Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Het seizoen voor de meiden van MO13-2 is begonnen!

Zaterdag 29 augustus 2020

Sv Poortugaal MO13-1 – vv Zwaluwen MO13-2

Inleidende beschietingen!

Na een voorjaar en zomer vol onzekerheden: Gaan we nog wel naar school? Mogen we wel voetballen? Mag je je verjaardag vieren? Kunnen we op vakantie? Is na het vrijgeven van de teamsporten op 1 juli nog door MO13-2 een goede drie weken getraind. Na de welverdiende korte zomerstop zijn we als één van de eerste teams helemaal fris begonnen op 17 augustus met de eerste trainingen. Ondanks dat er nog volop genoten werd van de zomervakantie was er toch al een grote opkomst. Nadat we de eerste week weer een beetje moesten wennen aan al dat rennen, werd in de tweede trainingsweek iedereen voorzien van een mooi tenue; trainingspak en rugtas die er goed bij past. Twee tenues zijn door een vrijwillige bijdrage van alle ouders (waarvoor iedereen dank!!!) onderweg vanaf de fabriek, waardoor het complete team prima verzorgt de wedstrijden kan aanvangen.

En toen was het tijd voor de eerste wedstrijd!!! Voor heel veel jonge meiden (die uit MO-11 komen) was het de eerste wedstrijd op een groot veld. Aangevuld met meiden die überhaupt voor het eerst een wedstrijd gaan voetballen. Tja…. dan zal een tactische bespreking op de woensdag, voorafgaand aan de wedstrijd, geen overbodige luxe zijn. Goed voorbereid met een groot magnetisch voetbalveld en bewapend met 11 gele en 11 rode magneetjes (materiaalman Mario dank hiervoor!!) is de technische staf en het bijna complete team kleedkamer 11 ingedoken die woensdag.

Hierin werd al direct gesproken over hét systeem 4-3-3, aansluiten, de linies enz. enz. Dat er in het team altijd ruimte is om met elkaar andere zaken te bespreken achter gesloten deuren, over hoe laat we nu precies aanwezig moeten zijn, over of je al je voetbalschoenen thuis aan moet doen, maar ook dat je samen zorgen kan delen. De meiden hebben heel aandachtig geluisterd. En toen kwam de vraag:  “Wie vindt de eerste wedstrijd spannend?” Hierbij stak toch wel meer dan de helft van het team haar hand op. De trainers waren er trots op dat iedereen durfde te zeggen of ze het spannend vonden of niet!!

De kop is eraf!

Nou hèhè, eindelijk nu dan de wedstrijd!!!!

Zaterdag 29 augustus 2020

Sv Poortugaal MO13-1 – vv Zwaluwen MO13-2

Goed………8:00 uur uiterlijk verzamelen in Poortugaal bij de plaatselijk sv. “Wat zegt u?”  Jaja, de vakantie met lekker lang douchen, uitslapen, pyjamaochtenden en heerlijke geurende croissantje is weer ingeruild voor snelle boterhammen, eenzaam en alleen door de Benelux-tunnel sjezen, mistdampen boven slootjes, stil doen vanwege de buren en slechte kantine-koffie.

Kleedkamer 9 wachtte op ons. De eerste opstelling, de eerste wedstrijdbespreking, de eerste keer de waterzak vullen. Op naar veld 3!!!

Nadat de scheidsrechter alle spelerspassen had gecontroleerd (echt waar??!!) konden we dan eindelijk beginnen. De aftrap werd genomen en dat wat er besproken was werd tot in detail uitgevoerd. Alle meiden wisten precies wat er van hen verwacht werd. Het misschien verwachte F-jes voetbal en kluitjes voetbal? Niets daarvan. Keurig netjes volgde iedereen haar taken. Dat sv Poortugaal een maatje te groot was, bleek al wel snel. Maar desondanks zijn er fantastisch leuke combinaties gezien. Ook aan de inzet lag het niet. De gretigheid waarmee Chayenna keer op keer de spits probeerde uit te schakelen. De moed van Fien (eerste helft) en Tess (tweede helft) die zich voor elke bal wierpen als gelegenheidskeepsters. En de links en rechtshalf (Abigaël, Lieke, Puk en Fien) deden allemaal hun stinkende best om te verdedigen én aan te vallen. De bal kwam moeizaam naar voren maar via kers verse aanvoerster Lindsey hebben we toch met Xenna en Jazzlyn twee redelijke kansen gehad. De andere meiden hebben de benen uit hun lijf gerend en iedereen heeft alles gegeven.

