Amin behoedt V2 voor dubbele cijfers (0-6 )

Natuurlijk ging het ook bij ons heel veel over die sensationele fraaie thuisoverwinning van vorige week : Superlatieven schoten te kort, emoties kwamen zelfs los en de sfeer zat er gelijk goed in. Het leek even of er verder niets belangrijks gebeurde in het leven,  maar ach ..het was ook heel bijzonder !!Nu maar  hopen dat Excelsior dit ook dit weekend weer kan opbrengen , dan komt het toch nog goed voor Adri en zijn mannen.

Genoeg teruggekeken , vandaag Zuiderpark thuis o.l.v. interim-aanvoerder Marcel de Groot . Iets voor half één stap ik binnen ,waar mij wordt meegedeeld dat Hans jarig is geweest, gestopt is met werken en vandaag het kratje geeft. Dan kan de dag toch niet meer stuk !!

Aanvoerder Marcel zorgt voor de volgende verrassing door nu nog met de opstelling te gaan brainstormen met als gevolg dat we even later met 10 man op het veld staan.

Laten we maar beginnen met het verslag van de wedstrijd ,daar gaat het toch eigenlijk om : 4 graden , hier en daar wat verdwaalde druppels, maar goed voetbalweer : Het begin is voor ons en ik noteer al snel een kans voor Marcel ,die helaas  geen doel treft. Langzaam nemen de bezoekers het heft in handen ( wat een heerlijke cliché ) en Amin hoeft zich niet te vervelen. Het moet gezegd : We doen aardig mee, captain Marcel enthousiasmeert het verbale onderlinge contact  en – o gelukkig, Jim  is er toch nog en doet een verplichte warming-up op het bijveldje, goed zo Marcel DISCIPLINE .

Dan valt dan toch de 0-1 en even later de 0-2 ondanks ultieme pogingen van JW dit te voorkomen.

De man van de wedstrijd staat dan al  vast , maar laat ik dat nog even voor me houden.

Rust , Marcel overlegt even met Mary over eventuele tactische aanpassingen, regelt dan de thee voor beide teams  en begint dan met de wissels en het is een waar genot dat te aanschouwen : plussend en minnend is hij zo even LIFE bezig en na een minuut of zeven is hij er uit, echter ….NU nog de backs,de meest ondergewaardeerde positie beste lezers en lezeressen. Uiteindelijk worden die ook gevonden en kunnen we weer verder.

Ondergetekende neemt de vlag over van Kees en eer ik het stokgedeelte gevonden heb , valt de 0-3 en lijkt de strijd verloren. Ja , die vermoedens zijn correct , we leveren weer de punten in en aan het einde staat er een geflatteerde 0-6 op het bord.  Het is echt niet dat we weggespeeld zijn, met vlagen zag ik alleraardigst eigen voetbal met zelfs nog kansen voor weer Marcel en Peter en een vrije kopkans, maar het is het allemaal net niet : net iets te oud, net iets te traag, net iets te voorzichtig, net iets te slap .Bij een ieder bespeur ik goede wil en een goede inzet, maar net niet dus.

Man van de wedstrijd : Hij is het in 65 % van mijn verslagen al geweest, ik heb het al zo vaak alle lof en eer gegeven , hemels Hoe moet ik het nu weer verwoorden ? Hij stopt ballen  ,die onhoudbaar lijken, hij keert ballen ,die we allang geteld hadden , echt likkebaardend lekker zo’n doelman erbij, want ik heb het natuurlijk over Amin. Zonder hem hadden het echt dubbele cijfers geworden, zeker weten

Mag ik ook Rob noemen , niet alleen goed op dreef bij de tegenstanders , maar ook onze Rob liet zien hoe simpel voetbal kan zijn. Fijn dat je er weer was.

Nog een naam : Onze pensionaris Hans , die onopvallend- dus heel goed – floot, je kon aan hem zien, dat er een last van zijn schouders af was. Fijn Hans, wat mij betreft leid jij ons vaker.

Niet geheel toevallig zoekt hij mij na afloop op en hij begint over zijn werkzaamheden de laatste periode. Ik vraag hem te stoppen en vraag René (nog nagenietend  van zijn panna- gelukkig zonder dubbelzinnige slip dit keer, wel iets van een groene pyama dragend ,) dit op te nemen en mij toe te sturen : Ideaal voor als ik een keer de slaap niet kan vatten.

Verder laat Amin dubbelzinnige pauze filmpjes zien van de PSV –site , laat Marcel me een goksite zien waar je schathemeltjesrijk mee kan worden, maar die vraagt wel een hoge inzet : verdere info te vinden op de site Voorspel -een –uitwedstrijd- voor-Feienoort –in-het –bekertoernooi.nl

Samen met Marcel loop ik richting uitgang. ( Hij had me een keer gemaild dat hij geen 9 tot 5 baan had, waarop ik antwoordde , dat dat ook voor mij gold, dat ik ook meestal om 3 uur al thuis ben. )

We hebben het nu over zijn aanvoerderschap en hij spreekt de verrassende woorden : “Ach , misschien maak ik het seizoen wel af , wat stelt het voor, even met Mary over hebben.”

Mary , leuk dat je er was, al heb ik je amper gezien en niet gesproken.

“de Snelle “

Voor de meelezende kindertjes : misschien heeft jouw papa of opa onderstaand (  flauwe ) grapje wel 1000 keer tegen me gezegd deze zaterdag  :

Nieuw telefoonnummer Ajax : 020- 626262

Nieuwe tactiek Ajax : 6-2-2