Ingezonden (deel4): Een legendarische wedstrijd daar in Zuid van het 11de

Ingezonden stuk door onze vaste schrijvers van Veteranen 2. Vandaag deel 4, deel 3 leest u hier.

Een legendarische wedstrijd daar in Zuid van het 11de (nu VE2).
Wegens de heftige corona crisis en al het afschuwelijke nieuws daarover wil je mogelijk je gedachten even verzetten. Dit verslag neemt je mee terug naar die historische voetbaldag op 11 april 2009, toen Veteranen 2 nog Zwaluwen 11 heette.

Martin

11 april 2009: Het was wederom spannend, nu teamers aangaf, dat er slechts 7 spelers aanwezig zouden zijn. welnu, wie er voor gezorgd heeft, blijft vooralsnog onduidelijk, maar we hadden vandaag prima vervangers: Hans en Jan voor de verdediging, Rob en Martin op het middenveld en Jeroen voorin.

13 uur, een prachtig groene mat op Lombardijen ,weersomstandigheden om een terrasje te pikken en juist op dat moment mochten wij de wei in. Joop was terug in het team met een eh eh niet kastanjebruin, niet reebruin, nee met een a-sociaalbruine snuit als vaste vlaggenist.
Vanaf het begin was het betere spel voor ons, met – zoals gezegd – heerlijke invallers, balvasthouders, mannen met in – en overzicht, die ook de overigen beter lieten voetballen. Jeroen kogelde op het doel, keeper liet los en Robert was er als de kippen bij om de 0-1 in te schieten.

Kort daarop wisselde Vlug maar ook nog eens lenig met bruine jopie ( ‘een tactische wissel’ noemde hij het later- de eindstand gaf hem gelijk ) Zo kwam joop op de zo veelbesproken linksbackpositie en ook hij moest zeker even wennen, maar dankzij zijn jarenlange ervaring pakte hij het toch redelijk snel op. We kregen kansen op veel meer goals, met name Arie had pech met twee pogingen, die goed gestopt werden door de doelman.
RUST…….even de schaduw opzoeken.

We gingen nu wel door in de tweede helft, waar we geëindigd waren en de 2-0 kon niet uitblijven. 0-2 door Rob na een prachtige passieve actie van Robert ( weer hij ), door de voorkomende bal NIET aan te nemen ,maar te laten lopen voor de inkomende Rob. Even later zelfs 0-3 door wederom Robert (“beetje geluk “, zoals hij zelf zei )

Wat een weelde, hoe lang was dat niet geleden ???? De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de tegenstander een tempo hanteerde, waarbij de term wandelen nog overdreven was. Veel stilstaande acties , heel veel passief allemaal en het gaf ons de gelegenheid de verdediging te organiseren. Het ging even mis, toen Ron op zoek ging naar zijn eerste velddoelpunt als senior en de organisatie dus zoek was 1-3.
Even later gastspeler Martin , die een pass van ondergetekende fraai afrondde 1-4. Vlak voor tijd werd toch duidelijk, dat met name Ron conditioneel nog moeite heeft met de speeltijd bij de senioren ( 45 minuten ) en zo konden de gasten nog terugkomen tot 2-4. Ook dankzij de gastspelers Jan en Hans werden de deuren dichtgespijkerd, er kwam geen muis meer doorheen.
Einde wedstrijd 2-4 Tijd voor de nababbel :

Lees het verslag van de heenwedstrijd met de rode kaart. Niks daarvan te merken, uiterst fair allemaal, we hadden het ook zonder scheids kunnen doen, denk ik .

Man van de wedstrijd: Robert, niet alleen vanwege zijn 2 goals, maar juist ook vanwege zijn ingehouden actie bij de 0-2. Klasse Robert, zo stijg je aardig op de topscorerslijst.
Peter – buffelend als altijd – verzocht mij na afloop toch ook zeker te vermelden, dat ondergetekende zeker bij de beteren hoorde vandaag. Ach, ach, het ging inderdaad lekker zonder hijger in mijn nek en met veel ruimte, goede afspeelmogelijkheden naast en voor me en met in de rug buffelaar René, tegenwoordig de enige, die minimaal één sliding per wedstrijd maakt.
ach, wie moet ik nog noemen :
doelman René gaat het steeds beter doen, bekende in de auto terug te overwegen zich aan te melden voor de keeperstraining op de woensdagavond.
Bert : zorgde hij voor deze gastspelers? Speelde solide als de bank van….nou , deze vergelijking geldt in deze tijd even niet.
Arie kreeg drie grote kansen, had wat pech in de afwerking,  maar werkte als vanouds keihard.
Ron is al een paar keer genoemd, te veel keer eigenlijk.
Peter maakte als vanouds vele kilometers, had wat moeite na afloop met het vochtgehalte.
Tot slot wens ik namens de spelers van vandaag een goed herstel aan alle afwezigen, met name Tim, die zwaar gekwetst is en voorlopig node gemist zal worden.

Volgende week de derby tegen Victoria ( eindstand ) 04
Tenminste met zulke goede gastspelers als vandaag.

de Snelle