Uitslag 14-0. Maar ondanks de uitslag zeer tevreden meiden, trotse trainers en even zo trotse ouders!!

Meiden ga zo door!!!!!

Eerste wedstrijdbespreking

 

Lijn door trekken!

Zaterdag 5 september 2020

vv Zwaluwen MO13-2 – FC ’s Gravenzande MO13-2

Een schitterende zaterdagochtend. De eerste thuiswedstrijd. De zon scheen al heerlijk over veld 1. Met dauw aan de grassprieten, dampende koffie langs de lijn, een gevulde hoofdtribune en omkleden in kleedkamer 1.

De woensdag ervoor hebben Puk en Lieke tijdens de training zich aangemeld om de spreekwoordelijke handschoen op te pakken. We begonnen de wedstrijd echt fantastisch. Het eerste kwartier van de pot ging redelijk gelijk op. De bal ging rond en combinaties werden gemaakt. Toch bleek de tegenstander over de langste adem te beschikken en vielen er zo links en rechts wat ongelukkige ballen in het verkeerde netje.

Zowel Nazende als Xenna waren dichtbij vijandelijk doel, maar miste net de scherpte dit te verzilveren. Desondanks gingen we rusten met een goed gevoel.

De tweede helft begon rommelig. Het leek een beetje op kluitjes voetbal. We kwamen niet meer onder de druk vandaag van het aanvallender ingestelde ’s Gravenzande. Het doelsaldo was blijkbaar erg belangrijk voor onze vrienden uit de badplaats. Onze keepsters en natuurlijk alle andere meiden hebben het heel erg goed gedaan. Het laatste deel van de wedstrijd kwamen we weer wat beter in ons eigen spel. Met hier en daar een paar mooie counters die helaas geen doel troffen. (tot nu toe dan, maar blijf vooral de wedstrijdverslagen volgen!! 🙂 )

Aanvoerdersband wissel

Verdedigend werk van Ilayda

Even lachen!!

Driehoekje Nazende, Fien en Lieke

Het net gevonden!

Zaterdag 12 september 2020

vv Zwaluwen MO13-2 – Velo MO13-2

Afgelopen week hebben we weer keihard getraind met een bijna 100% opkomst!! Alleen Anouk is nog niet van de partij door een slepende knieblessure. Anouk heel veel succes met je herstel en we zien je er snel weer bij!!

Wederom 2 helden die zich hebben “opgeofferd” om als sluitpost te fungeren. (Flore en Chayenna super!!!!)

Het 5 jaar oudere Velo, opgericht al in 1930, uit Wateringen is onze laatste opponent in deze 3e en laatste wedstrijd in de poule-fase van de beker. De verwachtingen zijn hoog. Wordt er een klein resultaatje gehaald? Een gelijk opgaande strijd ontvouwd zich op het vertrouwde veld 4 waar we ook trainen. Flitsende combinaties gepaard met tomeloze inzet. Britta is ons inmiddels komen versterken en gaat moeiteloos mee, Sahar staat op scherp in de spits vergezeld aan haar zijde door Ilayda. Toch vallen de eerste 3 goals aan de verkeerde kant van het veld.

Vlak voor rust is het de messcherpe Sahar die dan toch het net weet te vinden!!! De eerste goal is gemaakt en dit smaakt naar meer.

Nadat Fien en Josie na een tactisch ingreep van positie hebben gewisseld, lijkt er meer evenwicht in het elftal te komen. Met Josie op de back-plaats is er geen doorkomen meer aan voor Velo en de meer aanvallendere Fien zet de rechterkant flink onder druk. Nazende weet daarvan goed te profiteren en na een mooie persoonlijke actie, waarbij twee tackles ontweken worden, wordt meedogenloos de trekker overgehaald. Zit er nog meer in het vat??

Uiteindelijk vallen er nog 3 goals voor Velo maar weten wij via Lindsey ook nog één keer het net te bollen. Na afloop waren er op het veld 22 tevreden gezichten. De meiden van Velo kwamen ons na afloop heel sportief allemaal nog even succes verder wensen. Geweldig!