Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

JO11-7M pas laat op gang

Op een ijskoude zaterdag 9 december zien we tot onze verbazing dat de wedstrijd (op veld 3) doorgaat. Dus in alle vroegte verzamelt JO11-7M in de warme kantine voor de laatste competitie wedstrijd in 2017. Helaas moeten we Indy en Nicole missen, vanwege een hardnekkige griep/ verkoudheid die onze selectie afgelopen week al teisterde.

Anders dan bij MO-13 staan er bij ons nog voldoende spelers klaar om deze afwezigheid in te vullen.

Om maar met de deur in huis te vallen: “ Of er na onze wedstrijd nog 1 of 2 spelers beschikbaar zijn voor het kampioenstitel van MO-13” …..aldus hun trainer Sven.

Eerst maar onze eigen wedstrijd, die zoals gebruikelijk begint met een goede warming-up, zeker in de temperaturen die we nu moeten trotseren.

De tegenstander laat lang op zich wachten, en warmt zich blijkbaar op tegen de radiator in de kleedkamer, want nagenoeg gelijktijdig met scheidsrechter maken zij hun opkomst.

De scheidsrechter is duidelijk, we gaan meteen beginnen…

Zoals gezegd missen we Nicole en Indy (beide fysiek sterke verdedigers), maar lijkt de balans in de opstelling goed te zijn. Het spelbeeld is de 1ste 10 minuten redelijk in evenwicht. De kansen zijn er voor Rotterdam United, ze komen ook snel op 0-1 maar verder dan dit doelpunt of kansen zijn er tot dan toe niet. Zoals we wel vaker meemaken bij jongens VS meiden zijn er altijd teams die “ helaas” nog niet begrijpen waar voetbal om draait. Op dit moment is Rotterdam United voornamelijk enorm opgelucht dat ze voorstaan tegen meiden.

Totdat Yasmina en kort daarna Lisa noodgedwongen gewisseld moeten worden, en we de posities niet meer als vertrouwd kunnen invullen. Je ziet de vertwijfeling bij de meiden, wat ook onze keeper onzeker maakt. In deze fase kan Rotterdam united eenvoudig uitlopen tot een 0-7 ruststand en lijkt het erop dat de ventjes wat kleinerende opmerkingen aan het maken zijn richting onze meiden. Ze zijn het inmiddels wel gewend, al zou het niet nodig moeten zijn…..

In de rust weten we Yasmina en Lisa op te lappen, om zo weer in een meer vertrouwde opstelling te kunnen spelen. Want de 1ste 10 minuten waren prima.

Dit betekend ook dat we meer onze spierballen en zeker ook een beetje lef moeten tonen. Een bekend en vaak succesvol recept voor de meiden, dus qua uitvoering is dit een duidelijk verhaal.

De 2e helft lijkt in het niets op waar we de 1ste helft mee afsloten. We zien een gretige groep meiden die niet van plan zijn om nog meer doelpunten cadeau te doen. Met vereende kracht en goed samenspel kunnen we zelfs zeggen dat JO11-7M het betere spel en kansen had. Met diverse kansen voor Meral, Lisa, Megan en Chloe had die akelige “ 0” van het scorebord moeten gaan. Helaas lukte dat net niet, maar de “0” werd ook prima gehouden door onze keeper.

Je ziet dat de tegenstanders veelal het alleen proberen te doen, of meer bezig zijn met het uitdagen van de meiden. Dat laatste komt niet erg uit de verf, want de meiden zijn gefocused op hun spel.

De 2e helft eindigde zoals hij begon….helaas bepaald de ietwat geflatteerde uitslag van de 1ste helft de eindstand van een verder zeer sportieve wedstrijd.

Toch twijfelt de scheidsrechter, ondersteund door de harde kern, of deze wedstrijd geen risico-duel had moeten zijn. Tijdens de traditionele penaltyreeks vormt een verdwaald schot de aanleiding tot een misverstand en dit misverstand was het begin van een “klein” opstootje…. Blijkbaar was dit even de druppel van de welbekende emmer, die gelukkig snel in de kiem gesmoord werd door de scheidsrechter en begeleiding. Voetbal = emotie……

Eind goed al goed, nog heel en met de juiste spirit zoeken we allemaal weer de warme kleedkamer op.

PS.: Yasmina en Talita hebben hierna nog een (kleine) bijdrage kunnen leveren in het kampioenschap van MO13-1, dus wederom feest op Zwaluwen voor het meidenvoetbal!

Gefeliciteerd Sven, Anouk en de meiden van MO13-1.