Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Deel 7: Aangepaste spelregels voor minimaal de veteranen (ingezonden)

Deel 7: Aangepaste spelregels voor minimaal de veteranen

N.a.v. de laatste regel in deel 6, “Mocht de competitie onverhoopt niet doorgaan dan zal de KNVB deze indeling als eindstand opnemen….en …. dan staan we gewoon 1e (!) ..de titel gloort …. Al speel ik liever.”, is er wederom met de heer Gudde te Zeist gesproken om toch die veteranen in beweging te krijgen. Hoewel er mogelijk vanaf 1 september weer competitie gespeeld mag worden, is het zeer de vraag of ook de risicogroep, “de veteranen vanaf 50 jaar”, daaronder vallen. Daarvoor zijn nu aangepaste corona voetbalregels bedacht i.s.m. de KNVB.

Het uitgangspunt is dat een speler van deze risicogroep niet in de buurt van zijn tegenstander mag komen, hijgen in de nek van de spits moet worden uitgesloten. Er worden stroken voor ieder team gecreëerd met de bijzonderheid dat 2 spitsen op een eigen eiland komen te staan. Buitenspel vervalt aangezien je toch in stroken en eilanden speelt. De scheids kan nu rustig op een hoogzit tennisstoel plaatsnemen, mooi overzicht over het hele veld, ik zie Hans al gebruind op die stoel zitten.

De foto’s geven reeds aan dat er in de Zeisterbossen een eerste wedstrijd heeft plaatsgevonden tussen een zeer bekende Oranje selectie en de Smurfen. Voordat je zo ver komt, zijn er, net als met de creatie van de Bailey bruggen in de WOII d.m.v. meccano,  ook thuiswerkzaamheden gedaan in het hoofdkwartier van de KNVB om de juiste afmetingen te verifiëren. Het bleek al gauw dat het veld niet te groot moet zijn anders was het te eenvoudig om de bal naar een volgende strook van je eigen team te passen. Tijdrekken moet ook uitgesloten worden, een bal mag maar maximaal 30 seconden in een strook bevinden. Om de 1.5 meter afstand te garanderen tussen de tegenstanders, is er bij de strookovergangen een 1.5 meter coronastrook gecreëerd die niemand rechtstandig mag betreden. Als daar de bal terechtkomt kunnen spelers liggend de bal met de voeten proberen te veroveren, aan beide kanten, de gezichten komen zodoende zeker niet dichter dan 1.5 meter bij elkaar, Rutte zal blij zijn! Het vieren van een doelpunt door de smurfen mag dus NIET meer zoals op de foto, sorry smurfen!

Het is nu een uitdaging om de juiste tactiek te bedenken. Laat je fantasie de vrije loop. Hoe krijgen de keeper en de achterhoede de bal op het middenveld, ga je vanaf het middenveld op doel schieten, of probeer je de spitsen te bereiken op de eilanden (strakke passes, lobjes, etc.). Je kan bv de heren D. Advocaat, L. Van Gaal of J. Derksen, ook behorende tot deze risicogroep, uitnodigen voor de juiste aanpak.

Succes om de juiste tactiek te bedenken! Zie je nog tekortkomingen, bel gerust de KNVB!