MO11 – Toernooi Bergambacht

 

13 mei 2017 – Na een seizoen “overleven” in een te hoge indeling, maakt MO11 zich op voor de seizoen afsluiting. Nog 3 toernooien resten de dames van een welverdiende vakantie en het opladen voor een nieuw seizoen.

Vandaag ons 1ste toernooi, bij v.v. Bergambacht, waar we 5 wedstrijden van 12 minuten gaan spelen… althans wanneer de weergoden ons goedgezind zullen zijn… aangezien MO15 op hetzelfde toernooi – maar op vrijdagavond – letterlijk weggespoeld zijn…..

Niet alle vaste spelers van MO11 zijn beschikbaar, dus ter voorbereiding op het nieuwe seizoen completeren Megan en Noëmi (volgend jaar MO11) en Yasmina (nieuw lid) het team.

Het team dat verder bestaat uit Joelle, Ashley, Talita, Lisa, Chelestyne, Chloë en Danisha

MO11 is dit toernooi ingedeeld bij vv Bergambacht, Moordrecht, Stolwijk, ASW en RVC’33.

Voor MO11 allen onbekende tegenstanders dit seizoen.

De eerste wedstrijd tegen RVC’33 begint om 9:00 uur met een fanatiek spelend MO11. Zoals besproken zitten we er bovenop en wordt er prima samengespeeld. Al snel scoren wij de 1-0, ook de 2-0 laat niet lang op zich wachten. Hierna laten we de teugels iets vieren, en ziet RVC’33 kans de aansluitingstreffer te scoren. Zwaluwen komt verder niet meer in de problemen, dus de 1ste 3 punten zijn in de pocket.

Lang kunnen we niet rusten, 3 minuten later start namelijk onze volgende wedstrijd:

Zwaluwen – Moordrecht.

Zwaluwen schiet tegen Moordrecht wederom uit de startblokken en noteert zeer snel de 1-0 en 2-0. Hierna wordt het wat onrustig of is het onnauwkeurig…kortom erg rommelig.

Moordrecht blijkt hier niet van de profiteren om gevaarlijk in de buurt van ons doel / Joelle te komen.

Met enkele verrassende wisselingen (o.a. Ashley in de spits) zien we Zwaluwen in de laatste minuten weer opleven en zo volgen de 3-0 en 4-0.

Twee gespeeld, 6 punten….. de meiden van Zwaluwen (incl. supporters) kunnen hun geluk niet op, het doorbrekende zonnetje maakt dit gevoel nog completer!

Na een korte pauze wacht de thuisploeg (vv Bergambacht), die eveneens 6 punten uit 2 wedstrijd hadden.

Beide ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd, wat kleine mogelijkheden aan beide kanten geeft. Een puntendeling lijkt in de maak.

Helaas blijk de thuisploeg iets gelukkiger en zien zij kans om vlak voor tijd de 1-0 binnen te schieten.

Een kleine teleurstelling die al snel weggespoeld wordt met de “Zwaluwen-Yell”. Inderdaad, met de teamspirit zit het nog steeds heel erg goed!

Nog twee wedstrijden te gaan, en Zwaluwen staat op dat moment op een verdienstelijke 2e plek….

De vierde wedstrijd volgt wederom tegen een concurrent: ASW (5 punten).

ASW lijkt het verdedigend goed op orde te hebben, en belangrijker nog: zij hebben nog geen tegendoelpunt geïncasseerd.

Zwaluwen stroopt de mouwen op, perst er een Zwaluwen-Yell uit die men ook in Vlaardingen had kunnen horen, en gaat ervoor.

Het blijkt dat de tegenstander inderdaad goed georganiseerd speelt, de kansen voor beiden zijn schaars, al maken wij het onszelf onnodig lastig op eigen helft. ASW zet ons op dat moment vast voor eigen doel……

Zwaluwen vecht zicht sportief gezien langzaam wat meer in het spel, maar die laatste pass of het schot op doel komt er maar niet.

We zien wel dat ASW steeds meer op d’r verdediging leunt, zal het nog lukken….?

“JA”, Zwaluwen weet alsnog het net te vinden: 1-0!!!

Niet veel later volgt het eindsignaal en vieren de meiden deze overwinning….

Nieuwsgierig kijkt Zwaluwen naar de stand, voordat onze laatste wedstijd aanvangt: 2e plek, wetende dat Bergambacht is uitgespeeld en de 100% score heeft

Onze tegenstander Stolwijk staat 33 (7 punten), en kan bij winst nog 2e worden….. DE SPANNING NEEMT TOE

Beide partijen zijn aan elkaar gewaagd, al ervaren onze meiden dat Stolwijk het verbaal probeert te winnen…. Tsja, dat kun je het verstandigste beantwoorden met een doelpunt.

Geen eenvoudige opgave, aangezien de kansen over-en-weer op één hand te tellen zijn.

Dan volgt een aanval uit het boekje… een speler zet aan de zijkant goed door……de bal wordt voorgegeven…..tegenstander blokt de bal ….alsnog een schot op doel, en dan…….JAAAAAAAA!!! de 1-0 voor Zwaluwen…..

Wanneer het laatste fluitsignaal volgt is de vreugde daar, Zwaluwen stelt de 2e plaats veilig en zo kan er een klein feestje gevierd worden……

Nadat onze aanvoerder van de dag de beker en medailles in ontvangst heeft genomen, vind er een uitgebreide en uitbundige fotosessie plaats onder een heerlijke lentezon!

Bergambacht wordt uiteraard bedankt voor dit leuke toernooi. Zo’n groot toernooi in goede banen leiden vraagt om een goede organisatie, bedreven en vriendelijke vrijwilligers, enthousiaste sponsoren en niet te vergeten ook leuke en sportieve teams…. Missie geslaagd wat ons betreft.

Later die dag zien enkele spelers van MO11 Zwaluwen 1 zichzelf met een 4-1 overwinning op/bij Smitshoek veilig spelen in de Hoofdklasse (gefeliciteerd mannen) en als kers op de taart zondags:

FEYENOORD KAMPIOEN VAN NEDERLAND WORDEN!!!!!!

Dit was het weekend…. Wat MO11 betreft een fantastisch weekend……