Opnieuw winst voor Zwaluwen JO9-3

Vlaardingen, 16 september 2017 – Om 8:30 stond de wedstrijd tegen HVC’10 JO9-3 gepland. Op dat moment was het nog droog maar hoe slecht het weer ook werd, zo goed was het spel van ons Zwaluwen JO9-3.

In tegenstelling tot onze gasten hadden we vandaag de luxe van twee wissels. Na de aftrap ontstond het speelbeeld wat bijna de hele wedstrijd te zien zou zien; eenrichtingsverkeer naar het doel van HVC’10. Al snel leidde dit tot een aantal kleine kansjes maar de ballen verdwenen naast het doel. Een goede pass van Tygo vanaf de zijkant kwam terecht bij Ryan maar hij had te veel verdedigers om zich heen om gevaarlijk te kunnen worden. Niet veel later was het wel raak. Tygo wist met een prachtige pass de goed vrij gelopen Ryan te bereiken die simpel de 1-0 binnen tikte. Een mooie actie van Jan leverde de 2-0 op nadat hij een aantal spelers van HVC’10 voorbij ging. Inmiddels verschenen er steeds meer paraplu’s langs de zijkant van het veld en dit was ook echt nodig. Regen of niet, onze jongens wisten niet van ophouden. De 3-0 kwam ook van voet van Jan na een prima schot. Dit werd de keeper van HVC’10 te veel en hij liep van het veld. Gelukkig kwam hij na een peptalk van de coach van HVC’10 snel het veld weer in. Voor degene die in het doel van Zwaluwen stond was er weinig te doen (en dat in de regen). De verdediging stond prima. Of het nu Saifan, Jayden, Abdimajid, Joe, Ryan, Wesley, Tygo of Jan was die er stond het maakte niet uit. Er kwam niets of niemand door heen. Als team werd er goed samengewerkt. Ondertussen hadden we nog een aantal kansen gehad maar Wesley had pech in de afronding. Zo schoot hij over het doel nadat een verdediger van HVC’10 de bal niet goed wegkopte en raakte hij later ook nog de paal. Ryan kreeg nog een kans maar schoot iets te gehaast naast het doel. Ook stond de keeper van HVC’10 nog een keer in de weg bij een doelpoging. We gingen de rust in met een comfortabele 3-0 voorsprong.

In de tweede helft ging Zwaluwen verder met waar het voor de rust mee bezig was; aanvallen. Dit leidde niet direct tot grote kansen voor ons want HVC’10 verdedigde iets beter dan in de eerste helft. Toch kon een vierde treffer niet uitblijven. In het doel van HVC’10 stond in de tweede helft een andere speler en hij was een aantal keren een sta in de weg voor onze jongens. Waar hij nog antwoorden had op schoten van Jan en Tygo bleek een schot van Wesley ook hem te machtig waardoor het 4-0 werd. Vervolgens kwam er weer een hele goede fase van Zwaluwen. Zo wist Ryan met een mooie pass Abdimajid vrij voor het doel van HVC’10 te zetten maar liepen Joe en Abdimajid elkaar in de weg waardoor er geen doelpoging kwam. Jayden had het geluk niet mee toen zijn schot via de vingertoppen van de keeper op de paal terecht kwam. Kort daarna kreeg de Jayden opnieuw de bal en dit keer was het wel raak. Met een hard schot liet hij de keeper kansloos en zorgde daarmee voor de 5-0. HVC’10 probeerde het wel maar kon amper gevaarlijk worden. Als er gevaar dreigde stond er altijd wel een Zwaluwen speler goed te verdedigen en anders hadden we altijd nog Jan als keeper ! Hij reageerde goed toen een tegenstander dicht bij ons doel kwam. Lief als we zijn gaven we de 5-1 cadeau. Heel ons team bestaat echt uit voetballers waardoor iedereen zijn voeten wil gebruiken en vergeten nog wel eens dat keepers ook hun handen mogen gebruiken. Zo ontstond ook het enige tegendoelpunt. Het slotakkoord kwam op naam van Wesley toen hij in een rommelige fase gebruikt maakte van slecht opletten bij de gasten en zo de eindstand bepaalde op 6-1. Vlak na dit doelpunt klonk het laatste fluitsignaal en werd de wedstrijd afgesloten met strafschoppen.

Met twee overwinningen en een gelijkspel zijn we het bekertoernooi heel goed begonnen ! Volgende week wacht de eerste wedstrijd voor de competitie, uit tegen Nieuwenhoorn JO9-5.

Zwaluwen JO9-3 in de aanval