Gelijkspel tegen Smitshoek in spektakelstuk

Wedstrijden tussen Zwaluwen en Smitshoek kennen over het algemeen een hoge amusementswaarde en dat werd afgelopen zaterdagmiddag maar weer eens bewezen.

Mooi weer, twee ploegen met een goede competitiestart, weinig publieke belangstelling en een grasmat met te hoog gras (daags tevoren was de Gemeente vergeten te maaien) vormden de ingredi├źnten van een enerverend duel.

Smitshoek begon goed, maar het nieuwe Zwaluwen nam na enkele minuten het initiatief over. Met name Marlon Slabbekoorn bleek een plaag voor de Barendrechtse verdedigers. Na 7 minuten zette hij spits Adair Vega Lopes voor een verlaten doel, maar de goalgetter verzuimde ditmaal en schoot jammerlijk naast. 10 minuten weer een goede actie van dezelfde Slabbekoorn en ditmaal werkte Smitshoek aanvoerder Rutger van der Kleij de bal in eigen doel, op dat moment een verdiende voorsprong. Na een half uur een knal van Richie Basoski ,die door doelman Stef Doedee uit de kruising werd getikt. Het wachten was op de 2-0, maar als die uitblijft dan valt de goal vaak aan de andere kant. Bij een spaarzame counter van Smitshoek knalde goaltjesdief Bart Deprez een mooie voorzet van Jurien Reineta in de touwen, 1-1.

Door het stroperige veld ontbrak het beide ploegen aan een goede eindpass, maar de positieve spelopvatting van beiden vergoedde veel, er werd voor elke meter gestreden.

Na de pauze werd Smitshoek beter en Zwaluwen kreeg het met zichzelf en de arbiter aan de stok, hetgeen resulteerde in onnodige gele kaarten wegens aanmerkingen op de leiding. Hierdoor ontstond een open wedstrijd met kansen voor beide doelen, zodat de goalies Marc van Splunter en Stef Doedee zich met belangrijke reddingen positief konden onderscheiden.

Een kwartier voor tijd toch de 2-1 voor Zwaluwen via een fraai schot van Mo Ajarai. Lang mocht Zwaluwen niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later was het 2-2 uit een corner.

De thuisploeg was de weg even kwijt en enkele minuten later werd invaller Brayton Biekman in het strafschopgebied ten val gebracht. Een terechte penalty die door Bart Deprez via de vingertoppen van Marc van Splunter werd verzilverd, 2-3. Met de moed der wanhoop gaven de Zwaluwen 11 nog eenmaal alles en deze mentale veerkracht werd uiteindelijk beloond. Marlon Slabbekoorn soleerde in de blessuretijd langs de trage Smitshoek defensie en de ongelukkige Stefano Goncalves raakte de bal als laatste voordat hij in het net belandde 3-3.

Op basis van de gehele wedstrijd een terecht gelijkspel, al voelde dat bij de Barendrechtse gasten een stuk zuurder.

Zwaluwen dus nog steeds ongeslagen en met 5 punten uit 3 wedstrijden een goede middenmoter.

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd in Woerden tegen koploper Sportlust 46. Aanvang 14:30 uur. We hopen dat veel supporters de zwart witten komen aanmoedigen.

Karakteristieken:

Zwaluwen-Smitshoek

19. Rutger van der Kleij (ed) 1-0

39. Bart Deprez 1-1

76. Mo Ajarai 2-1

82. Pucho Rekondie 2-2

86. Bart Deprez (pen.) 2-3

90. Stefano Goncalvez (ed) 3-3.

Opstelling Zwaluwen
Marc van Splunter, Wembley Paulino Reyes, Jim van Oeveren (geel), Marciano Bruma, Alexander Deetman, Michael Poeljes, Mo Ajarai, Eric Fortes (82. Moises Navarro), Richie Basoski (65. Tim van der Hoeven), Marlon Slabbekoorn (geel), Adair Veiga Lopes (geel) (77. Desire Simson) (geel).