Ingezonden (deel5): Zien we het muurtje ooit nog?

Ingezonden stuk door onze vaste schrijvers van Veteranen 2. Vandaag deel 5, deel 4 leest u hier.

Vraag van / voor Veteranen 2 : Zien we het muurtje ooit nog ?
Het deskundig antwoord vinden we onderaan deze tekst.

Wat een tijd mensen, zoiets gun je niemand. Van helemaal niets aan de hand naar iets, naar iets naars, naar iets vreselijks en vooral, wanneer houdt dit ooit op? Mijn stuk voor teamgenoot en plaatselijke huisarts Robert Harris onlangs kwam dan ook diep uit mijn hart en fijn die hartverwarmende reacties van velen van jullie. Om niet 24 uur per dag in pessimisme en doemdenken te leven, is het toch ook goed te blijven lachen om het alledaagse, de vele apps rond dit en andere thema’s.

Hier mijn poging :

Allereerst de blik van de optimist op een vorig seizoen gespeelde wedstrijd:

Gelukkig fluit de onpartijdige af en met een 12- 0 nederlaag druipen we (Veteranen 2 ) af richting kleedkamer. Daar is Kees net klaar met zijn douche en zijn eerste woorden zijn: “Wat hadden zij een geluk en wat hadden wij een pech! “Elf vermoeide kopjes knikken zwijgzaam doch bevestigend en dan spoed ik mij richting kantine voor de consumpties.

Als iedereen voorzien is van een versnapering, hoor ik nog net de mededeling dat Marcel man van de wedstrijd is met de meeste geslaagde balcontacten (13 om precies te zijn, de aftrap ja en dan nog 12 …………. !!!! )

Na het 1e rondje bier herhaalt Kees nog maar eens dat het wel zeer geflatteerd was en dat wij er minstens ook een paar hadden kunnen maken. Na het tweede glas oppert Kees dat we wel degelijk verloren hebben door botte pech, want anders…

Dan pik ik even een douchje om het hoofd weer leeg en schoon te krijgen , ik mag – heel attent – de shampoo lenen van Frans ( even gekeken naar de houdbaarheidsdatum maar dat was ruim binnen de tijd ) en kom ook te spreken met Robert die achteraf gezien historische woorden ging spreken –EVEN OPLETTEN DUS – hoe heerlijk het was om te kunnen voetballen ondanks de nederlaag en waar we zouden zijn als dit niet meer zou kunnen op de zaterdagmiddag, hij moest eens weten, dat we dit LIFE zouden gaan meemaken maar wist dat op dat moment (nog ) niet .

Intussen heeft Kees enkele medestanders gevonden en was de nederlaag wel erg geflatteerd en vlak voordat we weggaan, hoor ik nog net zeggen: “met wat geluk was de uitslag andersom geweest “ en dan verlaten we het vijandig complex.

We komen veilig aan op het thuiscomplex, waar het nog gezellig druk is en met dan toch weer een aangenaam gevoel van “effe wat anders op de zaterdagmiddag “ spoed ik mij huiswaarts vol inspiratie voor dit verslag.

Tot zover.

Even wat nagekomen berichten. Wacht nog even met FOX opzeggen, ik ontving het volgende bericht:

Op Fox worden momenteel hoogtepunten van de topclubs uitgezonden, Marcel stuurde het me en die heeft alle tijd gehad dit serieus uit te zoeken:

• Kanaal 421 van 08.00 – tot 22.00 uur dagelijks Ajax wedstrijden 7 dagen per week
  • Kanaal 422 tussen 20.00 –  20-30 uur Feyenoord wedstrijden iedere zondag
  • Kanaal 423 tussen 21.00 – 21.15 PSV wedstrijden, wie heeft er een suggestie,vraagt Fox zich wel af, dan zoeken wij een geschikt moment. ????

Realiseren wij ons, dat het HAND–IN–HAND ook (tijdelijk) vervangen moet worden???

Henk

(Reacties uit het VE2-elftal onder de foto)

(Anderhalve meter afstand, zien we het al voor ons? )

Dan twee reacties van teamgenoten op de vraag in de titel:

Reactie van voormalig Captain/ leidsman van V2 de heer J.B:

Net de Paus de zegen horen uitspreken….maar of Robert ons de zegen meegeeft voor september dan wel er iets over kan zeggen…wereld van verschil in 1 letter gemist….heerlijk stuk weer Henk…..en dat muurtje…wij geven toch al 1,5 meter ruimte weg..dus geen overtreding…geen muurtje …opgelost..
(die Jan – Pausfanaat blijkbaar , pauze fan in ieder geval )

Reactie van onze Vlaardingse huisarts en onze superallrounder Robert Harris:

Ik heb veel gelachen, Henk, hartelijk bedankt. De optimisme van Kees, dat hebben we hard nodig in deze tijd. Jan had het over zeggen en zegen. Ik heb veel respect voor Paus Francis, hij zou zeker de zegen geven voor herstart in september. Maar of premier Rutte dat ook doet, dat is een andere vraag. Wat kan ik zeggen? Alles verandert zo snel! Misschien in septemer 2020 kunnen we opnieuw sporten maar misschien moeten kwetsbare mensen in isolatie blijven. En 70-plussers horen officiel tot de kwetsbare groep. Nou, ik zie onze 70-plussers niet als kwetsbaar, maar misschien in september hebben we een Corona-app. Dan krijgen we een waarschuwing als wij in de omgeving van een op-papier kwetsbare persoon komen. Dan wordt het spannend in de kleedkamer met alle waarschuwende sirenes van onze mobielen. En zonder de 70-plussers te spelen is geen optie. Zonder Frans, Arthur of Kees gaan we zeker geen wedstrijd winnen (ook dit seizoen hebben we geen wedstrijd gewonnen, maar volgens Kees, “met wat geluk was het anders geweest”). Alles is mogelijk in september. Ook een competitie zonder veteranen. Of een competitie alleen voor mensen met doorgemaakte corona infectie bevestigd door een bloed antistoffen test. Dat klinkt bizar, maar wat we nou meemaken was 5 maanden geleden ook niet te voorspelen. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor jullie hartverwarmende steun. De eerste 2 weken waren spannend. Nu, dankzij de discipline van iedereen, is het veel rustiger. In de laatste week heb ik niemand met COVID-19 verdenking naar het ziekenhuis verwezen. Wel mensen met COVID-19 verdenking thuis bezocht en in de Margriethal coronakliniek gezien maar gelukkig stabiel genoeg om thuis te blijven. Ik hoop dat we kunnen de isolatie maatregelen volhouden om een tweede golf van infectie te voorkomen. En dat is de antwoord op je vraag, Henk. Het muurtje is al gezet,, 3 weken geleden, tegen corona, en het werkt prima!