Dramatische ontknoping in slotfase velt VE2

Verslagen storten de VE2 spelers op de grond na het laatste fluitsignaal van de scheids. Als leeuwen vochten de veteranen voor minimaal één punt, maar in de laatste 6 minuten van de blessuretijd sloeg Capelle hard toe. Met tranen in de ogen bedankten VE2 het publiek, de tegenstander hielp met troostende woorden.  Hoe had dit allemaal kunnen gebeuren?

De voorbereiding ging weer als vanouds, tracht maar eens 11 man in 2 auto’s te proppen Helaas dat past dus niet. De 2 fitste veteranen, Jan en Hans, namen het initiatief en gingen wandelend de 25 kilometer te lijf. Zouden ze het beginsignaal nog halen? We missen nu zeker wel de opstapel-wagen van RenéB, daar gaan makkelijk 8 makke lammetjes in.

Aangekomen in Capelle, met wat vertragingsacties op de weg om de 2 wandelaars ook aan de match te krijgen, constateren we dat de ballen nog in Vlaardingen liggen. Maak niet uit, luisterend naar de pep-talk van Dirk Kuyt, die gaat ons energie voor tien geven, en we vliegen over de tegenstander heen, figuurlijk dan. We schreeuwen het uit, het gaat vandaag gebeuren. Aanvoerder Robert lepelt met zijn esculaap de verdedigende opstelling op. En jawel, daar komen reeds Hans en Jan aan, die hebben snel gelopen!

Capelle denkt even snel VE2 opzij te zetten, een reservebank van maar 8 man, ze zien een grote overwinning al zitten. Maar, wonderbaarlijk, de snelle uitvallen van VE2 levert een grandioze 0-1 op. Jeroen pikt de bal af van een Capellenaar, passt op Marcel, die de bal droog in het netje legt, RAAK! Capelle, met zijn snelle en technische nr7 doet verwoede pogingen, maar de verdediging geeft geen krimp, en dan is er nog Amin, wat een onwaarschijnlijke saves maakt hij. GEWELDIG! Die nr7 is zo moeilijk uit te schakelen, maar Leo weet wel raad, gewoon in de weg lopen. Maar de scheids vond dat wat anders, GEEL voor Leo, staan we ook nog 10 minuten lang met 10 man . We houden het dicht, Martin wordt op de 7 gezet en Rob houdt nr6 in de tang, Duncan dicht de gaatjes, onze aanval kreeg ook nog kansen, ruststand 0-1.

Theepauze, maar waar is dan de thee? Nergens te vinden, blijkbaar gaat bij Capelle het eerste voor, ze kapen de spelers van Zwaluwen 1, de veteranen kunnen fluiten naar de thee. Uiteindelijk de kantine opgezocht en de thee opgeëist door ondergetekende. Ondertussen stond een geheel nieuw Capelse team te trappelen van ongeduld, die moesten nog effe wachten, eerst de thee! En dan ook nog de kleedkamer afsluiten met tig sleutels, die zit goed dicht….

Ook in de 2de helft wordt de tegenstander op afstand gehouden, maar toch snijdt Capelle regelmatig  door de verdediging heen, maar het blijft nog lang 0-1. Helaas, de 1-1 valt toch, was daar een handsbal bij van die goed spelende nr 6, er was geen VAR. De wat fittere Capellenaren kwamen steeds meer in hun spel, de negentigste minuut kwam toch in zicht. Een strakke voorzet van hun rechtsbuiten, een hakkie van de linkerspits, het staat 2-1. Verslagen kijken we elkaar aan. De Ajacied aanhangers voelen een déjà-vu, toch pogen we nog ten aanval te gaan, achterin ligt het wat open, en Capelle scoort nog 2 keer. Zie verder de inleiding hierboven.

Ontnuchterend strompelden we naar de kleedkamer, wat hebben we er voor gevochten, maar helaas vandaag leverde dit niets op. Een “Man of the Match” aanwijzen is niet zo moeilijk, dat waren we ALLEMAAL! Henk zorgde vanouds voor 2 kannen bier zodat we niet meer nuchter zijn en alles vergeten, en hou dan nog maar een dienblad stabiel vast, dat werden dus bruisende sappies. We zullen je gaan missen, Henk!

Volgende week PKC thuis, weer die pep-talk graag, en dan gaat het wel punten opleveren!