Gemiste kans voor Zwaluwen

Zwaluwen deed zichzelf tekort in Sassenheim tegen koploper Ter Leede. Het miste met name in de tweede helft een handvol goed gecreëerde kansen. Het zag Smitshoek na de winst op Ajax dichterbij komen, dus dat betekent nog twee spannende wedstrijden te gaan.

(door Ernest Kegel)

Dat het al een tijdje niet meezit blijkt al in de 7e minuut. Raoul Gillet breekt uit, dreigt alleen voor de doelman te verschijnen en wordt neergelegd. Rood denkt iedereen behalve scheidsrechter Kloet, die doodleuk de gele kaart trekt. Blijkbaar is de man niet op de hoogte van het belang van deze wedstrijd. De bal ligt recht voor de goal op 20 meter, maar Floris Keizerwaard krijgt de bal niet over de muur. Even later een voorzet van Sten Wever die in één keer wordt geraakt door Jerry Scholman. De bal kaatst via de kruising terug in het veld. Pech voor Zwaluwen, zeker als de eerstvolgende uitval door Ter Leede prima wordt afgerond door Marc de Kruys (1-0). Na een scrimmage voor de Zwaluwengoal breekt Keizerwaard uit op links. Zijn prima voorzet wordt beheerst door Ricardo Merrelaar tegendraads ingekopt en zo is het al snel weer 1-1. Zwaluwen blijft gevaarlijk, maar dan aarzelt Nick Rutten te lang en wordt de bal van zijn voeten gelopen door Tony Schreurs, die Marvin van Tienen daarna kansloos laat (2-1). Zwaluwen voert de druk op maar weet voor de rust niet meer te scoren.

Na de rust is Zwaluwen de bovenliggende partij. Het creëert zoals gezegd voldoende kansen, maar de bal wil er niet in. Sten Wever raakt geblesseerd aan zijn knie en moet vervangen worden door Jermay de Nijs. Dan blijkt weer de regel, dat als je zelf niet scoort de goal aan de andere kant valt. Zes minuten voor tijd is het weer De Kruys die een uitval weet te verzilveren en voor de 3-1 zorgt. In blessuretijd scoort Leon Krznaric uit een corner nog de 3-2, maar er is te weinig tijd over om tenminste nog één puntje uit de wedstrijd te halen. Zwaluwen doet zich, niet voor het eerste tijdens deze competitie, te kort. Het zal met dezelfde instelling het veld in moeten als er volgende week thuis tegen Swift moet worden gespeeld. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling Zwaluwen

Marvin van Tienen, Tim Gudde, Leon Krznaric, Dennis van Rijn, Nick Rutten, Jerry Scholman, Robin Hofman, Raoul Gillet, Ricardo Merrelaar, Floris Keizerwaard, Sten Wever (60. Jermay de Nijs)