JO11-7M SLUIT WESLANDTOUR IN STYLE AF

‘s-Gravenzande 26 mei 2018 – Deze week goed nieuws voor het nieuwe seizoen (JO11-7M wordt MO13-1):

van Biezen schilderwerken en Haarstudio Sparkle zijn komend seizoen onze hoofdsponsoren, waarmee we na de nieuwe sokken (ouders Tess) en de EHBO-koffer (ouders Megan en Lisa) ook een nieuw tenue hebben gescoord 🙂

De roze rugnummers zullen komend seizoen vervangen worden door paarse rugnummers!

Tegenover het goede nieuws staat dan wel het aanstaande vertrek van Chelestyne.

Zij zal komende seizoen aansluiten bij de huidige JO9-4M (wordt MO11-1) en speelt dus haar laatste officiële competitiewedstrijd met ons team.

De laatste uitwedstrijd van het seizoen spelen we – hoe kan het ook anders – in de grootste stad van het Wesland, namelijk ‘s-Gravenzande!

Lekker vroeg, met ons gedroomde weerbeeld (zon, blauwe lucht en lekker temperatuur). Dit ook niet veld 10 of 11 maar het verder prima te bespelen kunstgrasveld 2a.

Kortom, we maken ons met deze omstandigheden op voor niets minder dan de 3 punten.

Na een heerlijke en gemotiveerde warming-up zien wij de tegenstanders op het laatste moment het veld betreden. Of het onderschatting is, of gewoon zo laat mogelijk de warmte opzoeken….we hebben er niet naar gevraagd, maar zijn er zelf gewoon klaar voor!

Een fel zwaluwen knalt uit de startblokken. Duels worden niet geschuwd en als er al een schot(je) op doel volgt, staat Joelle haar “mannetje”.

In de 6″ is het een schot van Megan, die via Noëmi en de keeper voor de voeten komt van Meral: 0-1

Hierna golft het spel wat op-en-neer, zonder echt grote kansen. Wel zijn de trainer en harde kern optimistisch over de spelinzet/ – inzicht…. er wordt voor iedere meter geknokt.

Hierdoor zien we de onzekerheid bij ‘s-Gravenzande met de minuut sterker worden en kan Lisa (17″) de 0-2 tegen de touwen schieten. Niet veel later valt een fantastische voorzet van Megan in één keer over de keeper in de verre hoek….. even zijn er wat twijfels, helemaal wanneer Noëmi de rebound niet kan afdrukken… maar dan volgt het verlossende signaal van de scheidsrechter: duidelijk 0-3 (18″).

De rust komt op een prettig moment, want met deze temperaturen en zonnestralen zijn de bidons met water niet aan te slepen. De coach geeft nog aan dat er niets gewonnen is…als wij er 3 kunnen maken in 25 minuten, kunnen zij dat ook….

En dat zien we ook, want de 2e helft is pas 6 minuten bezig of we kijken al tegen een 2-3 stand aan, we missen duidelijk nog het ritme en duelkracht van de 1ste helft.

Gelukkig weten we de voorsprong weer naar 2 doepunten te brengen, door goed doorzetten van Meral (34″). Voor’s-Gravenzande het signaal om er nog een offensief uit te persen. Met resultaat want e komen terug tot 3-4 (38″).

Onze meiden laten zich niet gek maken, spelen de bal georganiseerd rond en langzaam zien we het geloof bij ‘s-Gravenzande op een goed resultaat verdwijnen…. zelfs omslaan in zichtbare negatieve teleurstelling.

Het signaal voor Zwaluwen om een tandje bij te schakelen en vol voor het resultaat te gaan. Dit gebeurd ook in 45″ wanneer Lisa goed doorzet en de 3-5 hard tegen de touwen jaagt.

Na deze 3 punten maken we ons op om officieel afscheid te nemen van Chelestyne. Met een erehaag en onder groot applaus loopt Chelestyne het veld af……

Met enige haast kleed ze zich om, zodat ze kan aansluiten bij haar nieuwe teammaatjes die ook bij ‘s-Gravenzande speelt.

Verder bleef het nog lang onrustig in kleedkamer 29 😉 want met het getoonde spel, meer dan 80 gescoorde doelpunten en 22 wedstrijdpunten kunnen we dit seizoen trots zijn op onze MO11 in de jongenscompetitie.

Wat rest zijn twee toernooien (Veenendaal en Nijkerk) en de afsluitende team-BBQ . Hierna volgt een heerlijke vakantie en kunnen we in augustus starten als MO13-1.