Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

ZWALUWEN MO11 NET NIET

21 januari 2017 – Vandaag onze 1ste thuiswedstrijd van 2017, tegen de meiden uit het Breje Durp (’s-Gravenzande). Door de vele afwezigen – bijna iedereen had zich keurig op tijd afgemeld bij de laatste training – waren de trainers in staat om donderdagochtend al gewenste aanvulling, in voornamelijk verdedigend opzicht, te zoeken.

Onze zoektocht bracht ons bij de verdedigers Megan (MO9) en Habiba (MO13). Er waren nog meer optisch vanuit MO13, echter met 10 spelers waren we naar onze mening voldoende bezet…..dachten we……

Helaas werden we zaterdagochtend een uur voor de aftrap alsnog verrast met de mededeling dat er een speler niet zou komen….

Ondanks dat de zon lekker schijnt, overheerst de gevoelstemperatuur…. Ook een blik op het overwegend witte kunstgrasveld geeft weinig ruimte voor een warm gevoel. Goed aankleden is een pre, en daarbij horen zeker ook je voetbalschoenen ….

Voor het begin van de wedstrijd vraagt ‘s -Gravenzande of we 8 tegen 8 willen voetballen. Nu hebben we dit nog niet eerder geprobeerd, dus stemmen we in om dit de 1ste helft aan te kijken…

We starten met een 1-3-2-2 opstelling, waarbij de zusjes Megan en Lisa als reserve beginnen. De 1ste 10 minuten is de wedstrijd redelijk in evenwicht, en komen we zelfs tot een handvol goede kansen.

In het 2e deel van de eerste helft is er veel aktie op het middenveld, wordt ’s-Gravenzande wat sterker en komt het op voorsprong. Uiteindelijk lopen ze uit naar 0-3.

Meest in het oog springende moment van de 1ste helft (aan Zwaluwen zijde) is het debuut van Megan in MO11, waarbij ze gelijk haar (sliding)kunsten toont. Over 1ste indrukken gesproken…..

In de rust bespreken we het verloop van de 1ste helft en komen we tot de conclusie toch liever in de 2e helft 7 tegen 7 te spelen.

In de 2e helft gaat ’s-Gravenzande verder met aanvallen, echter is de scherpte verdwenen (of komen ze net een speler te kort in de aanval?). Hoe dan ook, met onze sterk keepende Joelle gaat er op dat moment geen bal meer in……

Zwaluwen krabbelt langzaam weer overeind en klopt zachtjes aan de deur van ’s-Gravenzande….. Here we come!

Het is Danischa die de 1-3 noteert met een goed uitgevoerd stifje, waar we heel toevalling op hebben geoefend op de laatste training…..

Tussendoor weet ’s-Gravenzande toch nog een keer door te breken om de 1-4 te noteren, maar het slotwoord is voor Zwaluwen. Na kansen voor Chloë en Habiba is het Danischa die wordt gelanceerd en ook nu heel beheerst de eindstand bepaald: 2-4.

Uiteraard willen we Habiba en Megan bedanken voor hun inzet en aanvulling van het team. Gezien onze resultaten is het erg verleidelijk om – bij een spelers tekort – alleen aanvullende impulsen te scouten uit hogere elftallen.

Onze keuze voor aanvulling waar noodzakelijk is, ongeacht de leeftijd, bevestigd dat sportief en samen voetballen veel meer voldoening zal geven, dan alleen aan een overwinning te denken.

Verder hebben we geleerd dat 8 tegen 8 (0-3) i.p.v. 7 tegen 7 (2-1) ons niet zo goed ligt.

Op naar onze volgende wedstrijd: thuis tegen PPSC (met klein duimpje?)