijkmaker is nog altijd aanwezig.

De scheidsrechter beslist echter dat het tijd is, en fluit voor het einde van de wedstrijd. In de ogen van Zwaluwen te vroeg, maar goed daar doen we niets meer aan.

Top gespeeld dames, en voor wat het waard is: de trainers van HVC vond jullie echt top en sportief spelen, we deden zeker niet onder voor HVC en zij verbaasden zich over onze plek op de ranglijst.

Dit spel vasthouden richting de laatste 2 competitiewedstrijden en de komende 3 toernooien als JO11-7M!