Coronaregels op ons complex vanaf zaterdag 25 september

Na anderhalf jaar vervalt de verplichte 1,5 meter maatregel en hiervoor in de plaats komt het controleren, op bepaalde plaatsen, van een corona toegangsbewijs. Dit heeft niet alleen gevolgen in de horeca, maar ook voor de sportverenigingen. Net als bij horeca zijn ook wij nu wettelijk verplicht het corona toegangsbewijs (vanaf 13 jaar), samen met een legitimatiebewijs, bij de ingang van de kantines te controleren. Dit is niet van toepassing voor de terrassen buiten en in de kleedkamers, bestuurskamers, sponsorhomes en andere locaties in de clubgebouwen.

Afgelopen dinsdagmiddag is alsnog een wijziging (een versoepeling) gemeld voor de uitvoering.

Voor de sportverenigingen zijn nu een aantal uitzonderingen van toepassing. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de kantine toch kan worden gebruikt, zonder corona toegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor het horeca deel zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Nu zijn wij in de gelukkige omstandigheid dat wij sinds kort de beschikking hebben over een schitterende House For Sale buitenbar/foodcorner en zijn de weersverwachtingen voor a.s. zaterdag goed te noemen. Wij gaan ervoor zorgen dat er tafels en stoelen buiten staan om heerlijk van het zonnetje te genieten.

De kantine en/of buitenbar zullen vanaf 10:00 open zijn;

In de kantine zijn er zaterdag zitplaatsen met een lint afgezet. Hierachter kunt u na controle wel plaatsnemen. Verder wordt de kantine alleen als afhaallocatie gebruikt;

·       Voor drinken en eten kunt u naast de buitenbar ook naar de kantine, u bestelt daar, maar eet of drinkt de consumptie buiten op;

·       Daarnaast is het niet mogelijk om aan de bar plaats te nemen.

Wij gaan er van uit dat u zich houdt aan de regels, want bij het constateren van overtredingen van de corona maatregelen door BOA’s e.d. lopen wij het risico op een hoge boete en zelfs sluiting van het clubgebouw.

De komende weken, in ieder geval tot 1 november a.s., kijken wij voorafgaande aan de zaterdagen naar de weersverwachtingen of het bovenstaande ook dan mogelijk is. Zijn de weersomstandigheden slecht, en is het geen terrasweer, dan zijn wij genoodzaakt een verdere controle op het corona toegangsbewijs te hanteren bij het betreden van onze kantine. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. De contactpersoon hiervoor is Cock Verboon of via een mail naar businessclub@vvzwaluwen.nl

Nogmaals, graag uw medewerking voor het bovenstaande waar wij ook een beroep doen op uw gezonde verstand, zeker ook bij uw bezoek aan andere verenigingen. Daar zijn ook de (nieuwe) corona regels van toepassing, mogelijk dient u daar a.s. zaterdag al wel een corona toegangsbewijs te laten zien. Dus graag uw medewerking, ook daar.

Lex Boers

Namens het bestuur van v.v. Zwaluwen