Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Geflatteerde nederlaag V2 tegen v.v. de Zwervers (1-6)

De verrassende afgelasting van vorige week betekende wel een weekje langer ongeslagen en op de ranglijst een ris teams ver onder ons en dat is toch anders dan we gewend waren, maar wel lekker !

Vandaag de wedstrijd tegen onze vrienden van v.v. de Zwervers, waar we zulke goede herinneringen aan bewaren. En het gaat ze blijkbaar goed, ze staan vooralsnog ongeslagen bovenaan , hoe zal dat verlopen verder, lees gauw verder .

Stipt kwart voor drie ben ik er en ga me snel omkleden om in ieder geval een tenue te bemachtigen, dat is op zich al een meevaller als het lukt.

Ik word opgewacht door o.a. Amin, die me cash wil betalen voor zijn  52e verjaardag. Voor ik weet wat ik zeg ,hoor ik me zeggen :e R K an C eker betaald worden en pas later besef ik hoe tactloos dit moet zijn geweest na deze pijnlijke afgelopen woensdag, excuses Amin.

Beetje bij beetje druppelt het weer binnen, wordt er over van alles gesproken zoals RTL leed nijd , maar helaas weer geen tactische bespiegelingen, ja zelfs de wissels blijven hopen op een basisplaats.

Inschieten dan maar en dan nog maar een kritische noot tijdens het inschieten :Wikipedia zegt dat veteranen voetballen een gewicht mogen hebben van tussen de 370 gram en 450 gram en als ik dat voorleg aan de balgewichtcoördinator kijkt hij me aan met een gezicht alsof hij dacht dat er kilo’s bedoeld werden i.p.v. die grammen, hemels het lijken wel kanonnen !! Als daar eens wat aan gedaan kan worden, zullen we nog meer punten halen , dat is zeker. Jan op je to-do-list !!!

Genoeg gemopperd, we gaan beginnen :Wissels nu toch bekend ,het basisteam staat .Het begin is wat zoeken naar gaatjes over en weer en wat opvalt is dat zij een enkele oudere speler hebben tegenover wij een enkele jongere speler, als dat maar niet gaat opbreken later in de wedstrijd. Voorin houden Marcel en Brian de achterhoede aardig bezig en de euforie piekt als Marcel koelbloedig de 1-0 binnentikt , het moet niet gekker worden. De tegenstander zet aan , probeert het wel ,maar jarige Amin passeren valt niet mee. Helaas valt dan toch de 1-1 en heft mijn rechterschoen het buitenspel op . Niet veel later dan ook de 1-2 , ook weer zo’n lullige goal . Maar ook wij krijgen 1 a 2 serieuze  kansen op een goal  ,dus met een goed gevoel gaan we richting kleedkamer voor de thee.

Met zoveel wisselspelers gaat bijna alle pauzetijd al op aan het formeren van een nieuw team, maar als de tweede helft begint staan de 5 wissels van voor de rust er nu wel in. Op de bank is het komische duo Joop en Bert intussen verschenen om fraaie herinneringen op te halen.

Joop was vorige week zaterdag met vrouwlief naar Jomanda-show geweest  ,zat op de 1e rij en tot drie keer toe kijkt ze hem doordringend aan en zegt : “ U zult lopen, u zult lopen “ Joop lacht wat schaapachtig, negeert haar verder , maar na afloop blijkt zijn fiets gestolen, die Joop ,altijd wat !!

 

Even zijn we Robert kwijt, hij zal toch niet griepprikken lopen uit te delen op veld 3, maar nee, dochterlief speelt, nee, zit ook op de bank ,maar wint wel met 2-1.

We doen dapper mee, krijgen zelfs heuse kansen en kansjes , ik zie  uiterst fraaie driehoekjes, ik  zie  bij Kees af en toe voetenwerk als in zijn beste jaren, maar het is het allemaal net niet . De tegenstander blaft , blaft en bijt dan nog 4 maal venijnig toe en noteren we een verdiende, doch geflatteerde 1-6 als eindstand.

Opvallend de confetti in de kleedkamer van de tegenstander na afloop , dat zegt ook wel iets en laten we dat zien als een teken van angst en respect voor ons team met een gemiddelde leeftijd ver boven het landelijk gemiddelde .

Misschien een wat kort verslag en misschien vergeet ik jou te noemen, maar ik kan geen keuze maken uit de man/ persoon van de week omdat ik meerdere kandidaten heb en jou wil betrekken op de definitieve verkiezing . Mijn kandidaten :

Scheids Remco , die scheids ZELF heel goed verving , af en toe iets te streng floot tegen ons, maar wel ons probleem oploste door deze wedstrijd te fluiten. Martin gaf na afloop  nog nadrukkelijk aan, dat met name Jan en hij de afgelopen week veel (onzichtbare ) tijd hebben besteed om dit op te lossen en dankzij Remco is dat dan ook gelukt.   Toets 1

 

Grens Max – Herstellend van de kleine ingreep en toch al weer bereid zich in te zetten voor het team en vlaggen na zo’n ingreep kan heel pijnlijk zijn, toch Max ? Toets 2

Jarige Amin , 52 alweer/ pas , weer een van de beteren vandaag, doucht zich wel met Psv douch-egel  helaas .  toets 3

Onze trouwste supporter Mary ,die er weer 90 minuten zat ondanks de toenemende kou ,geweldig toch ? Toets 4

Kees , de oudste ,die 45 minuten speelde en dat heel aardig deed. Toets 5

Excuses , dit kost even wat ruimte, maar ik wilde het vijftal toch de aandacht geven die ze verdienen.

Laat op de veteranen app je voorkeur zien en volgende week de definitieve uitslag,.

Verder verrast Robert ons na afloop met een heuse speech, waarin hij aangeeft wekelijks te genieten van de striptease act van René S en om die reden voor hem een rokkie mountainslip meeneemt van het  merk Crazy Boxer , benieuwd hoe René dat thuis uit gaat leggen en of we hem volgende week zullen zien .

Vorig week had ik als verrassende uitsmijter oud topper René Bernster bereid gevonden schriftelijk terug te kijken op die schitterende 1-0 vanuit de JC Arena , ik heb het gelezen met een brok in de keel en enige jaloezie, want wouw, wat was dat genieten. Helaas nu iets te gedateerd voor publicatie.

Nee, over die topper van vorige week zondag (3-0) verder geen bericht, want voor een topper heb je twee topteams nodig !!

Tot zover mijn verhaal, excuses voor alle niet –genoemden en eventuele onwaarheden

“ de Snelle “

Appje nog van Leo , de keukenkampioen :

Laat ze voorlopig niet bellen, want de klussen zijn momenteel nauwelijks te tellen

Dan is het zondagmorgen en lees ik de volgende app van Marcel :

Amin mocht pas geleden een clinic geven bij Victoria 04 en dat was echt een succes !

Zie jij kans een van de komende weken ook een clinic te geven, We hebben nu geleerd hoe te versnellen ,maar er zijn ook momenten dat we het spel moeten vertragen .