Jeugdopleiding 2018-2019

Voor de opleiding is het seizoen 2018-19 alweer begonnen. Inmiddels zitten wij met veel groepen gestart in de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

De basis hiervan is een goed beleid en de kwaliteiten staf om deze uit te voeren. Het beleid is vorig jaar gemaakt en de rode draad hiervan komt begin komend seizoen op de website.

En een sterke staf is zeker ook komend seizoen weer aanwezig. Gelukkig zijn veel trainers gebleven en daar waar er trainers vertrokken zijn, hebben we zeer goede vervangers gevonden.

Een aantal van u heeft het al gehoord, maar komend seizoen gaat mijn rol deels anders worden. Ik zal tevens verantwoordelijk worden voor de B-selectie en daarmee zal de hele opleiding onder mij vallen. Ik word Hoofd Opleiding i.p.v. Hoofd Jeugdopleiding.

Om ruimte in mijn agenda te maken voor de B-selectie, komen er twee nieuwe functies bij: een Technisch Jeugdcoördinator (TJC) selectie onderbouw, die verantwoordelijk zal worden voor de selectie JO11, JO10 en JO9 (alledrie 2 teams), en een TJC Breedtesport die de trainers JO13 t/m JO19 buiten de selectie zal ondersteunen. Deze TJC’s vallen onder mij, net als de selectietrainers JO12 t/m JO19 en 2 en 3 direct onder mij vallen. Daaronder zit de Voetbalschool (alle JO6, JO7, JO8 en JO9, JO10, JO11 breedtesport) onder leiding van Monique Jansen.

Jan Krol blijft als Coördinator Opleiding mijn onmisbare rechterhand en zal ook komend seizoen veel organisatorische zaken voor zijn rekening nemen.

De TJC Breedtesport wordt Sven Lispet. Sven is een bekende binnen de vereniging, is nu ook TJC bij de damesafdeling (wat hij ook blijft doen) en wij zijn erg blij met de komst van Sven omdat hij een uitstekende kandidaat is om de breedtesport een verdere impuls te geven.

De TJC Selectie onderbouw gaat worden ingevuld door Ricardo van Heijningen, hiervoor al jeugdtrainer bij Zwaluwen in diverse functies waaronder hoofdtrainer JO11. Hij wordt verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie vanuit de JO8 en de kwaliteit van de activiteiten van de de selectie onderbouw, zodat er daar een uitstekende leeromgeving wordt gecreëerd, zodat er ieder seizoen 13-14 selectiewaardige spelers naar de JO12 doorstromen. De hoofdtrainer JO11 zal Jesse Huyser worden, de hoofdtrainer JO10 Bas Houweling, voor hoofdtrainer JO9 lopen nog gesprekken.

Hoofdtrainer van de JO13/JO12 selectie blijft Colin da Luz. Bij de JO13-1 zal Colin weer worden bijgestaan door Roger de Graca Santos. Deze mannen hebben het afgelopen seizoen laten zien dat het echte opleiders zijn en hebben met de JO13-1 een topseizoen gedraaid. Pjotr Jongste zal komend seizoen deze Colin en Roger assisteren.
Bij de JO12-1 komt er een nieuwe hoofdtrainer: Edilson Filipe Oliveira. Edilson is in het bezit van de TC2 en heeft een enorme staat van dienst als voetballer en als trainer. Edilson heeft bij Cambuur gespeeld en bij GA Eagles in de landelijke 1e divisie. Als trainer heeft Edilson gewerkt bij veel amateurverenigingen zowel bij jeugdteams als bij seniorenteams, waaronder Spartaan’20. Tevens heeft Edilson een eigen voetbalschool.
Assistenten van Edilson worden Noah Schouten en Simon vd Heuvel, de huidige trainers van de JO15-3. veel trainers, maar het mooie van deze constructie is dat wij met deze constructie ook eigen trainers opleiden. En dat is een investering op de lange termijn.

De hoofdtrainer JO15-selectie blijft Brian van Klaveren. Brian heeft het huidige seizoen al laten zien een grote aanwinst te zijn voor ons trainerskorps. Hij is al geen ander in staat spelers het maximale uit zichzelf te laten halen. Desny en Margilio (als assistent trainer) en René Scheek (als teammanager) zullen Brian ook komend seizoen ondersteunen. Disney is nieuw en afkomstig van Hekelingen waar hij assistent bij het eerste was. Bij de JO15-2 een nieuw gezicht: Stefan de Wild. Alhoewel Stefan ook niet helemaal nieuw is want hij heeft een verleden bij Zwaluwen. De afgelopen jaren was Stefan trainer bij Excelsior Rotterdam. Als assistent van Stefan is Troy Salomons beoogd (speler A-selectie Zwaluwen), maar dat is nog even afhankelijk van zijn schoolrooster.

Bij de JO17-selectie (wordt 1 team) blijft Daniel Spencer hoofdtrainer. Daniel, oud-speler van Zwaluwen 1 en zeer ervaren als jeugdtrainer, is op dit moment zelf bezig zijn TC2-jeugd te halen. Daniel zal ook komend seizoen bijgestaan worden door Vincent en Donovan van Hoogdalem.

Bij de JO19-1 (1 team) een nieuw gezicht: Michael Muijen. Michael heeft veel ervaring als hoofd- en jeugdtrainer en werkte o.a bij Feyenoord JO19-1 in de 2e divisie en ik het er alle vertrouwen in dat wij met Michael een waardig vervanger van Frank hebben gevonden.

Carlo Krznaric blijft aan als hoofdtrainer B-selectie met Maarten als assistent. Eelco blijft aan als teammanager. Voor het derde zijn wij nog op zoek voor een trainer, incl. assistent.

Rob Hoppe blijft aan als keeperscoördinator midden- en bovenbouw en met zijn zoons de keeperstraining verzorgen van de JO13 t/m de JO19. Rob gaat ook de keepers van de B-selectie trainen. Leo de Jong (keeperscoördinator onderbouw) en Sander van Rij blijven de keeperstraining van de onderbouw verzorgen.

In de maand juni gaan wij door middel van een aantal activiteiten de selecties voor seizoen 2018-19 vaststellen. Uiterlijk 1 juli zijn deze bekend. De coördinatoren zijn tegelijkertijd ook hard bezig om de teams van de breedtesport samen te stellen.

Per definitie een periode waarin veel goed en slecht nieuwsgesprekken plaatsvinden. Wij proberen als staf dit zo goed mogelijk te doen, maar het is onvermijdbaar dat hierin soms iets misgaat. Mocht u dat gevoel hebben, vraagt u dan a.u.b. de trainer om een toelichting.

Arno Kooij

Hoofd Opleiding vv Zwaluwen Vlaardingen.