Catho Kooning van JO9-4M is de pupil van de week.

Al moet ze officieel nog negen worden. Voor ons is ze dat al lang, en eigenlijk altijd al geweest. Catho is de onbetwiste nummer 9 van ons team. Op het voetbalveld voelt zij zich de koning te rijk. Tenminste voorin het veld. Bij voorkeur óp de doellijn van de tegenstander. Met d’r handje omhoog, vragend om de bal, lichtjes geïrriteerd: ‘waar blijft die pass nou’. Een met zorg samengestelde warming-up is aan haar niet besteed. Schietoefeningen op de training vindt ze maar saai. Ze laat zich niet verleiden tot renwedstrijdjes. Catho spaart haar energie liever voor de wedstrijd. Waar ze vertrouwt op haar snelle eerste meters en zo menig jongen het nakijken laat. En waarom oefenen op hard schieten als je de bal ook gewoon in het vrije hoekje kan prikken. Naast haar voetbalkwaliteiten staat Catho met haar vrolijke, enthousiaste voorkomen garant voor de nodige gezelligheid en is ze er voor haar teamgenootjes bv wanneer iemand zich bezeerd. Een zeer complete speler, hoor je dan te zeggen, maar vooral een schat van een meid en daarom zeer terecht verkozen tot ‘pupil van de week’.