Frans Krijgsman 60 jaar lid

Maandag 29 januari 2018 heeft onze Frans een fraaie oorkonde van voorzitter Hugo van Tienhoven ontvangen, omdat hij 60 jaar lid is van de v.v Zwaluwen Vlaardingen.

Ik ben zo bevoorrecht geweest de afgelopen paar jaar met hem te mogen voetballen en dat is/was me een waar genoegen .

Allereerst een fragment uit mijn verslag van de lichtwedstrijd tegen RAS ,gespeeld op dinsdagavond 28 maart 2017

Gelijk maar naar het hoogtepunt van de avond : Frans legt de bal klaar voor een hoekschop, Arthur wijst Robert., waar hij staan moet .Met een prachtige wreeftrap komt de bal op het hoofd van diezelfde Robert, die de keeper met het hoofd kansloos laat. Wat leuk Ria, dat jij dit zelf aanschouwen mocht en dan weet je gelijk, dat mijn stukjes behoorlijk waarheidsgetrouw zijn .

Twee dingen vallen hier op : Allereerst die goddelijke wreeftrap van Frans en als tweede het feit, dat vrouwlief Ria in de dug-out zit en dat op een doordeweekse avond .

Over Ria gesproken : Sinds ze weet van het bestaan van de dinsdagavondtraining zet ze iedere dinsdagavond zijn voetbaltas klaar en zo rond 20.45 uur zegt ze allerliefst : ‘ Schatje, je tasje staat klaar, maak je het niet te laat, ik wacht op je ‘ Waar gebeurt dat nog ?

Het is overigens wel de enige avond in de week in huize Krijgsman ,dat de TV niet op voetbal staat ,naast de zondag.

Het is moeilijk Frans te verleiden te praten over de hoogtepunten uit zijn lange voetbalcarrière . Wel een hilarisch verhaal over een wedstrijd met Zwaluwen1.

Frans krijgt op een gegeven moment een waarschuwing en omdat de identiteitskaart toen nog niet verplicht was, moest hij zich melden en zijn naam zeggen. Frans loopt naar de scheidsrechter en spreekt de onvergetelijke woorden :”Mijn naam is Pietje Puk “

Dat betekende voor hem het einde van de wedstrijd en zijn eerste en laatste verwijdering.

Speciaal voor jou Frans…………………………………….

F Krijgsman, voor intimi Frans

Kan rekenen op aardig wat fans

In het veld de man met de gouden trap