Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Gestolen punt V2 1-1

Deze zaterdag de thuiswedstrijd tegen de club met de veelzeggende naam Klein Maar dapper (ja ja ) ,waar we uit  nipt 9-0 verloren, waar Amin er toch nog 152 onmogelijke ballen uithield. Hemels ,dat belooft  wat vandaag .En dat zonder de familie de Groot !

Vooraf spreek ik met de ongelukkige René Schepen, die zich blesseerde tijdens zijn werk ( polsblessure : te fanatiek geschud tijdens het kaarten ) en Hans  ,die op zijn praatstoel zit en blij is niet te hoeven fluiten ( “dat moordende tempo breekt me steeds vaker op “)

Vervolgens de entree van ridder Arthur , die gelukkig zijn gewone kloffie weer aan heeft .( ik kom daar nog op terug later )

En weer ging het tijdens de het omkleden over alles behalve de tactiek vandaag . Zal ik eens opstaan en stilte eisen en de volgende vragen aan de orde stellen:

Gaan we knijpen en zo ja, waar en wanneer ?

Spelen we 4-2-4 of 4-3-3 of spelen we gewoon met elf man ?

Gaan we terugzakken en zo ja wanneer of gaan we doorzakken ?

Even wat details : Kleedkamer 4,veld 2 ,waar V1 eindelijk weer eens wint en waar een druilerig regentje neerdwarrelt.

We gaan beginnen met Hans,Arthur en Martin op de bank.

Het begin is duidelijk voor de gasten en aan alles merk je dat zij denken “ Ach, die goal gaat echt wel vallen  “ en zo spelen zij ook. Maar gaandeweg de eerste helft zie ik toch ook vette kansen voor Leo en met name René en wat te denken van die vrije schop op 6 meter van de goal. Jammer dat scheids M.M de duidelijke handsbal niet hoort of ziet , de tegenstander had hem al op de stip gelegd bij wijze van spreken.

Gaandeweg de 1e helft mag je toch zeggen dat we goed staan, natuurlijk ,zij maken het spel , maar echte kansen geven we niet of nauwelijks weg. In cijfers uitgesproken 35-65 % balbezit , aldus de app op mijn horloge.

Rust en die Robert wil nu al aan de champagne, dat doen we dus maar even niet. Weer die stilte en weer geen tactische bijstelling , ben ik dan te veeleisend ?

 

Keukenkoning Leo ( even rustig aan , u komt op de wachtlijst te staan ) , René en Max eruit en we gaan door waar we geëindigd zijn ,een aanvallend KMD en wij vangen ze rustig op . Toch lijkt de accu leeg , de bal komt steeds sneller terug en hoe lang gaat dit nog goed ?

Na 73 minuten vliegtie er toch in (0-1) , heeft Amin al diverse keren fantastisch ingegrepen en is het wachten op de 0-2. Jan laat zien hoe belangrijk paalleuners zijn bij hoekschoppen door de bal van de lijn te halen en is het miraculeus dat het nog slechts 0-1 is.

Dan komt Martin naar me toe, zegt achter zijn hand dat JW naar voren gaat en we achterin 1 op1 gaan spelen.

Dan het moment van de wedstrijd ( in plaats van de man van de wedstrijd )

83 e minuut : Vanuit onze verdediging stuitert Martin de bal tussen drie tegenstanders richting Robert .Onze Robert overziet de situatie ziet de doelman te ver voor zijn doel staan en gebruikt die stuitende bal  voor een wel bekeken lob over de doelman, wat is het heerlijk de bal tegen het netje te zien stuiten .1-1 en we worden gek, alsof het kampioenschap nu al binnen is , terwijl we nog wat puntjes nodig hebben !!

 

De laatste minuten houden we stand en weer die armen omhoog als het eindsignaal klinkt. Wat een stunt , dit noemen ze nou een puntje stelen.

Het bier moet even wachten als Robert zijn show ook na de wedstrijd voortzet : er is heuse champagne en een speech : Robert dacht dat Arthur een lijntje had gekregen , vertelt verder dat Arthur ook voor hem in zijn werk veel heeft betekend en heeft nog meer mooie woorden en dan PROOSTEN we op ridder Arthur.

Uit het juryrapport lees ik o.a. :Er was niet alleen de hulp voor velen, maar ook de vorming tot een talentvolle doelman , koning Alex en zijn Maxima genieten iedere week van de verslagen over  doelman Amin en willen hem persoonlijk voordragen aan de bondscoach R.K.

Verder vertelt Arthur me nog een heleboel, wil ik daarvan nog melden dat ook Hart van Nederland en het Journaal tevergeefs klaarstonden om de verhalen zelf uit de mind van Arthur en Ria te horen.

En dat de waardering tot in Engeland toe is, blijkt uit de naam van het nieuwe prinsje : Louis Arthur Charles, op verzoek van Ria en Arthur met wel een andere roepnaam

Pas dan het kratje, ook al van onze ridder en de sfeer blijft goed. Jan roemt de samenwerking aan de linkerkant, zijn spel zit duidelijk in de lift (!!) Wauw, het golfen gaat ook door en wat leuk dat er weer dames mee mogen, gelukkig maar , ik haat afwassen en afdrogen !!Amin vertelt nu al te twijfelen over zijn keuze voor MVV en is dat geen geweldig nieuws om mee af te sluiten.

Hoewel , misschien nog even dit

Nieuws van de werkgroep Amin-moet –blijven .Ze hebben overleg gehad en om vast een paar afspraken te noemen :

Alle vrije trappen vanaf eigen helft neemt Amin voortaan

Staan we twee goals voor, dan gaat René S voortaan keepen en Amin mag kiezen waar hij wil spelen.

We gaan allemaal die PSV doucheschuim gebruiken en voor Frans een PSV haargroeimiddel voor een coupe-Cocu.

We gaan er voor zorgen dat ze bij dat MVV alleen maar AA verkopen ver over de datum ( hoe wil je dat doen Jan ??? )

We letten beter op wie er vrij staat op de 16 bij hoekschoppen, dan hoeft Amin dat niet meer 1728181919 keer te roepen.

nou ,als hij dan nog niet om is, dan plan B ,maar dat zal niet nodig zijn.

Nog twee wedstrijden, minimaal drie punten en dan eindigen we toch keurig netjes in de middenmoot.

Nog even wat woordjes voor scheids Martijn: Hij leidde verder goed en onopvallend, al hadden we gewoon drie punten gehaald als hij die pingel ook gehoord en/of gezien had.

Mijn laatste verslag van dit seizoen , we kijken even aan hoe het verder gaat met de gezondheid en de transfermarkt en beslissen dan of en hoe we doorgaan.

“de Snelle “

Trots liet ik thuis de schitterende foto’s zien van de wedstrijd tegen Berkel (gemaakt door Hanneke ) waar mijn eigen voetbalkunsten enigszins zichtbaar waren ,daar zegt mijn lieve vrouw achteloos : “ je hebt me nooit gezegd, dat je bent overgestapt  naar dat wandelvoetbal “