Goede overwinning voor Zwaluwen JO10-3

Vlaardingen, 6 april 2019 – Het is 8:30 als Zwaluwen JO10-3 en Rhoon JO10-4 de bal aan het rollen brengen. De laatste weken laat Zwaluwen leuk voetbal zien met goede resultaten. Zou het vandaag ook weer lukken ?

Het spel golft heen en weer na de aftrap en beide keepers moeten al snel hun kunsten laten zien. Aden is belangrijk met enkele reddingen, waaronder één met zijn benen. De keepster van Rhoon laat ook zien dat ze lastig te passeren is (en daar zullen we een hoop last van hebben). Bij een aanval van Rhoon weet Tygo de bal te onderscheppen. Hij ziet Jayden vrij staan en geeft een diepe bal. De verdedigers van Rhoon kunnen Jayden niet meer inhalen en met een laag hard schot in de hoek is de keepster kansloos; 1-0 voor Zwaluwen. Zwaluwen krijgt hierna nog een aantal kansen maar Jayden en Tygo weten de keepster niet te passeren. Na een pass van Jayden krijgt Wesley een grote kans maar opnieuw wordt deze gered. Het spel blijft op en neer gaan en ook Rhoon krijgt een kans maar gelukkig voor ons gaan ze hier te gehaast mee om. Vlak voor de korte pauze krijgt Tygo nog een schietkans na een voorzet vanaf de zijkant. Hij heeft echter ruzie met de bal en komt niet tot een schot. Na de pauze wordt het al snel 2-0. Een uittrap van Aden kan door de verdediging van Rhoon niet onderschept worden en stuitert door naar Ryan. Met een hoog en hard schot is de keepster opnieuw kansloos. Rhoon probeert gevaarlijk te worden maar Aden is alert bij een aanval en grijpt goed in door uit te komen. Hard werken door Bawar, Mazin en Tygo levert ons  een hoekschop op. Helaas komt hier geen doelpunt uit. Opnieuw is Aden een sta in de weg voor Rhoon. Bij een dreigende situatie voor ons doel is hij alert en tikt met zijn hand de bal voor de voeten van een speler van Rhoon weg en aan de andere kant laat de keepster van Rhoon zien dat ze er ook wat van kan. Met een duik naar de hoek weet ze een behoorlijk hard schot van Ryan op de paal te tikken. Na een pass van Wesley krijgt Ryan nog een kans maar dit keer gaat zijn schot naast. Het is niet alleen Zwaluwen wat kansen krijgt, ook Rhoon krijgt er een aantal maar opvallend is dat ze allemaal vanaf de linkerkant komen en dat ze eigenlijk allemaal naast het doel gaan of in het zijnet belanden. De conclusie van de eerste helft is dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn maar Bawar, Mazin, Aden, Tygo, Jayden, Ryan, Wesley en Abdimajid het net iets beter voor elkaar hebben. In de rust zoeken beide teams de kleedkamer op om daar hun limonade op te drinken.

Na de rust schiet Zwaluwen goed uit de startblokken. Een goede aanval van Wesley, Jayden en Ryan levert laatstgenoemde een aardige schietkans op maar helaas ontbreekt de rust en wordt er te gehaast naast geschoten. Hierna krijgt Wesley nog een kans maar de keepster weet knap redding te brengen op het schot van dichtbij. Het initiatief blijft bij Zwaluwen en dit wordt beloond met de 3-0. Wesley weet op het middenveld de bal te onderscheppen en kan op het doel af gaan. De verdediging van Rhoon kan niet voorkomen dat Wesley aanlegt, schiet en scoort. Na dit doelpunt gebeurd er een tijd weinig noemenswaardig. Zowel Zwaluwen als Rhoon geven in deze fase niets aan elkaar weg. Het spel golft nog steeds op en neer zonder dat er kansen komen. Het is een leuke en sportieve wedstrijd om naar te kijken. Dan toch nog een kans voor Rhoon maar Aden brengt redding. Tijd voor de laatste korte pauze. De wedstrijd wordt hervat met een hoekschop voor Rhoon en de gasten zijn een stuk scherper dan onze jongens. De bal wordt voorgegeven en kan van dichtbij te makkelijk worden ingetikt waardoor de stand op 3-1 komt. Rhoon gelooft er weer in en zet sneller druk. Heel erg lang duurt deze opleving niet. Bawar heeft de bal aan de rechterkant van het veld. Hij geeft een goede pass langs de zijlijn naar Tygo. Met een lichaamsbeweging schudt Tygo een speler van Rhoon van zich af en gaat richting het doel. Tygo houdt zijn lichaam goed tussen de bal en de verdediger waardoor hij niet verdedigd kan worden en zorgt met een laag schot in de verre hoek voor de 4-1. Zwaluwen lijkt op weg naar de 5-1 als Jayden, na een goede aanval, de bal krijgt. Een speler van Rhoon gaat echter met alles wat hij heeft aan Jayden hangen waardoor hij valt. De emoties lopen aan beide kanten even op maar na een korte onderbreking kan het spel weer worden hervat. Rhoon komt terug tot 4-2 als een speler onze verdediging te snel af is. Aden heeft geen antwoord op het goede schot in de verre hoek. Net als in de eerste helft krijgen beide teams meerdere hoekschoppen maar veel gevaar komt er niet uit. Zwaluwen is er wel dichtbij maar Tygo kan de bal niet raken. Als Wesley aan kan leggen voor een schot staat Jayden dichtbij het doel van Rhoon. De keepster lijkt de bal laat aan te zien komen en kan niet voorkomen dat het schot in de hoek van het doel verdwijnt; 5-2. Aan de andere kant krijgt Rhoon nog een grote kans maar het schot gaat ruim over ons doel. Het slotakkoord is voor Zwaluwen. Na een redding van de keepster wordt de bal opnieuw voor het doel gebracht. De kopbal van Jayden mislukt waarna de bal blijft hangen. Opnieuw komt de bal voor waarna Jayden, al zittend, met een soort omhaal richting het doel schiet. Iedereen houdt zijn/haar adem in maar de bal gaat net naast. Niet veel later is de wedstrijd afgelopen en worden er strafschoppen genomen. Onze jongens nemen de strafschoppen net iets beter en Aden is weer eens lastig te passeren.

Opnieuw een goede overwinning voor Zwaluwen. Rhoon bleek in een sportieve en leuke wedstrijd een goede tegenstander te zijn. Net als in de voorgaande weken lieten Tygo, Mazin, Ryan, Wesley, Abdimajid, Bawar, Aden en Jayden zien als team vooruit te zijn gegaan. Één Zwaluw maakt misschien nog geen zomer maar deze acht jonge Zwaluwen zijn op de goede weg !

Tygo tussen twee spelers van Rhoon JO10-4