Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

JO10-3; Winst in winterse kou

Rotterdam, 17 november 2018 – Op het knusse Sportpark Steeds Hooger stonden Steeds Hooger JO10-1 en Zwaluwen JO10-3 in de kou klaar voor hun wedstrijd. Delen van het veld zijn nog wit van kleur. Koning winter lijkt al vroeg aanwezig te zijn.

Vanwege de kou spelen we zeven tegen zeven zodat zo weinig mogelijk spelers aan de kant hoeven te blijven (bij ons niemand en bij Steeds Hooger slechts één speler). Aangezien de tenues van beide teams wel heel erg op elkaar lijken speelt het thuisteam in een blauw hesje. In het begin van de wedstrijd is het nog van beide kanten een beetje rommelig met lange ballen naar voren waardoor het meer op een voetvolley wedstrijd met één keer stuiteren lijkt. Al snel wordt het voetbal bij Zwaluwen beter en krijgt het een overwicht. Na wat kleine kansen gemist te hebben wordt het 0-1 door Wesley na een pass van Tygo. Zwaluwen gaat door en weet de ballen vaak al op het middenveld te veroveren. We weten de voorsprong uit te breiden als Wesley de bal net binnen weet te houden, al zijn hier wel twijfels over. Zeker bij de spelers van Steeds Hooger. Het spel gaat echter verder en de bal komt uiteindelijk bij Ryan aan de rechterkant van het veld terecht. Met een diagonaal schot weet Ryan de keeper in de verre hoek te passeren en zo wordt het 0-2. Voor onze doelman Aden is het een rustige wedstrijd. Hij krijgt weinig ballen richting zijn doel, alleen een paar terugspeelballen en ballen die doorschieten. Niet prettig in dit weer. Als team wordt er zowel verdedigend als aanvallend goed samengewerkt door Abdimajid, Jayden, Naïl, Ryan, Tygo en Wesley waardoor we geen kansen weggeven en meer dan voldoende kansen krijgen. Ryan heeft nog pech dat de keeper van Steeds Hooger en goede redding in huis heeft op zijn schot. Voor de korte pauze krijgt Zwaluwen nog een aantal hoekschoppen maar hier komt geen gevaar uit. Na de korte pauze gaat Zwaluwen weer vrolijk verder met aanvallen. We krijgen een hoekschop en ditmaal wordt het wel gevaarlijk. Een Rotterdams been zorgt er voor dat de bal net voorlangs gaat. De daaruit volgende hoekschop levert ook weer gevaar op. Ditmaal is het de paal die Steeds Hooger helpt waardoor de bal wederom voorlangs het doel gaat. Zwaluwen zet goed druk op Steeds Hooger waardoor ze amper aan voetballen toekomen. Dan volgen er twee doelpunten kort na elkaar. Naïl is de verdedigers te snel af en maakt 0-3 na een pass van Wesley. Wesley is ook de aangever bij de 0-4 en ditmaal is Tygo de afmaker. Eindelijk mag Aden in actie komen en dit doet hij voortreffelijk. Een mooi shot van een speler van Steeds Hooger lijkt hoog in het doel te verdwijnen maar Aden weet de bal met zijn vingertoppen op de bovenkant van de lat te tikken. De hoekschop die hier op volgt levert geen problemen op. Jayden weet met een diepe pass Ryan te bereiken maar laatstgenoemde schiet de bal naast. Vlak voor de rust maken we, naar mijn mening, het mooiste doelpunt. Bij een intrap dribbelt Jayden het veld in, passt de bal keurig langs de lijn naar Tygo. Tygo geeft in één keer voor richting het doel waar Naïl de bal eenvoudig in het doel schiet; 0-5. Werkelijk een prachtige aanval waarin Steeds Hooger met drie passes uit elkaar wordt gespeeld. Tijd om de warme kleedkamer op te zoeken.

Er hoeft niets tegen de jongens gezegd te worden in de rust en het mag geen verrassing zijn dat de stemming opperbest is. Onze jongens nemen het goede gevoel mee naar het veld want aan het begin van de tweede helft gaat het hard. Wesley zorgt met een poeier van afstand voor een mooi doelpunt (0-6), De keeper van Steeds Hooger weet redding te brengen op een schot Wesley maar is kansloos op de rebound van Tygo (0-7). Naïl zorgt voor de 0-8 nadat de keeper eerst het schot van Wesley wist tegen te houden. Tussendoor raakt Tygo ook nog de buitenkant van de paal. Voor Aden is er wederom weinig te doen. Jayden en Abdimajid doen verdedigend hun werk, Naïl en Ryan hebben het middenveld in handen en voorin zorgen Wesley en Tygo er voor dat de verdedigers van Steeds Hooger het druk hebben. Net als in de eerste helft zet Zwaluwen snel druk maar in de tweede helft gebeurd dit nog fanatieker. Dit heeft resultaat als Wesley een uittrap van de keeper onderschept. Hij neemt de bal aan, schiet en scoort de 0-9 (soms is het zo simpel). Als Jayden Tygo weet te vinden brengt de keeper van Steeds Hooger eerst nog redding maar in tweede instantie scoort Tygo alsnog; 0-10. Het lijkt net een speeltuin voor onze jongens, zo makkelijk gaat het vandaag. Met passes weten ze elkaar steeds te vinden en krijgen hierdoor voldoende kansen. Een schot van Naïl gaat naast, ook Ryan schiet (na een pass van Wesley) naast en Wesley schiet te gehaast. Aden moet het ondertussen doen met eenvoudige reddingen. Tijd voor weer een doelpunt. Na een pass van Jayden schiet Ryan de bal laag en hard in de linkerhoek. We gaan de laatste korte pauze in met een 0-11 voorsprong. Er vinden wat positiewisselingen plaats. Zo gaat Aden het veld in en gaat Naïl keepen. Aden en Ryan vormen de verdediging, Abdimajid gaat naar het middenveld en Jayden gaat in de aanval spelen. Ondanks het blijvende overwicht begint het tweede gedeelte van de tweede helft rustig. Er zijn wat kleine kansen maar deze leveren geen doelpunten op. Zo weet Wesley met een prachtige steekpass Tygo vrij voor de keeper te zetten maar brengt laatstgenoemde redding. De wedstrijdleider (en leider van Steeds Hooger) hoopt op een mogelijkheid tot scoren maar als Zwaluwen speelt zoals vandaag dan is de kans hierop niet heel groot. Doelpunten komen er zeker nog maar het zijn onze jongens die gaan scoren. Allereerst schiet Jayden de bal hard en hoog in de korte hoek (0-12). Niet veel later zorgt Tygo, via de binnenkant van de paal, voor 0-13 en het slotakkoord (wat doelpunten betreft) komt van de voet van Jayden. Met een laag en geplaatst schot in de linkerhoek wordt de eindstand op 0-14 bepaald. Vlak voor het einde van de wedstrijd mag Steeds Hooger nog een tweetal hoekschoppen nemen maar er komen geen kansen uit. Zo heeft Naïl een rustig einde van de wedstrijd. Na afloop nemen beide teams hun strafschoppen en valt het op dat veel schoten over het doel gaan of op de lat eindigen.

De jongens van Zwaluwen JO10-3 wisten met goed voetbal, in een sportieve wedstrijd, een ruime overwinning te behalen. Zo vergaten de meegereisde Vlaardingse supporters langs de lijn engszins de kou.

Wesley, Aden, Tygo, Ryan, Abdimajid, Naïl en Jayden hebben het in de rust prima naar hun zin