Geduldig JO11-7M test het aluminium en komt laat op stoom!

De oplettende trouwe lezers en harde kern missen nog het verslag van verleden week, waar JO11-7M een thuiswedstrijd speelde tegen Westlandia.

Kort omschreven begonnen we heel afwachtend en voorzichtig aan deze wedstrijd, waarbij we er pas in de 2e helft een echte wedstrijd van maakte. Helaas voor ons was het scoreverloop in de eerste helft te groot om nog “even” in de 2e helft te kunnen corrigeren.  Afgesproken was om hier verder geen woorden aan vuil te maken, goed onthouden als les voor de volgende wedstrijd…. Verder snel vergeten… tot zover de wedstrijd van 7 april 2018.

Dat brengt ons naar zaterdag 14 april 2018, een uitwedstrijd in Kwintsheul tegen het plaatselijke Quintus. Het gehele team is na lange tijd weer compleet, en vandaag merken we gretige groep meiden op. Ze willen duidelijk iets rechtzetten!

Tijdens de warming-up is de spirit voelbaar, en ook onder de harde kern leeft het elftal…. Tactieken en scenario’s worden doorgenomen, alles voor een goed en positief resultaat.

Vlak voor de wedstrijd vraagt de scheidsrechter of er gespeeld kan worden met de ballen van Zwaluwen, de reden: de ballen van Quintus zijn te “zacht”. Op zich tekent zich hier al de 0-1 af, maar Zwaluwen voelt hier weinig voor…. Stel je voor: staan we straks met ze allen de overwinning te vieren door onze eigen ballen uit een sloot te vissen 🙂

Na een kort oponthoud zijn de ballen voorzien van de juiste hoeveelheid lucht, en volgt het eerste fluitsignaal. In tegenstelling tot ons plan staat Zwaluwen direct onder druk, en de ene corner na de andere corner volgt op onze speelhelft. Tot nog toe worden deze vakkundig weggewerkt…..

Gelukkig slagen we er snel in om dit spelbeeld om te zetten naar aanvallen richting het doel van Quintus. Zo komen Joelle, Chloë, Lisa en Megan veelvuldig bij het doel van de tegenstander. Het geluk ontbreekt om een doelpunt te noteren, al moeten we zeggen dat het aluminium de grootste sta-in-de-weg is.

Toch is het uiteindelijk Joelle die in de 7e minuut goed doorzet en hard uithaalt, met de 0-1 tot gevolg. Wanneer Joelle (11”) nog een keertje goed doorzet volgt ook de 0-2. In deze fase zou verder uitlopen een logisch gevolg zijn, want Quintus is het spoor bijster…….maar helaas komt er wat “zand” in de motor.

De concentratie neemt af en de dames laten Quintus op adem komen, een slechte raadgever blijkt later. In de 14” minuut volgt een discutabele vrije trap op ca. 7 meter van ons doel, en waar druk gecoacht wordt hoe dit op te lossen, lijken enkele dames een voorkeur te hebben voor een eigen(“wijze”) oplossing. Wat volgt is een onoverzichtelijke situatie (en ja, mede door de keuze om te wisselen) en de 1-2 staat genoteerd.

Niet getreurd, schouders eronder en Quintus weer terugdringen lijkt de oplossing. Dit lukt vrij aardig met behoorlijke mogelijkheden voor Noemi, Meral en Tess. Het afronden gaat ons in deze fase minder gelukkig af. Tot overmaat van ramp, en totaal tegen de verhoudingen in, lopen we tegen het einde van de 1ste helft tegen een scherpe counter aan: 2-2 en dit is meteen ook de ruststand.

In het Westland blijkt het zeer gebruikelijk om tijdens de rust op het veld te blijven, en pas na de wedstrijd de limonade of thee te nuttigen….. vreemde jongens die Westlanders……

Snel zetten we de organisatie weer goed neer, wisselen enkele posities en maken ons gereed voor de 2e helft. Zodra de 2e helft begint vliegen we uit de startblokken, We dringen Quintus ver terug op eigen helft en al snel (28”) schiet Lisa de 2-3 tegen de touwen.

Waar we in de 1ste helft nog gas terug namen na een doelpunt, blijven we nu de druk opvoeren en met resultaat. Lisa en Chloë worden veelvuldig door met name Megan en Talita in stelling gebracht. De ene aanval nog mooier dan de andere, waardoor de keeper van Quintus het druk heeft. Helaas heeft ie op veel schoten een passend antwoord of biedt het aluminium redding. Tussen al deze kansen door weet Lisa in deze fase toch een hattrick (32” / 37”) te produceren en lopen we uit naar 2-5.

Tussendoor is Quintus nog steeds gevaarlijk in de counter, maar de verdedigers Yasmina, Nicole en Joelle, met behulp van onze keeper Chelestyne, zijn geconcentreerd – hebben geleerd van de 1ste helft – en maken deze counters in de 2e helft direct onschadelijk.

Één keer lijkt een situatie ons te machtig en mocht Quintus hopen op een aansluitingstreffer. Ook hier brengt het aluminium – en de hand van Chelestyne – redding en is de scheidsrechter duidelijk: geen doelpunt. Voor zover bekend was dit het enigste wapenfeit voor ons doel.

Na de laatste publiekswissels neemt de langdurig met een blessure geplaagde Indy plaats op het middenveld en bekroont ze dit optreden meteen met een doelpunt (2-6). Hierna blijft het spelbeeld ongewijzigd en loopt de wedstrijd tegen het einde. Net wanneer we de sterk spelende Nicole vanuit de verdediging naar voren sturen, heeft de scheidsrechter genoeg gezien en fluit deze al in de 23ste minuut voor het laatst deze wedstrijd.

In de traditioneel afsluitende penalty’s zien we dat het aluminium nog steeds een hoofdrol opeist. Alleen nu vliegen de schoten via binnenkant paal wel in het doel…..

Natuurlijk kunnen we zeggen dat – afgaande op de kansen en het spelbeeld – dubbele cijfers goed mogelijk waren. Met de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd, is dit de enige en juiste reactie die je kunt geven. Het aantal doelpunten is niet het belangrijkste…..

TOP GEDAAN MEIDEN!