Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

JO11-3; Verlies tegen goede tegenstander

Vlaardingen, 9 november 2019 – Vandaag speelt Zwaluwen JO11-3 tegen Victoria’04 JO11-3. Een tegenstander die verzorgd voetbal speelt waartegen we eerder wisselende resultaten hebben behaald. Wat wordt het vandaag?

Om 8:30 gaat de bal rollen op Sportpark Zwaluwen. In de eerste minuten wordt het duidelijk dat het vandaag geen makkelijk potje gaat worden. Het veldspel van Victoria’04 is goed verzorgd. Met combinatievoetbal proberen de gasten het Zwaluwen moeilijk te maken en dat lukt aardig. Toch weet de verdediging met Hosi, Mazin en Agit een hoop onschadelijk te maken door zich goed op te stellen. Ook het middenveld met Abdimajid en Ryan en de aanval met Jayden en Jeandro weet het de tegenstander lastig te maken, al krijgen we geen kansen. Aden maakt een goede redding met een duik in de hoek. Ondanks dat Victoria’04 het betere van het spel heeft weet Zwaluwen, door met z’n allen hard te werken, goed tegenstand te bieden. De 0-1 komt eigenlijk uit de lucht vallen. Victoria’04 mag van een redelijke afstand een vrije trap nemen. Deze wordt echter goed genomen en ineens staat het 0-1. Overigens is dit niet het enige wat uit de lucht komt vallen. Voor de verandering is het weer eens gaan regenen. Eerst wat miezer maar dan gaat het serieuzer regenen. Over serieuzer gesproken; Zwaluwen krijgt via Jayden een flinke kans. Hij probeert de bal met een boog in het doel te schieten maar de keeper is uit zijn doel gekomen en weet met zijn vingertoppen redding te brengen. Het levert wel een hoekschop op. De hoekschop wordt voor het doel getrapt en komt bij de tweede paal waar Ryan staat opgesteld. Hij raakt de bal niet goed maar via een verdediger van Victoria’04 gaat de bal op de paal waarna er wordt uitverdedigd. Hier waren we dicht bij de gelijkmaker. Tijd voor een korte pauze. Tygo komt in het veld en Abdimajid keert terug in de verdediging. Zwaluwen probeert de gelijkmaker te maken maar ondanks een aantal rushes van Jeandro en pogingen van Ryan, Tygo en Jayden lopen we ons vaak vast of ontbreekt de precisie in de passing. Toch heb je het gevoel dat er meer in zit. Victoria’04 denkt hier heel anders over en komt op 0-2 als een bal door het hart van de verdediging wordt gespeeld waardoor een speler vrij voor Aden komt te staan. Onze keeper is kansloos op de inzet en wordt in de korte hoek gepasseerd. Dan krijgt Zwaluwen een aantal kansen. Ryan zet Jayden vrij voor de keeper met een goede pass maar helaas heeft de keeper zijn doel verkleint en weet hij te redden. Niet veel later wordt Jayden opnieuw vrij voor de keeper gezet, ditmaal door Jeandro. Jayden komt echter niet goed uit met zijn passen en kan niet tot scoren komen. Aan de andere kant ligt de bal voor de derde keer in het net. Een aanval via de rechterkant levert een voorzet op en als de bal ingeschoten heeft Aden opnieuw geen antwoord en wordt het 0-3. Bijna wordt het nog 0-4 maar Aden red in eerste instantie op een schot en als de bal vrij komt weet hij wederom te redden. Ditmaal van dichtbij. Inmiddels is het tijd voor de rust en zoeken beide teams de kleedkamer op wat in dit weer niet vreemd is.

In rust drinken de jongens hun limonade op en ondanks de ruime achterstand is het gevoel aanwezig dat er meer inzit. Kansen hebben we in ieder geval genoeg gehad. Als de wedstrijd weer van start gaat lijkt de regen minder te worden maar dit is echter van korte duur. Beide keepers kunnen al snel aan de bak. De keeper van Victoria’04 heeft een goede redding in huis op een inzet van Jayden en Aden maakt een poging van de gasten met zijn voeten onschadelijk. Victoria’04 blijft wat veldspel betreft beter maar onze verdedigers Agit, Hosi, Mazin en Abdimajid zitten er vaak goed tussen waardoor de spelers Victoria’04 alleen maar van afstand op ons doel kunnen schieten en dit levert eenvoudige reddingen op voor Aden. Dan een aanval voor Zwaluwen. Jeandro heeft de bal op het middenveld en geeft een goede pass op Jayden. Jayden gaat richting de keeper, omspeelt hem en kan op doel schieten. Voldoende gehinderd door een verdediger prikt hij de bal naast het doel. Ondanks dat we het verdedigend best aardig op orde hebben wordt een foutje ons fataal. Als er te veel risico wordt genomen en de bal wordt verloren volgt er een voorzet. Er staat een speler van Victoria’04 helemaal vrij en voor Aden valt er weinig te redden. De stand komt hierdoor op 0-4. Opnieuw moet Aden aan de bak. Een goed schot wordt door onze keeper uit de hoek gehouden. De hoekschop die volgt levert niets op. Abdimajid heeft de bal op het middenveld en weet de bal bij Ryan te krijgen. De bal stuit wat op en wordt door Ryan in één keer op maat in de diepte gespeeld op Jayden. Jayden gaat richting het doel, ziet Tygo bij het doel staan en geeft een voorzet. De keeper van Victoria’04 is kansloos op de inzet van Tygo en zo komt Zwaluwen terug tot 1-4. De wedstrijd gaat nu meer op en neer, al blijft Victoria’04 voetballend het betere team. Grote kansen krijgen de gasten echter niet. De laatste korte pauze is weer aangebroken. Zwaluwen laat zich direct weer zien. Via Mazin en Jeandro komt de bal bij Tygo terecht maar dit keer heeft de keeper wel een antwoord op zijn poging. Victoria’04 komt ook in deze fase niet tot grote kansen. Veel pogingen op ons doel komen van afstand en leveren Aden over het algemeen geen problemen op. Één poging lijkt over Aden in het doel te gaan maar gelukkig weet hij de bal nog net naast het doel te tikken. Er komt nog een kans voor Zwaluwen maar gaat via een verdediger naast het doel van Victoria’04. We mogen een hoekschop nemen en Jeandro staat achter de bal. De bal komt voor het doel en Tygo weet de bal vanuit de lucht in één keer in de verre hoek in het doel te schieten. Een knap doelpunt! De stand komt hiermee op 2-4. Het duurt niet lang voor het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter heeft geklonken.

Van Victoria’04 weten we dat het een goed voetballend team is. Ook dit keer. Ondanks dat we voetballend de mindere waren had er misschien meer ingezeten als de kansen beter waren benut. Volgende week weer een nieuwe kans!