JO10-3: (Onnodig) verlies voor Zwaluwen

Vlaardingen, 6 oktober 2018
In de eerste weken van het seizoen liet Zwaluwen JO10-3 goed voetbal zien en waren de resultaten hier ook naar. De vraag was of onze jongens het vandaag ook tegen Hermes DVS JO10-1 konden opbrengen.

Na wat speldenprikjes over en weer waarbij beide keepers niet in de problemen komen is het Aden die serieus redding moet brengen. Daarna is het Zwaluwen wat de score opent. Als Ryan de bal in dribbelt besluit hij op doel te schieten. Het schot gaat hoog en hard in de korte hoek. De keeper kan zijn hand nog tegen de bal aan krijgen maar kan het schot niet stoppen; 1-0. Voor de neutrale toeschouwers is er weinig te genieten. Beide teams hebben weinig rust in het spel. De bal wordt vaak blind naar voren geschoten en de meeste passes komen niet aan. Met een voorsprong op zak is er voor Zwaluwen weinig aan de hand. Althans, zo lijkt het. Als Hermes DVS een intrap krijgt staan wij te slapen en staat het ineens, en onnodig, 1-1. Hierna is het tijd voor een korte pauze. Lieke neemt met de jongens de wedstrijd door en geeft ze aandachtspunten. Ondanks de coaching komen we snel op een 1-2 achterstand. In eerste instantie wordt er bij een hoekschop nog goed verdedigd maar bij de herkansing laten we ons toch verrassen en komt Hermes DVS tot scoren door een schot in de korte hoek.

Niet veel later wordt het 1-3 als een schot van richting wordt verandert. Toch weten Abdimajid, Hosi, Mazin, Jayden, Ryan, Tygo, Naïl en Mazin zich enigszins te herstellen. Er komen wat kansjes voor Naïl, Jayden, Tygo en Ryan maar een doelpunt komt er niet. Op het moment dat we terug in de wedstrijd lijken te komen maakt een speler van Hermes DVS hands op de doellijn; strafschop. De uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen ! Ryan staat klaar achter de bal, neemt een aanloop en schiet rechts van de keeper. Helaas weet de keeper zijn inzet te stoppen en houden we er slechts een hoekschop aan over. Waar we normaal verdedigend goed staan is dit vandaag een stuk minder waardoor Aden ons met meerdere reddingen in de wedstrijd weet te houden. Na een matige eerste helft van onze kant is het tijd voor de rust.

Nadat onze jongens hun limonade hebben opgedronken krijgen ze een donderspeech van Sascha. Hopelijk helpt het. Wesley is inmiddels ook in het veld gekomen. We komen iets beter in de wedstrijd maar doordat de passing onzorgvuldig blijft komen we niet tot grote kansen. Net als Zwaluwen blijft ook Hermes DVS weinig rust in hun spel houden. Ballen worden nog steeds blind naar voren geschoten en als er een kans is wordt er te snel op doel geschoten in plaats van het overzicht te bewaren. Achterin blijft het bij ons onzeker en als er dan tussen onze keeper en verdediging niet goed wordt gecommuniceerd komen we door een eigen doelpunt op een 1-4 achterstand. De wedstrijd lijkt gespeeld maar dat weet je met onze jongens nooit zeker. Als Wesley de bal na een hoekschop in dribbelt pass hij (of was het toch een schot ?) richting de tweede paal. Jayden staat vogelvrij en kan de bal in het lege doel schuiven en zo wordt het 2-4. Zwaluwen blijft aanvallen waardoor we achterin ook meer ruimte weggeven. Er wordt iets beter verdedigd maar Aden is een aantal keren hard nodig. De spanning komt echt terug in de wedstrijd als Naïl de bal bij Ryan weet te krijgen. Ryan lijkt te lang te wachten maar weet de bal bij zich te houden en haalt vervolgens hard uit. De keeper kan er zijn vingertoppen tegenaan krijgen maar kan niet voorkomen dat de bal in het doel vliegt. Zo komt de stand op 3-4. Tijd voor de laatste pauze. Met nog een kwart wedstrijd te gaan is er weer van alles mogelijk ! Toch blijft het ook oppassen voor Hermes DVS. We mogen Aden dankbaar zijn dat hij met enkele (knappe) reddingen ons in de wedstrijd weet te houden. Echt uitgespeelde kansen krijgen we niet, al zijn Jayden, Tygo en Naïl er een paar keer wel dicht bij. Vlak voor tijd krijgen we nog een hele grote kans. Naïl en Jayden weten de verdediging van Hermes DVS uit elkaar te spelen waarna Jayden een pass geeft naar de goed vrijgelopen Tygo. Iedereen langs de kant (en in het veld denk ik ook) rekent op een doelpunt. Helaas schiet Tygo te gehaast en verdwijnt de bal net naast de kruising. Zonde. Zo komt er een einde aan een sportieve wedstrijd. Tijdens de afsluitende strafschoppen zijn er zowel mooie doelpunten van de twee teams als goede reddingen van beide keepers te zien.

Voor het eerst dit seizoen verliest Zwaluwen JO10-3 een wedstrijd. Misschien had een gelijkspel meer verdiend geweest. Na een slechte eerste helft, die nog wel goed begon, wisten we ons redelijk te herstellen in de tweede helft. Volgende wedstrijd gaan we hopelijk weer vlammen !

Concentratie bij beide teams