Bescheiden Nederlaag V2 dankzij doelman Amin

Deze zaterdag de eerste wedstrijd na de winterstop, die zo’n drie kilo overgewicht geduurd had . Hoe zouden we het doen tegen de club ,die de vorige wedstrijd met 14-4 won ,een doelsaldo wat wij in geen 20 jaar meer hebben bereikt , lees snel verder .

Door omstandigheden ben ik iets later en zijn sommigen al begonnen met de warming-up .ik kleed me snel om en hoor om me heen toch wel sombere geluiden over een mogelijke leegloop van veteranen 2 , want om nou week in week uit als kanonnenvoer te moeten fungeren, smaakt niet echt naar meer. Afwachten dus de komende periode.

Op het veld aangekomen eist aanvoerder René B alle aandacht op : hij is in discussie met de scheids over een aantal jeugdspelers aan hun zijde, maar de scheids luistert nu al niet , wijst op zijn klok en of we kunnen beginnen. René vraagt me nog wel even dit in het verslag te zeten om lastige vragen van vooral JB en MT voor te zijn.

Laat ik een niet onbelangrijk detail niet vergeten : de thuisclub hijst zich in het geel , toevallig ook het shirt van de man in het zwa,pardon geel ,als dat maar geen voorteken is ?

Wat leuk ,dat Aad komt kijken , dat gaf ons blijkbaar kracht . We konden de nul lang standhouden en we kregen zelfs ook kansjes – ik herinner me een geplaatst schot van Peter, die hem zelf eigenlijk al telde, maar helaas, de doelman zat er nog tussen. Met een soort handbalverdediging vangen we ze telkens op en als ze erdoor komen, staat Amin er altijd nog .

Dan dat moment vlak voor de thee : Duidelijk in buitenspelpositie valt de 1-0 , Kees vlagt strak en duidelijk en loopt zelfs het veld in om zijn gelijk te halen, maar hun nummer 12 blijft bij zijn beslissing en durft zelfs nog te mopperen, dat we protesteren. Hadden wij zulke thuisfluiters maar , dan kunnen we ook eens met 14-4 winnen.

Rust, Aad bevestigt ons verhaal over dat buitenspel , maar helaas. Leo gaat feesten ,maar toch weer dat briefje , in mijn linker sok dit keer met de tekst “ Gaan je vingers al jeuken, het idee van een andere keuken, bel MIJ dan “ .Is het goed zo Leo, niet ieder woord was even goed te lezen ?

Dan Robert : met een heuse speech geeft hij ons alvast zijn remedie tegen opnieuw een dreigende nederlaag : een pak Colombiaanse koffie ( als Goddelijke troost ) en een prachtige sleutelhanger van dat fraaie land met het verzoek hen toch zeker te steunen bij de komende WK  !!Gaan we doen Robert, let jij nou maar op de griepepidemie, wij zullen juichen !!

Jim , net het bed uit zo te zien vervangt Leo en hup , we gaan weer. Jammer dat de 2-0 al snel valt en de spanning lijkt weg. Dan de vraag : nemen zij nou gas terug of gaan wij beter voetballen ? ik zie driehoekjes en andere mooie acties, die er voor de rust niet waren. Er komen zelfs nog wat kansen, maar we zien het netje net niet trillen. Vlak voor tijd dan nog de 3-0 door de buurman van Amin- dat hadden ze zo afgesproken – en dan fluit de refehie r-die-punten af .

Moe, maar toch niet onvoldaan keren we terug naar het kleedkamertje, tijd voor de welverdiende drankjes. Maar ook hier die achterlijke kannen bier , dat doen we dus niet meer, geen kratje dus.

Man van de wedstrijd : ( Even als voorbeeld, ik schreef de afgelopen jaren 64 verslagen en in 69,8 % was hij dat ook al ) natuurlijk Amin. Ik ken het verhaal van zijn mogelijk vertrek  ,maar tot die tijd krijgt hij de aandacht die hij verdient : Wat leuk om uitgerekend in je woonstad met al je buren zo te floreren. Ik weet niet of dit klopt , maar na afloop in de kantine ving ik een gerucht op, dat ze de Koningshoek –als alles klaar is – een andere naam willen geven en dat zou dan worden de Kӧnigs –Amin- Allee , maar nogmaals, dit is een gerucht he, nog geen zekerheid.

Verder een onwijs goed verdedigingsblok van max en JW , hemels, wat hebben jullie veel weggehaald .Ach , het hele team werkte hard, ik zou eigenlijk iedereen wel kunnen noemen .Ridder Frans heeft al veel positieve aandacht gehad op zijn frontnieuws op de site, de voorzitter komt zelfs nog een keer op de koffie, nou, die hoef je in ieder geval niet meer te kopen.

Na afloop natuurlijk nog even de kantine in , natuurlijk ook met onze Kees, die foutloos vlagde en zei “ ons nog nooit zo goed te hebben zien spelen “ En ja, als ik om me heen kijk in die kantine, zitten daar toevallig wel alleen de mannen van de verdediging. Verder enkele ontboezemingen van onze veteraan over vorige derde helften met het verzoek dit nog niet te publiceren ,maar het verbaast mij niet.

Ik had gevraagd Aad kort iets te zeggen In mijn verslag over zijn huidige fysieke staat, maar dat hebben jullie al kunnen lezen bij het verhaal van ridder Frans. Geweldig nogmaals Aad, dat je er was !!

Tot slot : Marcel , zestien punten achter, ik zou daar ook goed ziek van worden ,Mary , verwen hem maar lekker, dan zien we onze spits volgende week wel weer tegen de mannen van HBSS.

“ de Snelle “

P.S. Ik kreeg al een mail van el ambassadeuro van Colombia :

contamos con su apoyo