Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

JO10-3; Prima resultaat ondanks matig voetbal

Delft, 8 juni 2019 – Tijdens het Pinkster Panther toernooi zijn Concordia JO10-1, Koninklijke HFC JO10-10, Blauw Zwart JO10-2 en HV&CV Quick JO10-4 de tegenstanders. Het wordt een pittig toernooi met wisselende resultaten.

Waar het bij de opening nog droog is worden we niet lang daarna getrakteerd op een flinke regenbui. Om 14:36 begint onze eerste wedstrijd tegen Concordia JO10-1. Het is, gelukkig, gestopt met regenen maar van de wind zullen we last blijven houden.

Als Zwaluwen heeft afgetrapt ontstaat er een wedstrijd die redelijk gelijk op gaat. Beide teams zijn aardig een elkaar gewaagd. In het begin van de wedstrijd krijgt Zwaluwen via Ryan en Tygo een aantal kleine mogelijkheden. Verdedigend hebben Mazin en Abdimajid het op orde waardoor het vrij rustig is voor het doel van Aden. Na een mooie aanval met Jayden, Ryan en Tygo weet de keeper van Concordia redding te brengen op een schot van Tygo. Niet veel later gaat een poging van Jayden net naast. Concordia krijgt nu ook wat meer mogelijkheden maar Aden kan steeds eenvoudig redding brengen. Het spel blijft op en neer golven al lijkt Concordia nu iets beter in de wedstrijd te zitten. De 0-1 lijkt uit de lucht te vallen. Zwaluwen probeert snel gelijk te maken en zet een mooie aanval op. Helaas levert dit geen gevaar op voor het doel van Concordia. Hierna krijgen Tygo, Jayden, Mazin, Abdimajid en Ryan het voetballend steeds lastiger. De bal wordt sneller verloren waardoor we onder druk blijven staan. Concordia krijgt grote kansen maar of Aden staat in de weg of schoten gaan over ons doel. Aden weet ons met enkele goede reddingen voor een grotere achterstand te behoeden maar kan niet voorkomen dat het vlak voor tijd toch nog 0-2 wordt als hij in de korte hoek wordt gepasseerd.

De tweede wedstrijd is tegen Koninklijke HFC JO10-10. Een leuke weetje over deze vereniging is dat het in 1879 door Pim Mulier werd opgericht en daarmee de oudste club van Nederland is. Genoeg geschiedenis, terug naar het heden. Zwaluwen begint goed aan de wedstrijd en waagt via Wesley een eerste poging. Het schot gaat naast. De wind wakkert weer wat aan wat het lastiger maakt om te voetballen. Ook onze tegenstander krijgt een kans maar het schot gaat naast. Als Abdimajid een bal weet te onderscheppen is dit de basis voor een aanval van Zwaluwen. Via Wesley en Ryan komt de bal bij Jayden terecht. Zijn schot gaat echter over het doel. We komen op een 1-0 achterstand als een speler van Koninklijke HFC Aden weet te passeren met een (zo op het oog) houdbaar schot. Het spel is van beide kanten rommelig en daar heeft de wind zeker mee te maken. Abdimajid speelt verdedigend een goede wedstrijd en verovert achterin veel ballen. Het valt niet mee om de jongens te coachen in dit duel. Ondanks dat het spel van Zwaluwen niet geweldig is, komen we wel op gelijke hoogte. Jayden passt de bal na een intrap naar Wesley. Wesley haalt uit en met schot in de verre hoek wordt het 1-1. Aan de andere kant hebben we geluk als een schot net langs de goede kant van de paal gaat. Bij een aanval van Koninklijke HFC komt een speler oog in oog met Aden. Aden redt maar loopt wel een lichte blessure op. Gelukkig kan hij verder spelen. Dat de organisatie van Koninklijke HFC ook niet altijd in orde is blijkt wel na een uittrap van Aden. Jayden en Ryan staan volledig vrij voor het doel. De keeper van Koninklijke HFC weet echter redding te brengen op de poging van Jayden. Het levert wel een hoekschop op. De bal wordt getrapt en komt bij de tweede paal terecht. Ryan komt net tekort om de bal te raken. Als de bal over de achterlijn gaat mogen we nog een hoekschop nemen. Ryan neemt de hoekschop en zet voor richting Jayden. Jayden plaatst de bal met binnenkant voet hoog en hard in het doel en zo wordt het 1-2. De vraag is echter of het wel een hoekschop was … Als het laatste signaal heeft geklonken wordt er door Koninklijke HFC geprotesteerd bij de scheidsrechter over de gegeven hoekschop. De uitslag blijft echter staan waarmee we met meer geluk dan wijsheid winnen.

