Daniël Spencer toegevoegd aan begeleidingsstaf SC Feyenoord JO17-1

“Met heel veel trots en blijdschap mag ik vertellen dat ik komend seizoen onderdeel zal uitmaken van de staf bij SC Feyenoord JO17-1. Het afgelopen jaar heb ik de kans gehad om mijn kennis als jeugdtrainer te verbreden via de UEFA B cursus bij de KNVB, waarvoor ik op 1 april ben geslaagd (…geen grap). Net als bij het behalen van mijn TC-3 diploma, heb ik ook dit keer de ruimte en begeleiding gekregen vanuit de club om de cursus succesvol af te ronden. Ik ben al sinds 2007 onderdeel van deze club en mijn waardering en dank is enorm groot dat ik dit gedeelte van mijn carrière kan koppelen aan Zwaluwen.
Ik heb de club voor 4 seizoenen mogen vertegenwoordigen als aanvoerder van het 1e elftal en in de afgelopen 6 jaar als jeugdtrainer. Mijn tijd als speler is een GOUDEN tijdperk geweest met zoveel prestatieve successen, maar vooral ontzettend waardevol door vele mooie vriendschappen voor het leven. Het is nooit mijn intentie geweest om de club te verlaten na het behalen van mijn diploma, maar toen ik werd benaderd door ‘mijn cluppie’ kon ik simpelweg niet weigeren. Los van het sentiment is het gewoonweg een sportieve vooruitgang en ik ben blij dat de club mij deze kans gunt.
De meesten die mij kennen weten dat ik loyaal en trouw ben, dus ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om houdoe te zeggen en de deur achter mij dicht te trekken. Daarom heb ik toegezegd om per direct het jeugdbestuur te ondersteunen vanuit het technisch hart, om zodoende het voetbalbeleid en de uitvoering daarvan naar een hoger plan te tillen. Alles met het doel om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor alles en iedereen die de club een warm hart toedraagt, maar vooral de jeugd die het plezier moet ervaren binnen onze vereniging! Ik ben echt een voetbaldier en 100% gedreven om de jeugd te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.
Daarnaast zal ik ook een coördinerende rol gaan krijgen binnen de voetbalschool, voor de kinderen tot en met 11 jaar. Door de cursus heb ik enorm veel geleerd wat de mentale en fysieke processen zijn die een jeugdspeler doormaakt en die kennis ga ik proberen te verspreiden binnen de club. Het wordt alles behalve een one-man-show, want ik wil dolgraag samenwerken en de kwaliteiten benutten die aanwezig zijn op ons complex. Ik kijk er met ontzettend veel plezier naar uit en zal het zwart-witte gevoel binnen Vlaardingen proberen te versterken door te zijn wie ik ben. Enthousiast, gedreven, vol passie en af en toe zo gek als een deur! Mijn motto tijdens de 4 seizoen als speler was niet voor niks: WIJ ZIJN DE BESTE…”