JO10-3; Laatste wedstrijd eindigt niet zoals gehoopt

Vlaardingen, 25 mei 2019 – De laatste (competitie)wedstrijd van het seizoen, thuis en tegen een stadgenoot. Dan hoop je dat Zwaluwen JO10-3 nog één keer gaat knallen tegen Victoria’04 JO10-3 …

… of toch niet. Vanaf de aftrap is Victoria’04 de bovenliggende partij. Al snel krijgen de gasten de eerste mogelijkheden. Gelukkig gaat er een hoop naast ons doel en brengt Aden redding waar nodig. Waar het bij Victoria’04 voetballend makkelijk gaat, lukt er aanvallend aan onze kant heel weinig. We moeten het vooral hebben van toevalligheden en doorschietende ballen. Eigenlijk komen we vanuit het niets op 1-0. Een uittrap van Aden schiet door. Ryan staat vrij maar ziet de keeper uit zijn doel komen. Met een beheerste boogbal passeert Ryan de keeper en zorgt hij met een mooi doelpunt voor de voorsprong. Het is absoluut tegen de verhouding in maar wat geeft het. Zwaluwen blijft moeite houden met het spel van Victoria’04. Als de keeper de bal heeft blijven twee spelers vlakbij hun keeper en de overige drie spelers houden het veld breed tussen ons middenveld en verdediging. Wie er ook op het middenveld staat, hij komt steeds een stapje te laat. De aanvallen van Victoria’04 gaan vaak of door het midden of langs de rechterkant van veld. Onze verdediging, afwisselend Abdimajid, Mazin en Bawar, weet nog een aardige tijd een tegentreffer te voorkomen maar de vraag is voor hoe lang. Het antwoord is; niet lang. Onze verdediging wordt uit elkaar gespeeld en als de bal dan hoog richting het doel wordt geschoten is Aden kansloos; 1-1. We gaan de eerste korte pauze in en gezien het feit dat we, op het doelpunt van Ryan na, geen kans hebben gekregen is het een klein wonder dat we nog gelijk staan. Direct na de hervatting krijgt Victoria’04 een grote kans. Deze gaat nog naast. We blijven de mindere en dan is het zaak om te overleven en hopen op een (toevallige) kans en vooral geen onnodige fouten maken. Helaas wordt de bal achterin onnodig verspeeld. Een speler van Victoria’04 neemt de bal over en schiet van afstand in de verre hoek langs Aden; 1-2. Voorin kunnen Wesley, Tygo, Ryan en Jayden weinig uitrichten. We komen niet langs de verdediging of de keeper die vaak razendsnel uit zijn doel komt. Onze achterstand wordt groter als Victoria’04 opnieuw met drie spelers voor ons doel komt. Er is geen houden aan met als resultaat de 1-3. Een spaarzame kans voor Zwaluwen levert een schot van Jayden op. Helaas gaat het schot naast. Vlak voor rust raakt een speler van Victoria’04 nog de bovenkant van de lat. De rust is aangebroken en de kannen met limonade staan op de spelers te wachten.

Ondanks het mindere spel van onze kant staat het pas 1-3. We hebben eerder een achterstand in de tweede helft goed weten te maken, dus houden we moed. Alle goed bedoelde plannen kunnen echter al snel de prullenbak in. Bij een aanval van Victoria’04 komt Abdimajid goed voor de bal. Hij heeft echter de pech dat de bal tegen een been van een speler van Victoria’04 aankomt en alsnog in het doel gaat. Hiermee komt de stand op 1-4. Ook in de tweede helft blijven we moeite houden met het spel van Victoria’04. Dat de 1-5 valt is gezien het spelbeeld zeker geen verrassing te noemen. Ondanks een matige spel van vandaag krijgen we toch een aantal kleine mogelijkheden. Schoten van Wesley en Ryan gaan over het doel en een poging van Wesley wordt net voor de lijn weggehaald. Aan de andere kant behoed Aden ons voor een grotere achterstand. Tijd voor de laatste korte pauze. Met wat laatste aanwijzingen probeert Lieke de jongens beter aan het voetballen te krijgen. Aden heeft met een duik naar de hoek een goede redding in huis en niet veel later gaat een volgend schot van Victoria’04 naast. Victoria’04 krijgt meerdere kansen en hoekschoppen maar meer tegendoelpunten blijven ons bespaard. Wesley en Ryan zetten een aanval op. Via Ryan komt de bal bij Jayden. Vanaf de rechterkant haalt Jayden uit. De bal gaat richting de verre hoek. Buiten het bereik van de keeper eindigt het schot …. op de lat. Het zal eens meezitten in deze wedstrijd. Inmiddels loopt niet iedereen bij ons even hard meer en dat is jammer. Victoria’04 valt aan via de rechterkant. Er volgt een voorzet en als een speler dan vrij voor ons doel staat is het voor hem een koud kunstje om de 1-6 tegen de touwen te schieten. Vlak voor tijd zien we nog een mooie aanval van Zwaluwen. Mazin verovert achterin de bal en passt naar Ryan. Ryan stoomt op, kijkt en passt naar de vrijgelopen Jayden. Jayden neemt aan, zet een paar stappen en schiet de bal laag via de binnenkant van paal in het doel. De eindstand komt hiermee op 2-6. Na het laatste signaal worden er nog strafschoppen genomen.

Helaas wisten we de laatste wedstrijd niet te winnen. Victoria’04 was vandaag een maatje te groot en ging dik verdiend met de overwinning naar huis. Met nog een aantal toernooien te gaan is het te hopen dat we het goede spel weer terug kunnen vinden. Wat betreft de competitie zit het er voor dit seizoen op.

Het doel van Aden wordt onder vuur genomen