Blauw Zwart JO10-2 is de tegenstander in de derde wedstrijd. Waar wij in de 4e klasse spelen, speelt Blauw Zwart in de 3e klasse en dit zullen we merken. Al snel in de wedstrijd komen we op achterstand. Een speler van Blauw Zwart kan rustig aanleggen en schiet de bal in de verre hoek. Aden zweeft nog naar de bal maar kan er niet bij; 0-1. Het spel van Blauw Zwart is goed verzorgd en het enige wat Zwaluwen kan doen is achter de bal aan lopen. De keeper van Blauw Zwart krijgt erg weinig te doen. Aden brengt redding op een poging en niet veel later beland de bal vanuit een hoekschop op de lat. Het wordt 0-2 als er achterin maar half wordt ingegrepen en er voor Aden geen houden meer aan is. Wesley, Jayden, Abdjimajid, Ryan, Tygo en Mazin komen totaal niet aan aanvallen toe. Spelers van Blauw Zwart zijn steeds feller en hebben veel vaker de bal. Aden moet meerdere keren redding brengen. Zowel op schoten van afstand als van dichtbij heeft hij een passend antwoord. Bij een poging van dichtbij brengt hij knap redding en al liggend weet hij nogmaals een inzet te stoppen. Aden keept een heel goede wedstrijd en behoed ons voor een (veel) grotere achterstand. De spelers van Blauw Zwart combineren er op los en als onze verdediging uit elkaar wordt gespeeld komt de stand op 0-3. Eindelijk kan Zwaluwen iets terug doen. Ryan is alert en weet de bal te veroveren. Nadat hij zijn tegenstander achter zich houdt schiet hij de bal in de korte hoek langs de keeper en zorgt daarmee voor de 1-3. Niet veel later is Ryan in een fel maar fair duel verwikkeld met een speler van Blauw Zwart. Beiden doen niet voor elkaar onder en als Abdimajid te hulp schiet gaat de bal over de zijlijn. Een knap staaltje teamwork ! Blauw Zwart neemt de intrap snel en het is jammer dat de positie van Abdimajid niet wordt overgenomen. Hierdoor kan een speler van Blauw Zwart recht op het doel van Aden af en uiteindelijk voor de 1-4 zorgen. Blauw Zwart pakt de draad weer op. Aden moet redding brengen als de verdediging uit elkaar wordt gecombineerd. In de laatste fase van de wedstrijd lijkt het soms net schiettent voor ons doel. Gelukkig lopen we geen verdere schade op en staat er aan het einde van de wedstrijd 1-4 op het scorebord.

Quick JO10-4 is de laatste tegenstander in het Pinkster Panther toernooi. Jayden staat in het doel en Aden gaat het veld in. Zowel Zwaluwen als Quick is in het begin van de wedstrijd niet in beste doen. Voor de neutrale toeschouwer is het niet leuk om naar te kijken. Gelukkig wordt Zwaluwen beter. Een diepe bal van Jayden wordt op het middenveld door Tygo naar Wesley doorgekopt. De keeper van Quick is kansloos op de inzet van Wesley en zo komt Zwaluwen, voor het eerst dit toernooi, op voorsprong; 0-1. Niet veel later krijgt Tygo een grote kans na een pass van Wesley. Helaas wordt de poging door de keeper van Quick gestopt. Ondanks dat het wat spel betreft nog niet super gaat hebben Ryan, Aden, Wesley, Abdimajid, Tygo en Mazin het aardig onder controle. Quick komt niet verder dan een poging in het zijnet. Geen idee waarom maar plotseling gaan we mee in het spel van Quick. Er wordt weer sneller balverlies geleden waardoor het voetballend minder wordt. Quick maakt hier gebruik van en weet de 1-1 tegen de touwen te schieten. Hierna wordt het er bij Zwaluwen niet beter op. Verdedigend klopt er weinig meer van. Als er niet wordt ingegrepen en Jayden even uit positie is komen we op een 2-1 achterstand. De manier waarop dit doelpunt valt is misschien wel typerend voor hoe we dit toernooi spelen. Zwaluwen is dichtbij de gelijkmaker als Tygo een lange bal van Jayden doortikt naar Wesley. Ditmaal gaat het schot voorlangs het doel van Quick. Er is nog wat tijd over maar zo langzamerhand wordt de klok weer de grootste vijand. Een uittrap van de keeper van Quick door Ryan onderschept. De bal komt bij Tygo terecht en in twee keer slaagt Tygo erin om de keeper te passeren; 2-2. Vlak voor tijd weet Wesley Tygo vrij voor de keeper te zetten maar mede door de wind komt Tygo niet tot een schot en dan is het afgelopen.

Door enkele verrassende uitslagen in Poule C eindigen we, ondanks niet al te best voetbal van onze kant, op een derde plaats. Gezien het feit dat we in een poule zaten met twee selectieteams is dit een prima prestatie van onze jongens !

De jongens van Zwaluwen JO10-3 nemen weer een beker mee naar huis !