JO10-3; Zuinig met doelpunten

Vlaardingen, 11 mei 2019 – Het is een heerlijk weertje op het sportpark Zwaluwen waar de zon niet alleen de teams van Zwaluwen JO10-3 en Portugaal JO10-6 toelacht maar ook de aanwezige toeschouwers die er goed voor gingen zitten.

Het eerste deel van de eerste helft verloopt vrij rustig. Er zijn weinig kansen waardoor de beide keepers weinig te doen hebben. Eigenlijk gebeurd er niet veel spannends. Hoogtepunten in deze periode zijn een vrije trap voor Portugaal, na een lichte overtreding van Tygo, waar Aden eenvoudig redding kan brengen. Bij een aanval van Zwaluwen stuit Ryan op een verdediger en de keeper van Portugaal, de bal blijft hangen en via een soort flipperkast komt de bal voor de voeten van Tygo die Ryan te hulp is geschoten. Tygo weet wel raad met deze kans en schiet de 1-0 tegen de touwen. Wesley valt nog kort uit waardoor we met een man minder komen te staan. Portugaal probeert de druk op de te voeren maar brengt Aden niet in de problemen. De korte pauze is weer aangebroken. Waar de wedstrijd erg rustig begon lijkt het nu ontvlamd en dan vooral van Zwaluwen kant. De keeper van Portugaal weet een schot van Wesley te stoppen en niet veel later is hij alert op een kans van Tygo na een pass van Wesley. Wesley zorgt met een afstandsschot voor de 2-0. Jayden stoomt op aan de rechterkant van het veld, passeert wat spelers en haalt de achterlijn. Helaas kan zijn voorzet worden verdedigd. Rond het middenveld is er een korte combinatie tussen Ryan en Wesley. Wesley weet zich vervolgens langs twee spelers van Portugaal te wurmen, gaat richting het doel en passeert de keeper in de korte hoek; 3-0. Niet veel later weet Wesley de bal bij Ryan te krijgen maar de keeper van Portugaal brengt redding. Zwaluwen speelt erg sterk. Verdedigend is de samenwerking tussen Jayden en Bawar erg goed en Wesley, Tygo en Ryan zorgen voor een goede balans op het middenveld en de aanval. Het gevolg is dat Portugaal geen enkele kans krijgt in deze fase van de wedstrijd. Een mogelijkheid voor Zwaluwen levert nog een hoekschop maar …. het is rust. Waar Zwaluwen op het veld blijft zoeken de gasten de kleedkamer op.

De tweede helft is nog maar net begonnen als Tygo een kans krijgt. Het schot wordt echter gestopt door een prima spelende keeper van Portugaal. Ook op het schot van Ryan heeft hij een passend antwoord. Hierna breekt er een periode aan waarin Zwaluwen wat slordiger speelt. Misschien is de concentratie even wat minder. Als er iets te veel risico in de verdediging wordt genomen levert dit Portugaal een mogelijkheid op maar het schotje is een makkie voor Aden. De volgende poging is een stuk serieuzer. Een geplaatst schot gaat buiten bereik van Aden tegen de binnenkant van de paal en hobbelt het veld weer in waarna er uitverdedigd kan worden. Gelukkig komt er al snel een einde aan de slordige fase. Tygo en Jayden spelen samen de verdediging van Portugaal uit elkaar waarna Jayden de bal langs een kansloze keeper in het doel schiet en daarmee voor een 4-0 stand zorgt. Hierna gaat de bal, net als in eerste helft, goed rond in het team en komen de kansen vanzelf. We gunnen elkaar de bal en vandaag wordt vooral Ryan een doelpunt gegund maar zit het in afronding niet mee. Er komen meer kansen. Ryan weet met zijn rug naar de keeper de bal aan Tygo te geven maar zijn schot gaat naast het doel. Een speler van Portugaal neemt de bal, al dan niet opzettelijk, met de hand mee. De spelers van Zwaluwen geven meteen dat het hands is en houden in. Ondanks dat er vanaf de kant ‘doorgaan’ wordt geroepen wordt er niet ingegrepen en kan Portugaal verder met aanvallen. Uiteindelijk wordt Aden in de korte hoek gepasseerd en wordt het 4-1. Een poging van Ryan wordt nog gestopt waarna de herkansing van Wesley over het doel gaat. De laatste korte pauze staat inmiddels al weer te wachten. Jayden staat nu in het doel en krijgt al snel wat te doen. Hierna zijn de kansen weer voor Zwaluwen. Een schot van Wesley gaat naast en een poging van Aden, een doelpunt voor hem had leuk geweest, wordt door de keeper van Portugaal gestopt. Een schot van Wesley beland nog op de paal en gaat via de keeper over de achterlijn. De hieruit volgende hoekschop levert helaas niets op. Opnieuw staat de keeper van Portugaal een doelpunt van Ryan in de weg als hij snel uit zijn doel komt en het schot blokt. Als Portugaal er uit komt schiet Aden met een goede verdedigende actie Jayden te hulp. Een goede aanval van Wesley en Tygo levert Ryan nog een grote kans op maar laatstgenoemde raakt de bal niet goed waardoor de poging naast het doel gaat. Jayden moet nog één keer in actie komen maar het schot op zijn doel levert geen problemen op. De wedstrijd kabbelt hierna rustig naar het einde totdat het laatste signaal heeft geklonken. Weer een overwinning voor Zwaluwen JO10-3 ! Bij de afsluitende strafschoppen is weer van alles te zien; goede reddingen van beide keepers, mooie doelpunten, het aluminium wordt geraakt en er zijn (flinke) missers.

Gezien de kansen is 4-1 een redelijk lage uitslag maar het belangrijkste is dat Aden, Bawar, Jayden, Ryan, Tygo en Wesley goed voetbal lieten zien. Samen met Portugaal werd er een leuke en sportieve wedstrijd van gemaakt.

Waar is de bal ?