Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Een compleet Zwaluwen JO10-3 wint

Vlaardingen, 24 november 2018 – Op deze vroege morgen staan Zwaluwen JO10-3 en Kethel Spaland JO10-2 klaar voor hun onderlinge ontmoeting. Vooral langs de zijlijn zal het afzien worden want het is koud. Ook leuk om te vermelden is dat Bawar voor het eerst mee doet waardoor het team vandaag compleet is !

Wanneer de bal aan het rollen is gebracht blijkt al snel dat dit een spannende wedstrijd kan gaan worden. De beide teams blijken behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het spel golft heen en weer en levert wat kleine kansen voor de goals op. Veel duels worden op het middenveld uitgevochten en het is een boeiende wedstrijd. We mogen niet klagen als een schot van Kethel Spaland via de binnenkant van de paal weer het veld in gaat. Onze jongens krijgen ook wat mogelijkheden. Abdimajid waagt een poging van afstand maar zijn schot wordt gestopt door de keeper. Bij een aanval met Wesley en Tygo komt Tygo niet goed uit waardoor zijn schot geen problemen voor de keeper oplevert. Achterin heeft Kethel Spaland een speler die als een echte laatste man speelt. Hij weet veel ballen te onderscheppen en heeft een goede lange trap in zijn benen. Daarnaast neemt hij ook vaak de doeltrappen. Mazin, Hosi, Bawar en Abdimajid vormen afwisselend de verdediging en geven weinig weg. Aangezien de Schiedamse verdediging het ook goed doet gaan we met 0-0 naar de korte pauze. In een wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd zijn en het beide kanten op kan gaan, kan het dubbeltje ook wel eens de verkeerde kant opvallen. Na een lange bal vanuit de Kethel Spaland defensie is er bij ons achterin een missertje waardoor de bal aan de linkerkant van het veld komt. Er volgt een voorzet richting het doel waar een speler goed staat opgesteld. Aden is uit positie waardoor de 0-1 simpel ingetikt kan worden. Gelukkig kijken we niet lang tegen een achterstand aan. Als Kethel Spaland een intrap mag nemen weet Tygo de bal te veroveren. Hij wint het één tegen één duel en gaat richting het doel. Met een schot in de verre hoek laat hij de keeper kansloos; 1-1. We zijn nog al eens te gehaast als we aanvallen en schieten van te ver waardoor mogelijkheden niets opleveren. Toch zien we nog een mooie aanval van Zwaluwen als Aden het spel hervat met een bal naar Jayden. Jayden vindt op zijn beurt Tygo en Tygo passt naar Wesley. Het schot wat volgt gaat helaas naast het doel. Het blijft spannend. We komen voor rust nog twee keer goed weg. Na wat gepingel achterin wordt de bal verloren en mogen we niet klagen dat de bal (via een Vlaardings been) net voorlangs ons doel gaat. Ondanks dat Jayden, Tygo, Bawar, Wesley, Ryan, Hosi, Mazin, Abdimajid en Naïl een prima wedstrijd spelen en vaak goed staan kunnen we niet voorkomen dat Kethel Spaland nog een behoorlijk grote kans krijgt. Een speler wordt helemaal vrij voor ons doel gezet maar oog in oog met Aden komt hij niet tot scoren. Zijn schot gaat net naast. Met een 1-1 stand zoeken beide teams de kleedkamer op voor wat rust en limonade.

Zwaluwen staat al klaar voor de tweede helft als de tegenstander het veld op komt. Bij Kethel Spaland is er een andere keeper te zien. De speler met de goede lange trap staat nu op doel. Vanuit het middenveld zetten afwisselend Jayden, Naïl en Ryan beter druk en ook Wesley en Tygo doen dit voorin. Het levert ons al vrij snel een intrap op vlakbij het doel van Kethel Spaland. Naïl geeft de bal een klein tikje en schiet vervolgens hard en laag in de korte hoek langs een verraste keeper. Zo komen we op een 2-1 voorsprong. Het beter druk zetten levert ons meer kansen op. Zo weet Ryan een bal te veroveren en met een mooie actie twee verdedigers achter zich te laten. Helaas gaat zijn schot recht op de keeper af waardoor het geen doelpunt oplevert. In deze periode heeft Zwaluwen een licht overwicht. Mede omdat ook Hosi, Abdimajid, Bawar en Mazin verdedigend hun duels winnen of er met een voetje steeds goed tussen zitten. Kethel Spaland probeert het met schoten van afstand maar al deze ballen zijn een prooi voor Aden die ze klemvast weet te pakken. De beslissing lijkt te vallen als Wesley een hoge bal op het middenveld weet te controleren. Hij ziet dat de keeper wat ver voor zijn doel staat en met een prachtige boogbal van een behoorlijke afstand zorgt hij voor de 3-1. Met deze voorsprong gaan we richting de laatste korte pauze. Ondanks de voorsprong blijft het een spannende wedstrijd. Echt grote kansen zijn er niet. Jayden heeft twee keer het geluk niet aan zijn zijde. Na een pass van Tygo ziet hij zijn schot via een Schiedams been net naast het doel gaan en niet veel later gaat een schot van hem net voorlangs het doel. Als ons middenveld vergeet mee terug te zakken en de verdediging wordt uitgespeeld komt een speler oog in oog met Aden te staan. Ditmaal wordt er ijzig kalm (niet lastig in dit weer) afgerond en komt de stand op 3-2. We brengen onszelf in de problemen en Kethel Spaland gelooft er weer in. De druk wordt door de gasten opgevoerd en Aden weet met een goede redding de voorsprong vast te houden. Uit een hoekschop krijgt Kethel Spaland nog een mogelijkheid maar het schot gaat over. Hierna ebt het vertrouwen bij de spelers van Kethel Spaland langzaam weer weg. Sterker nog, Zwaluwen zorgt voor de beslissing. Was het een voorzet of een schot ? Geen idee maar via Wesley gaat de bal richting het doel. Tygo staat in de baan en of hij de bal wel of niet aanraakt is niet te zien. In ieder geval is de keeper dusdanig in de war dat hij er geen antwoord op heeft waardoor de eindstand op 4-2 wordt bepaald. Vlak na het doelpunt is de wedstrijd afgelopen en wordt er afgesloten met de bekende strafschoppen.

Voor het eerst dit seizoen was Zwaluwen JO10-3 compleet. Leuk dat we dit als team met een overwinning wisten te belonen ! Er was vandaag weer leuk voetbal te zien en samen met Kethel Spaland werd er een goede en sportieve wedstrijd van gemaakt.

Zwaluwen JO10-3 seizoen 2018/2019; staand: Mazin, Tygo, Jayden en Abdimajid. Zittend: Wesley, Naïl, Ryan, Bawar en Hosi. Liggend: Aden.