Corona protocollen

Per 1 juli is het kabinet voor Nederland van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gegaan. Deze stap is weer enigszins aangescherpt.

Dit protocol gaat uit van de per 10 augustus geldende regels en zal indien die in de komende tijd veranderen op basis van die veranderingen worden aangepast. Onderstaand kan je in het kort de uitgangspunten van vv Zwaluwen lezen.

Algemene uitgangspunten

• Blijf thuis bij klachten en laat je testen
  • Pas hygiëne toe
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Vermijd drukte
  • Het is verboden te schreeuwen en/of zingen
  • Toegang en uitgang via de aangewezen plaatsen
  • Volg instructies van onze vrijwilligers altijd op

Spelers en begeleiders/trainers

• Kleedkamergebouw alleen toegankelijk voor spelers en begeleiders/trainers
  • Voor personen vanaf 18 jaar, houd ook 1,5 m afstand in de kleedkamer (wij proberen voor 2 kleedkamers te zorgen indien het wedstrijdschema dit toelaat, anders rouleren binnen het team).
  • Kleedkamers zijn alleen voor noodzakelijk gebruik (douchen en omkleden). Sociale activiteiten en ook de wedstrijdbespreking doen wij zoveel mogelijk buiten het gebouw.
  • Houd ook op het veld zoveel mogelijk 1,5 m afstand indien mogelijk (bij het juichen, op de reservebank en tijdens de warming-up)
  • Gebruik geen gezamenlijke bidons.

Thuiswedstrijden 1e elftal

• Er wordt gebruik gemaakt van een aparte in- en uitgang. Veld 1 wordt afgescheiden van de overige velden
  • Wedstrijden toegankelijke voor leden van Zwaluwen en de Zwaluwen Business Club en gasten (toegangscontrole op ledenpas) tot een max van 250.
  • Er worden maximaal 250 toeschouwers toegelaten (excl. voetballers , vrijwilligers, staf)
  • Aan de poort is mogelijk een gezondheidscheck
  • Het sportpark alsmede de tribunes zijn gemarkeerd met looproutes, zitplaatsen e.d.
  • Er zijn extra horecapunten ingericht (tijdens de wedstrijd non-alcohol)
  • Schreeuwen en/of zingen is niet toegestaan
  • Er worden stewards ingezet om de Corona maatregelen te handhaven.

Horeca beleid (kantine en terras)

• Maximaal 50 personen in onze kantine of minder indien alle stoelen en krukken bezet zijn (je mag dus alleen zitten in de kantine!)
  • Cashless betaling wordt ten zeerste geadviseerd. Er wordt in principe geen contact geld geaccepteerd
  • De verkeersstromen moeten gescheiden blijven
  • Gasten houden altijd 1,5 meter afstand, tenzij ze uit 1 huishouden bestaan
  • Er zullen plaatsen worden toegewezen indien u in de kantine blijft (tot maximum 50)

Uitzonderingen op de 1,5 m

• Personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling
  • De afstand tot kinderen tot en met 12 jaar: dus onderling geen afstand en ook van deze kinderen tot leden van andere leeftijdsgroepen
  • Personen t/m 17 jaar alleen onderling
  • Personen tijdens het beoefenen van de sport
  • Personen met een handicap tot hun begeleiders of vaste mantelzorgers, voor zover zij zich niet met inachtneming van een afstand van 1,5 meter jegens hun begeleiders of vaste mantelzorgers kunnen ophouden

Dit protocol is ondergeschikt aan de RIVM-maatregelen en lokale of regionale noodverordeningen. Indien de RIVM-maatregelen dan wel de lokale of regionale noodverordeningen als gevolg van gewijzigde omstandigheden worden aangepast of aangescherpt, kan dit gevolgen hebben voor dit protocol. Het protocol kan dan ook worden gewijzigd.

Alle uitgebreide protocollen kan je hieronder downloaden door op de link te klikken:

Algeheel Protocol verantwoord sporten vv Zwaluwen Vlaardingen definitief

Protocol COVID 19 maatregelen Jeugd vv Zwaluwen def

Protocol COVID 19 maatregelen rondom wedstrijden van van eerste elftal definitief

De inhoud van dit bericht is ook te downloaden in onderstaand bestand:

vv Zwaluwen Corono Protocol beknopt def