Einde aan bekeravontuur voor JO9-3

Spijkenisse, 21 februari 2018 – Op een koud Sportpark Oostbroek stonden SCO’63 JO9-1 en ons Zwaluwen JO9-3 klaar voor hun wedstrijd. Inzet: een plaats in de volgende ronde van de beker.

Waar Zwaluwen JO9-3 het seizoen nog met 10 spelers begon zijn er nog maar 7 over en als Abdimajid (ziek) en Ryan (geblesseerd) ontbreken dan heb je te weinig spelers over. Gelukkig kwamen Jan en Sif (bedankt jongens !) ons op deze koude woensdagavond versterken. Wie te laat was of met zijn of haar ogen stond te knipperen heeft waarschijnlijk de 1-0 gemist. Zwaluwen stond nog amper klaar of het kon al weer aftrappen. SCO’63 had het beste van het spel wat Hosi, Mazin, Jan, Tygo, Wesley en Sif compenseerden met een gezonde portie werklust. We stonden regelmatig onder druk maar gaven in een moeilijke fase geen doelpunten meer weg. Mede dankzij een sterk keepende Jayden. Wat kansen betreft kwamen we niet veel verder dan wat speldenprikjes van Tygo, Jan en Wesley. Dan krijgt Sif de bal, hij speelt een paar tegenstanders uit en schiet de bal langs de keeper in het doel; 1-1 ! Hierna verandert er weinig aan het spelbeeld. SCO’63 blijft de bovenliggende partij maar Zwaluwen biedt goed tegenstand. Bij spelhervattingen van de keeper van SCO’63 blijven er steeds aanvallers aan de zijkanten van het veld. Dit hebben we in deze fase nog niet goed in de gaten waardoor er vaak gevaar voor ons doel ontstaat. De 2-1 is hier een gevolg van als een speler van SCO’63 de bal aan de zijkant krijgt, de verdediger net te laat is en het schot buiten bereik van Jayden in de verre hoek verdwijnt. Tijd voor een korte pauze. Na de onderbreking komt er minder gevaar vanaf de zijkanten omdat onze verdediging dit nu beter in de gaten houdt. Sterker nog, het meeste gevaar komt nu van Zwaluwen. We krijgen diverse hoekschoppen welke helaas niets opleveren. Ons gevaar komt vooral van Sif. De 2-2 komt ook van zijn voet als hij van de zijkant van het veld de bal hard langs de kansloze keeper in het doel schiet. Niet veel later volgt het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Sif ontvangt de bal op het middenveld, zet een paar passen en schiet de bal vervolgens hard en met een curve in de rechterbovenhoek. De trainer van SCO’63 merkt terecht op; ‘ik hoop dat je hier een foto van hebt’. Zo komt Zwaluwen op een 2-3 voorsprong. Jan, Wesley, Tygo, Hosi, Sif en Mazin strijden voor iedere meter maar kunnen niet voorkomen dat het voor rust toch weer gelijk wordt. Jayden weet knap redding te brengen op een schot maar als een speler van SCO’63 eerder bij de bal is dan onze verdediging is ook hij kansloos. Tijd om de warme kleedkamer op te zoeken.

Vlak voor het begin van de tweede helft krijgen de spelers nog hun laatste instructies van Sascha. Net als in de eerste helft heeft ook nu SCO’63 het betere van het spel. Daarnaast krijgt Sif een betere bewaking. Zodra hij de bal heeft staan er al snel 2 tot 3 spelers om hem heen. Verdedigend hebben we het aardig op orde maar aanvallend kunnen we, mede door de ‘extra aandacht’ voor Sif, weinig brengen. Als een voorzet vanaf rechts terechtkomt bij een geheel vrijstaande speler van SCO’63 is er voor Jayden geen houden meer aan en zo komen we op een 4-3 achterstand. Aan de werklust van onze jongens ligt het zeker niet maar doordat we veel balverlies leiden door het niet goed kijken bij het passen of te veel zelf willen doen blijven we achter de feiten aan lopen. De 5-3 is een kopie van de 4-3 en zo wordt het nóg lastiger om een goed resultaat te halen. Toch komen we weer terug in de wedstrijd als Sif zich door de verdediging heen weet te wurmen en de 5-4 binnen schiet. Wederom tijd voor een korte pauze. Met nog 10 minuten te gaan en slechts een kleine achterstand is er nog van alles mogelijk ! Sif, Tygo, Wesley, Mazin, Hosi en Jan geven niet op en weten nog een aantal hoekschoppen te verdienen. Waar de Vlaardingse hoekschoppen nog al eens voor gevaar willen zorgen, lukt dit vandaag jammer genoeg niet. Aan de andere kant blijft Jayden goed keepen en reageert hij ijzig kalm op een terugspeelbal terwijl er een speler van SCO’63 op hem af komt. Knap gedaan ! Een paar keer zijn we erg dicht bij een doelpunt. Een heuse scrimmage voor het doel van SCO’63 waar Wesley, Jan en Sif bij betrokken zijn levert een spannend moment op, Tygo komt nog bijna tot een gevaarlijk schot en een schot van Sif wordt door een verdediger van lijn gehaald en over zijn eigen doel gewerkt. Het slotakkoord is echter aan SCO’63 als een pass vanaf de linkerkant terechtkomt bij een speler aan de rechterkant van het veld. Met een schuiver in de verre hoek wordt de eindstand op 6-4 bepaald. Vanwege de kou wordt er besloten om geen strafschoppen te nemen maar de warme kleedkamers op te zoeken.

Helaas is het bekeravontuur voor onze jongens afgelopen maar we mogen trots zijn op de eerder gespeelde wedstrijden en de strijd die vandaag werd geleverd ! Uiteraard ook de felicitaties voor SCO’63 met een, zeker voetballend gezien, verdiende overwinning.