JO11-7M en de 3 bevrijdende punten

Zaterdag 5 mei spelen we onze inhaalwedstrijd tegen Lyra. Was het in februari nog een wit veld en overwegend grijze lucht, vandaag een groen veld en strakblauwe lucht (met een fel brandend zonnetje).

De meiden van JO11-7M staan bekend als mooi weer voetballers, mooier als dit kan eigenlijk niet. Ondanks de krukken is ook Fleur aanwezig, zodoende missen we alleen Tess vandaag….die geniet met haar ouders van een heerlijke vakantie in/ rondom Parijs.

Er hangt wat in de lucht, want in de kleedkamer gaat het vandaag alleen maar over de wedstrijd. De meiden hebben er “ zin an” en willen knallen. Dat beloofd wat.

Tijdens de warming-up is de gretigheid ook goed waarneembaar. Behalve een vervelende bal op een vinger van onze keeper Joelle zijn we er helemaal klaar voor.

Na het eerste fluitsignaal zien we dat zowel Lyra als Zwaluwen het fysieke duel niet schuwen. Het blijft toch plezierig om enige verbazing op de gezichten van jongens te zien, wanneer ze een duel fysiek of voetballen verliezen. Zwaluwen lijkt optisch wat sterker (of is het slimmer) te zijn in het spelletje, en in de 8” is het Chloe die Zwaluwen op 1-0 zet.

We oefenen er al enkele weken op, maar vandaag wordt de inspeel-kaats-diepe bal-afronden perfect uitgevoerd door Lisa en Chloe.

Lyra en zwaluwen delen hierna enkele speldenprikjes uit, met als grootste kans de bal op de paal van Chelestyne (16”). Op deze wijze loopt de wedstrijd langzaam richting de rust.

Tot in de 22” onze organisatie even niet goed staat, en Lyra uit het niets de gelijkmaker noteert.

Balen natuurlijk, maar goed bijna rust en dan nog een hele 2e helft….zou je zeggen….

Eerst een overtreding op Megan, die er op dat moment geblesseerd af moet. Dit oponthoud zorgt ervoor dat we nog wat blessuretijd hebben, en juist in die fase zijn we sterker en creëren we enkele kansen, waaruit weet Meral (25+3”) de 2-1 binnen te schieten.

Heerlijk om net voor de rust op voorsprong te komen. Het voetbalt toch net wat makkelijker.

In de rust – die wat langer duurt dan gebruikelijk – even tijd voor de blessurebehandelingen voor Megan en Joelle. De gretigheid is er nog steeds, want beide dames willen van geen opgeven weten.

Om ons enthousiasme wat meer zekerheid te geven, starten we met een verdedigendere opstelling.

Bij aanvang van de 2e helft zijn we de ballen “ vergeten”….. even een wat rommelige. Gelukkig is daar een tijdelijke bal van Lyra en kunnen we beginnen.

We zien een aanval van Zwaluwen worden afgestopt met een overtreding, alleen ontbreekt het fluitsignaal…..dit fluitsingaal klinkt enkele seconden later wel bij een aanval van Lyra (vrije trap).

Deze vrije trap verloopt erg rommelig en onduidelijk, en juist op dat moment vliegt de bal tegen de touwen 2-2 (28”) en Lyra heeft weer hoop op een resultaat.

Lyra is in deze fase sterker, onze verdedigende opstelling vraagt oom problemen. Met enkele wisselingen van posities en spelers zien we ons vertrouwde spelbeeld terug.

We worden sterker, en gezien de temperaturen vooral uit de omschakeling. Een van die momenten levert een schot op doel op, die door een speler met de handen wordt gestopt…PENALTY!

De strafschop wordt door Chloe vol vertrouwen en hard genomen, op de trainingen een zekerheidje maar vandaag eindigt de bal helaas aan de verkeerde kant van de paal.

Uiteraard balen de meiden en Chloe nog het meest, maar met de aanmoedigingen van de harde kern en de trainers blijven de meiden erin geloven.

De bevrijdende en verdiende 3-2 valt dan in de 48”. Chloe maakt haar gemiste penalty goed, wanneer ze door Chelestyne vrij voor het doel in stelling wordt gebracht.

Vandaag hebben we gezien wat we de voorgaande wedstrijden ook zagen, maar niet altijd met het juiste resultaat beloont zagen worden.

Hele goede combinaties, positioneel goed, de wil om samen te spelen en bovenal: de wil om te winnen, zeg maar een stukje onverzettelijkheid.

Het bleef nog lang onrustig op het veld en in de kleedkamer.

WORK HARD, PLAY HARD…. AND CELEBRATIE.